dinsdag 6 mei 2014

Healthy food trend

Gisteren was ik rustig in m'n zetel de Cosmo aan het lezen en ik kwam een artikel tegen over vrouwen die zichzelf een voedselallergie aanpraten zodat ze dat bepaalde product niet meer hoeven te eten en zo afvallen. True story, ik hou je hier niet aan het lijntje. Door zulke artikelen vraag ik mij af of we niet een beetje te ver gaan in die trend. Uiteraard is het belangrijk om gezond te eten maar je zou je bijna schuldig beginnen voelen omdat je nog gluten, zuivel en suiker eet. 
Persoonlijk ben ik gek op lekker eten. Mij maakt het vaak ook niet uit of dit gezond of ongezond is, zolang het maar lekker is. Zo kan ik even hard genieten van een goede 'vettige' hamburger als van een slaatje met verse smaakvolle groentes. Het is gewoon belangrijk om met geen van beide te beginnen overdrijven. Dat teveel ongezond niet goed is, daar zijn we het allemaal over eens maar om bepaalde producten nu volledig uit je eten te bannen, daar geloof ik ook niet in. 

Mensen die proberen zo weinig mogelijk koolhydraten te eten, chapeau als je dat kan (of het echt goed is, ga ik niet zeggen) maar ik zou dit absoluut niet kunnen. Ik eet veel te graag brood en pasta. Ik besef wel dat ik er beter een beetje mee zou minderen maar het is allemaal veel te lekker. Ik ga proberen om terug wat meer op het Bodieboost programma te letten (lees goed: proberen). Dit is niet altijd zo evident als je thuis nog gewoon mee eet wat de pot schaft. 


Voor wie niet weet wat dit Bodieboost principe is: Je hebt vijf families namelijk: Groenten, fruit, eiwitten, koolhydraten en zuivel. Uit elk van deze families eet je dagelijks twee porties (behalve groenten, daarvan mag je eigenlijk zoveel je wilt). Sauzen etc. vallen onder de categorie smaakmakers. Ook mag je twee jokers per week. Dit mag je dan invullen zoals je wilt: een kommetje chips, een ijsje, wat chocolade... Binnen die families kies je dan wat je wilt (je hoeft niet elke keer de gezonde keuze te maken) zolang je je aan de portie houdt. Ook sport je minstens 3x per week een half uur. 

De gezonde keuzes maken is voor mij niet zo moeilijk, wel om mij aan de porties te houden. Dit aangezien twee boterhammen een portie koolhydraten is en dit is eigenlijk echt niet zo veel. Zeker niet als je bakker je brood zo dun snijdt dat je erbij door kan kijken. Maar goed, we zien wel hoe het verder loopt en ik hou jullie zeker op de hoogte. 

Liefs
Veronique

4 opmerkingen:

 1. Ik vind ook moeilijk hoor, om de gezonde keuze te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het zelf ook erg moeilijk om telkens voor iets gezond te kiezen.
  Vaak zijn ongezonde dingen nu eenmaal lekkerder... Hihi! ;-)
  Maar ik snap wel dat je lichaam het nodig heeft!

  Jezelf een voedselallergie aanpraten is gewoon shocking... Dat gaat er zwaar over!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben het er helemaal mee eens. Bepaalde dingen heb je gewoon nodig. Die mag je in principe gewoon niet uitbannen.

  BeantwoordenVerwijderen