dinsdag 27 mei 2014

A compliment a day...


 (bron foto)

... keeps the docter away? Geen idee of het zo werkt, maar wat wij wel weten is dat het krijgen en geven van complimenten ontzettend fijn is! Veronique en ik hadden het er over hoe fijn het is om een compliment te krijgen. Toen kwam ik met het goede voornemen aanzetten om vaker complimenten te geven. EN om hier een blogpost aan te wijden. Benieuwd wat onze plannen nu juist zijn? Lees dan snel verder!

Mijn exacte woorden waren: "Awel, goei voornemen! Ik ga vanaf nu proberen vaker complimenten te geven. Zowel aan u, als aan NIck, als aan iedereen eigenlijk! :-) x" Dit weet ik omdat ik het smsje net even overgenomen heb. Kwestie van belangrijke dingen op papier (lees: sms) te hebben als bewijs dat je iets al dan niet gezegd hebt! Veronique besloot spontaan om mee te gaan in dit voornemen en zo kwamen we er bij om er ook een blogpost over te maken.

(bron foto)

Er ging natuurlijk wel een situatie aan vooraf. Ik ging op dinsdagavond 20/05 naar een pensioenfeestje in de Warande. Tijdens de speech die gegeven werd, voelde ik eigenlijk al aan dat een compliment iedereen doet glimlachen. Goede herinneringen en enkele mooie woorden aan het adres van de persoon die met pensioen gegaan is en iedereen zit zonder het te beseffen met een glimlach op het gezicht gebeiteld. Maar nadien werd het pas helemaal leuk! Ik had me natuurlijk opgemaakt om naar het feestje te gaan en aangezien ik een zwart T-shirt en gouden schoenen droeg, en ook alvast zwart met gouden nagellak droeg, leek het me leuk mijn make-up daar ook op af te stemmen. Ik ging aan de slag en was best tevreden met het resultaat. Op het feestje zelf kwam een van mijn ex-collega's een praatje met mij slaan toen ze plots zei 'Hey, uw ogen zijn kei mooi gedaan, doe ze eens dicht!' En zo dat ik daar met gesloten ogen, te wachten tot ze klaar was met kijken. Ik heb wel tot driemaal toe mijn ogen opnieuw moeten sluiten omdat ze het zo mooi vond. Natuurlijk ging ik helemaal stralen van zo'n mooi compliment! Dit was dan ook de inspiratie om mij aan te zetten tot mijn goede voornemen.

Vero: Ik vind het persoonlijk erg moeilijk om met een voorbeeld af te komen aangezien ik (denk ik) een van de weinige gelukkigen ben die best wel vaak een complimentje krijgen. En om er dan een situatie uit te moeten kiezen, is nogal moeilijk. Hoewel, je je natuurlijk afkunt vragen in hoeverre sommige complimentjes gemeend zijn en zonder bijbedoelingen. Dit maakte de keuze al een stuk gemakkelijker. Ik heb ooit eens mijn gsmnummer gegeven aan een jongen/man die bij ons iets was komen drinken. Hij zat er elke week maar hij smste amper (in het begin een paar en daarna niets meer). Ook zei hij niet veel tegen mij wanneer ik aan het werken was. Op een bepaald moment was het erg druk en zag ik het even niet meer zo zitten. Toen het iets minder druk was, zag ik dat ik een smsje had van hem: "Veronique, je bent echt goed bezig x" Het is iets kleins, maar je weet dat het gemeend is en op zo'n moment doet dit echt deugd. 


Zoals je dus al wel kan zien maken complimenten mensen gelukkig. Als iedereen elkaar meer complimenten zou geven, zou de wereld er een stuk beter uitzien! Zelfs Abraham Lincoln wist het al dat iedereen het leuk vind om een lief woordje te krijgen.


(bron foto)

Daarom willen wij een OPROEP doen aan iedereen die dit leest! Wij dagen jullie uit om méér complimenten uit te delen aan mensen. Aan wie en hoeveel je er geeft, kies je natuurlijk volledig zelf. Maar, wij zouden het leuk vinden als je minstens één compliment per dag zou geven aan iemand. Dat gaan wij zelf namelijk ook proberen te doen. Binnen een week schrijven wij opnieuw een post, waarin de gegeven complimenten zullen staan. En als we er eventueel terug krijgen, zullen we die ook vermelden! Het lijkt ons een super leuk idee als jullie dit ook zouden doen. Lezers die zelf een blog hebben zijn natuurlijk vrij om ook zelf met dit idee te starten! Een vermelding van onze blog daarbij zou dan wel zo vriendelijk zijn.

Uiteraard zijn we ook benieuwd naar jullie reacties op ons goed voornemen! Laat dus zeker een reactie achter onder deze post!


Liefs,

Veronique & Julie x

12 opmerkingen:

 1. Wat een leuk artikel! Ik ben van mening dat complimenten echt helpen. Ik loop stage in groep 3/4 en een van mijn leerlingen is exact mij van vroeger: stil, verlegen en terughoudend. Elke ochtend als ze binnenkomt, groet ik haar. Ze durfde eerst niets terug te zeggen maar ik gaf er af en toe een compliment bij. "Wat heb je een leuk shirt aan vandaag zeg!". Na een tijd zag je haar helemaal opbloeien! Waar ze eerst niks durfde te zeggen, komt ze nu naar me toe of ik haar wil helpen met rekenen of touwtjespringen. Zo leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat je zelf ook al helpt om mensen te doen openbloeien! Goed voorbeeld Beau! :-)

   Verwijderen
 2. Wat een goed voornemen! Ik ben gek op complimenten, vooral als ik ze aan iemand geef en diegene dan helemaal blij wordt! Soms kan een complimentje ook precies op het juiste moment komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Complimenten zijn leuk om te krijgen, voorral als je het onverwachts krijgt het het niet verwacht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geef ook te weinig complimenten, terwijl het zo leuk is om te geven en krijgen <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe het zelf ook niet vaak genoeg, vandaar ook deze actie! ;-)

   Verwijderen
 5. Wat een goed artikel (daar heb je al een compiment;) x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, inderdaad! Bedankt voor je compliment! :-D

   Verwijderen