maandag 21 april 2014

Julie | The Wolf of Wallstreet

Samen met Nick ging ik naar de bioscoop om samen The Wolf of Wall Street te bekijken. Omdat we er al een trailer van gezien hadden en omdat iemand die we kennen hem ons had aangeraden, sprak hij ons wel aan.
Dit is hoe de poster er uit ziet:Korte inhoud: Jordan Belfort wil het op Wall Street maken als beursmakelaar, maar richt al snel zijn eigen beleggingsfirma Stratton Oakmont op. Samen met zijn vriend en collega Donnie Azoff specialiseert hij zich in het verkopen van waardeloze aandelen aan onschuldige mensen. Jordan verdient fortuinen en past zijn levensstijl drastisch aan. Hij koopt een helikopter en een jacht, breekt met zijn echtgenote Teresa en begint een relatie met de beeldschone Naomi Lapaglia. Stratton Oakmont groeit zienderogen en de jonge werknemers aanbidden hun rijke baas, die zijn personeel voortdurend trakteert op decadente feestjes. Wanneer de gulzige Jordan en Donnie verslaafd worden aan geld, drugs en seks, raken ze niet alleen alle realiteitszin kwijt, maar trekken ze met hun buitensporige levensstijl ook de aandacht van FBI-agent Patrick Denham.

Mijn mening: Dit is een film van een soort dat ik nog niet vaak gezien heb. De film duurt lang (bijna drie uur!) maar eigenlijk is daar niet veel van te merken; de film is zo voorbij! Hij is grappig, decadent en vooral… gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ik kan me amper voorstellen dat mensen zo leven maar langs de andere kant is Wall Street niet zo maar een bank straatje ergens in New York! Zo snuiven ze bijvoorbeeld coca├»ne met briefjes van 100 dollar, die nadien vrolijk in de prullenmand gegooid worden!

Leonardo DiCaprio en Jonah Hill spelen hun rol werkelijk fantastisch in deze film en het verbaasd me dan ook niks dat deze prent genomineerd is voor maar liefst vijf Oscars. Of ze hem in de wacht slepen of niet, het is een behoorlijke prestatie! Er wordt zelfs al gesproken dat dit de beste Scorsese film zou zijn. Het heeft ook wel iets, zo in het leven van iemand anders kijken en je dan afvragen of zoiets echt mogelijk is… Blijkbaar wel dus!
Dit is gewoon zo’n film die je zeker ooit gezien moet hebben. Er zit voldoende humor in om de bijna drie uur durende film vlotjes door te komen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een grotere bak popcorn kopen! ;-)

Regie: Martin Scorsese
Duur: 180 minuten
Genre: Biografie / Komedie / Misdaad
Score: 9/10

Julie x


7 opmerkingen:

 1. Draait die nog bij jullie in de bios? Hij is inderdaad echt geweldig, heb hem 2 keer gezien, vooral dat stukje dat die drugs inslaat en dan dat rollen van die trap, geniaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schreef dit artikel ruim op voorhand Sanne, dus nee ik denk niet dat ze hem nog spelen :-)
   En ja, dat stuk vond ik ook het grappigst! XD

   Verwijderen
 2. Ik wil 'm ook graag zien!! :-) Leuke blog heb je ook, ik ben je meteen gaan volgen via bloglovin hihi

  Liefs,
  Britt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond hem wel erg leuk, al vond ik het boek een stuk beter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het boek zelf niet gelezen! Spreekt me op een of andere manier niet zo aan... My loss neem ik aan? :p

   Verwijderen
 4. Dit lijkt me wel een hele leuke film! Heb hem zelf nog niet gezien in de bios!

  BeantwoordenVerwijderen