zaterdag 19 april 2014

So much to do, so little time

Een dag telt 24 uren, daar zijn we het allemaal over eens, toch? Trek daar de 8 uur vanaf die je normaal gezien zou moeten slapen. Dan heb je nog 16 uren over. Nog een redelijke hoeveelheid, zou je denken. Maar ondertussen moet je gedurende die dag eigenlijk ook nog driemaal eten ( laten we hier ongeveer twee uur voor rekenen) en uiteraard moet je jezelf nog klaarmaken om aan je dag te beginnen (een half uur ongeveer?). Dan heb je dus nog 13,5 uren over. 
Laten we dan even ruim gaan denken en er nog die 3,5 uren vanaf trekken omdat je altijd wel gebeld wordt, naar toilet moet of even snel langs de winkel moet. Die typische dingen die je vaak niet echt kunt inplannen. Uiteindelijk heb je dan nog 10 uren over. Ruim genoeg tijd om alles te doen wat je nog moet doen. Yeah right. Om de een of andere reden heb ik nooit het gevoel dat mijn dag echt die 24 uren bevat. 

Zo heb ik net (vrijdagavond it is) nog opgeschreven wat ik eigenlijk nog hier in Polen wou doen. Zes (!) dingen staan er op m'n to do lijstje, ja, zes maar! En ik hoop dat ik op z'n minst 2, maximum drie van die dingen gedaan ga krijgen. Ik moet wel toegeven dat ik hier elke dag mee ben gaan winkelen (ouders die m'n nieuwe schoenen betalen, hoe zou je zelf zijn?) maar natuurlijk heb ik ook geprobeerd om wat quality time met de familie te hebben. 


Momenteel ben ik nog eventjes m'n prioriteiten op orde aan het zetten maar aangezien ik dit weekend en volgend weekend deadlines heb, heb ik dus besloten om van die dingen m'n prioriteiten te maken. Ik ga m'n uiterste best doen om nog genoeg posts online te zetten maar ik vrees dat het een beetje zoals afgelopen week gaat zijn en er maar eentje per dag online komt. (Je gaat zien dat het me nu ineens wel gaat lukken om er toch twee online te zetten hé :p) 

Waarom ik deze post schrijf? Eigenlijk om me een beetje af te leiden van de paniekaanval die ik bijna kreeg doordat ik nog zoveel wou doen hier in Polen en er eigenlijk amper iets van gedaan heb. De paasvakantie had nog gerust een weekje langer mogen duren, dat had ik echt wel kunnen gebruiken. 

24 uren op een dag zijn er te weinig, in mijn ogen. Of ik doe gewoon veel te veel onnuttige dingen in die 10 uren die er dan overblijven... Bon, tijd om verder aan m'n lesvoorbereiding te gaan werken! 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten