zondag 20 april 2014

Clinique even better city block anti-pollution

Toen ik vorige week met Tessa en Felix naar de Efteling ging, kwam ik niet enkel een ervaring rijker thuis maar ook enkele staaltjes van producten. Nu ja, staaltjes... Volgens mij zat er op z'n minst een full size bij. Mijn allerliefste Tessa had deze meegebracht voor mij en natuurlijk was ik bijna net zo blij als Felix (hij was vooral erg happy door de attracties). Vandaag bespreek ik voor jullie een van die producten namelijk de Clinique even better city block anti-pollution met spf 40. 


Toen ik dit product voor het eerst bekeek, had ik geen enkel idee wat ik ermee moest. Toen bedacht ik mij dat ik ook de sheer city block in een tester heb gehad (en nog ergens heb) en dat dat een soort zonnebrand voor je gezicht was. Ik ben nog even gaan googlen en over dit product vind ik al geen Nederlandstalige review. Bon, iemand moet de eerste zijn zeker? Het product belooft je huid te beschermen tegen zonneschade en luchtvervuiling. 

De verpakking is een tube met een draaidop en ziet er redelijk strak en clean uit. Niet te veel poespas en overbodige informatie erop. Niet superveel over te vertellen dus maar ik hou wel van verpakkingen als deze. 
Normaal gezien komt dit product in een doosje als je het aankoopt en daar staan dan ook de ingrediĆ«nten op. Omdat ik niet van de beroerdste ben, heb ik een beetje research gedaan voor wie er interesse in heeft: 


(Bron foto: http://www.chloeash.com/2013/07/a-review-of-clinique-even-better-city-block-anti-pollution-spf40-pa/)

Hier ken ik helaas zelf niet veel van dus kan je er ook niet meer informatie over geven... Sorry :( 


Terug naar het eigenlijke product. Mijn excuses teneerste voor deze wazige foto maar de camera bleef maar op het verkeerde punt focussen. Zoals je ziet is dit licht getint en heeft het substantie van een iets dikkere foundation. Niet enorm vloeibaar dus. 


Hier zie je het lichtjes uitgesmeerd. De randjes begonnen al op te drogen en dan zie je dat het eigenlijk nog een vrij donkere kleur is... Als dat maar goed komt! 


Verder uitgesmeerd zie je er niet zoveel van maar er blijft toch een gelige en iets donkerdere waas achter, vind ik. 

Met flits zie je het net iets beter. 


En nu de grote vraag, hoe ziet het er uit op m'n gezicht en doet het iets zichtbaars? Hier zie je mij zonder make-up (enkel wat mascara maar dat stoort niet voor deze review). 


Eventjes close-up zodat jullie zodadelijk beter kunnen vergelijken. 


En hier heb ik het product dan op m'n gezicht gesmeerd. Je ziet de kleur wel een beetje terug. Het valt mij vooral op dat m'n huid mooier lijkt. Iets geliger wel maar vooral minder grauw. Normaal gezien gebruik ik enkel zonnebrand als ik daadwerkelijk in de zon ga 'bakken' maar ik zou dit alleen al willen gebruiken omdat het m'n huidskleur opfrist. Dit product kan je trouwens als basis onder je make-up gebruiken of gewoon zonder andere make-up erover heen. 


Bij de close up zie je dat het rode vlekje tussen m'n neus en oog minder hard opvalt. Ook  hier zie je trouwens dat m'n huid geliger is door deze city block. 


Een nadeel aan dit product? Je moet het goed uitsmeren en het zeker eens in daglicht bekijken voor je ergens naartoe gaat want zoals je aan m'n nek kunt zien, durven er wel eens strepen achterblijven. 

Of het inderdaad goed beschermt tegen de zon, kan ik jullie natuurlijk niet vertellen maar spf 40 zou goed moeten zijn en Clinique is toch een relatief goed merk. De juiste prijs kan ik jullie helaas niet vertellen omdat ik het nergens kan terugvinden maar ik vermoed dat die tussen de 20 en 30 euro ligt voor 30 ml. (Dit wil dus zeggen dat ik van Tessa een fullsize gekregen heb :O Dankje lieverd!) 

Ik ben persoonlijk wel aan het overwegen om deze zelf te kopen als hij op is (en als ik hem vind). In mijn ogen is het vergelijkbaar met een BB cream maar dan met meer spf erin. 

Hebben jullie al van dit product gehoord? 

Liefs
Veronique

3 opmerkingen: