dinsdag 15 april 2014

Julie | Divergent

Nick en ik besloten om nog eens samen naar de bioscoop te gaan. Ik had al redelijk veel gehoord over ‘Divergent’, het zou na The Hunger Games dé nieuwe hype worden. Ook hier is een trilogie boeken over geschreven die ze nu gaan verfilmen. Omdat ik wel van ben van The Hunger Games films en boeken, besloot ik om ook Divergent een kans te geven! Hier zie je hoe de affiche er (ongeveer) uit ziet:Korte inhoud: De post-apocalyptische wereld waarin de zestienjarige Beatrice Prior leeft, is opgedeeld in vijf facties. Elke factie staat voor een bepaalde waarde: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen in welke factie zij de rest van hun leven zullen doorbrengen. Beatrice krijgt te horen dat ze Afwijkend is en nooit in één groep zal passen. Toch moet ze bij de inwijding haar keuze maken tussen één van de vijf facties. Al snel ontdekt ze dat haar nieuwe identiteit haar tot een doelwit maakt. Waarom is het zo gevaarlijk om Afwijkend te zijn?

Mijn mening: Ik wist vooraf niet goed wat ik nu moest verwachten van deze film. Maar ik kan al meteen toegeven dat hij echt super goed meegevallen is! Ondanks dat deze film meer dan twee uur duurt, zit de vaart er goed in en blijft het verhaal nergens lang hangen. De regels zijn duidelijk, de vijf facties ook. Ik denk zeker dat dit ook zal aanslagen bij het grote publiek, zoals THG. Maar ikzelf ben momenteel nog iets meer fan van THG. Maar hierbij moet ik wel onmiddellijk bij vermelden dat ik een dag nadat ik de film gezien heb, het eerste boek ben gaan kopen in de winkel. Als het me bevalt, koop ik ongetwijfeld de twee andere delen ook. Ik vind deze film zeker de moeite waard om te kijken, liefst in de bioscoop zodat je gevoel optimaal is! Wat zou jij kiezen? Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap of Eruditie?

Regie: Neil Burger
Duur: 139 minuten
Score: 9/10
Genre: Science fiction, liefde/romantiek, actie

1 opmerking:

  1. Ik ben zelf ook fan van THG en ben toen naar de premiere geweest. Deze film wil ik ook zien, lijkt me echt heel gaaf!

    BeantwoordenVerwijderen