donderdag 10 april 2014

Julie | Lush charity pot body lotion

Vandaag heb ik alweer een review van Lush voor jullie. Na mijn VIP Tour had ik natuurlijk een heleboel spullen mee naar huis om te reviewen. Om jullie niet te overspoelen, proberen Veronique en ik deze reviews goed te spreiden. Toch is het nu opnieuw tijd voor een Lush product: de Charity Pot! Benieuwd naar mijn mening? Lees dan snel verder!Het is niet zomaar een body lotion. De volledige opbrengst van dit product gaat naar een goed doel. Behalve de btw, die gaat naar de overheid. Ik kocht hiervan zelf ook een exemplaar omdat ik dit een leuke manier vind om een goed doel te sponsoren, je hebt er zelf namelijk ook nog plezier van! Mijn geld gaat door deze pot naar de Sea First Foundation. Wat me uiteraard ook over de streep trok is de geur: chocolade!


Uitstraling: Op zich is het gewoon de bekende, simpele, zwarte pot van Lush. Wat ik wel een leuk detail vind, is dat ze verschillende goede doelen op de bovenkant geplakt hebben. Zo kan je zelf echt kiezen naar welke organisatie je geld gaat, of dat lijkt me dan toch de bedoeling. Ik vind de producten van Lush altijd wel een mooie verpakking hebben. Er hangt een sticker op wie je product gemaakt heeft, tot welke datum hij houdbaar is, informatie over het product, hoe je het moet gebruiken… Kortom; alle informatie die je mogelijk wenst te weten: alles staat er op!

Geur: De geur vind ik heel speciaal. Oké, hij ruikt naar chocolade, maar dat zou ik toch niet meteen zeggen als ik hem ruik. Zo is hij totaal verschillend in geur van de Chocomania lijn van The Body Shop. Dit product heeft zijn eigen specifieke geur, die pas goed tot zijn recht komt als je hem ‘open smeert’ op je huid. Ik vind hem in ieder geval fantastisch qua geur! Andere mensen vinden dit misschien echter niet. Het is een geur die echt erg persoonlijk te beoordelen is!

Hij belooft: Een heerlijke lichte bodylotion met amandelolie, cacaoboter, ylang ylang en geraniumolie. Maakt je huid lekker zacht maar niet vet! De volledige opbrengst (excl. BTW, die moeten we afstaan aan de overheid) gaat naar diverse goede doelen.
In Nederland steunden we diverse goede doelen, waaronder StoereVrouwen, de Familie Bofkont, Bont voor Dieren, Stichting Klean, Sea First Foundation, Bring The Elephant Home en nog veel meer!Eigen ervaring: De pot die je op de foto hierboven kan zien is de mijne. Ik vind dat hij er een beetje uitziet als gele pudding, en ik zou er dan ook met plezier mijn lepeltje insteken. Maar dat zou natuurlijk niet lekker zijn én een doodzonde van de verspilling. Maar goed, wat vind ik nu precies van dit product? Eerst en vooral is het feit dat je een goed doel sponsort een goed initiatief en een leuk pluspunt aan deze lotion!

De textuur is heel licht, haast vloeibaar. Dit was even wennen maar ondertussen ben ik er helemaal mee weg. Doordat het haast lijkt of je pudding opsmeert moet je wel een grotere hoeveelheid nemen dan bij een dikke, romige body butter. Feit is dan wel dat hij lekker fris aanvoelt op de huid, niet plakt en vlotjes uitgesmeerd kan worden op je huid. Nadien heb ik echt het gevoel dat mijn huid gevoed is en de lekkere geur blijft ook nog de ganse dag subtiel aanwezig op je huid. Mijn huid voelt ook soepel en zacht aan.

Deze lotion kan je ook prima als handcrème gebruiken. In de koude wintermaanden zou ik toch eerder een dikke handcrème gebruiken, maar voor in de andere seizoenen is deze wel ideaal! Je hebt vast al door dat ik laaiend enthousiast ben, en daarom wil ik ook besluiten door te zeggen dat ik dit product ZEKER opnieuw zal kopen!

Score: 9/10
Prijs: €12.45 voor 100 gram - €19.95 voor 240 gram
Product informatie: We kopen onze ingrediёnten van leveranciers die niet op dieren testen.
Water (Aqua), Amandelolie (Prunus dulcis), Cacaoboter, fair trade biologische (Theobroma cacao), Glycerine (Glycerine), Stearinezuur (Stearic Acid), Ylang Ylang olie (Cananga odorata), Geranium essentiële olie (Pelargonium graveolens), Tagetesolie, essentiële (Tagetes minuta), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), Benzylalcohol (*Benzyl Alcohol), Benzyl salicylaat (*Benzyl Salicylate), Isoeugenol (*Isoeugenol), Benzyl benzoaat (Benzyl Benzoate), Methyl ionone (Methyl Ionone), *Geraniol (*Geraniol), Citronellol (*Citronellol), Hydroxycitronellal (*Hydroxycitronellal), *Limonene (*Limonene), *Farnesol (*Farnesol), Parfum (Perfume), Gardenia extract (Gardenia jasminoides), Methylparabeen, Propylparabenen (Propylparaben)


Zo, dit was mijn review van de Charity Pot Lotion van Lush. Hebben jullie al ervaring met dit product? Of zijn jullie van plan deze eens uit te proberen in de toekomst?

Julie x

1 opmerking: