woensdag 9 april 2014

Rizzoli & Isles


Wat series betreft, ga ik door fases. De ene maand ben ik gek op die serie en de maand erna kijk ik van een andere serie de ene na de andere aflevering. Deze keer ben ik in de ban van Rizzoli & Isles. In het begin dacht ik: "Not another detective?" maar het is beter. Waar House er kop en schouders bovenuit stak wat ziekenhuisseries betreft, doet Rizzoli & Isles dit voor de misdaadseries. Waarom ik deze mening heb?


Een serie als deze staat of valt met z'n hoofdpersonages en deze staat als een blok. De sarcastische, ruwe bolster met zachte pit Jane Rizzoli tegenover de enorm intelligente maar ook na├»eve Maura Isles. Normaal gezien weet ik als ik een serie zie meteen op welk personage ik het hardste lijk maar hier herken ik mezelf in beide. Pluspunt! 

Rizzoli & Isles is gebaseerd op de boeken van Tess Gerritsen (ook enorme aanraders!) en gaat over detective Jane Rizzoli en forensisch arts Maura Isles. Elke aflevering wordt er een moord gepleegd en die wordt dan door de twee vriendinnen en hun collega's opgelost. De ene moord is interessanter dan de andere maar vaak is hun persoonlijk verhaal toch hetgene wat me boeit. Ondertussen ben ik al bezig aan seizoen drie (van de 4 die momenteel gemaakt zijn) dus zoals je wel ziet, ben ik hooked. Check de eerste 2-3 afleveringen en ik beloof dat als je een beetje into dit type series bent, dat je dan ook meteen verslaafd bent. 

Bedankt Julie voor me de boeken en de serie te leren kennen! :) 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten