maandag 17 maart 2014

Life through my eyes - maart 2014 #3

Afgelopen week was een boeiende, leerrijke, speciale maar ook gewoon heel erg leuke week. Helaas heb ik erg weinig foto's getrokken puur omdat het in m'n hoofd zo'n rollercoaster was. Ik probeer nu zelf ook nog alles wat te laten bezinken. Haha, dit klinkt heel erg serieus maar eigenlijk was het gewoon een superleuke week en leef ik een klein beetje op een roze wolk. 

Bron: weheartitMaandag

Maandag had ik m'n eerste stageles en ik moet eerlijk zijn. Ik ging dood van de stress. Volgens mij zijn leerlingen net als honden en merken ze het wanneer je je niet op je gemak voelt. Nu moet ik wel zeggen dat in het begin van de les ze redelijk goed meewerkten maar toen er een oefening was die wat onduidelijk was, raakte ik ze kwijt (en mezelf ook een beetje). 

Omdat er toch vanalles van m'n lever moest, ging ik die namiddag lekker een terrasje doen met Julie. Het weer was geweldig en we vonden dat we het hadden verdient. Even later zijn Cliff en Sam er bij komen zitten en daarna ging ik nog met Julie even door de winkelstraat. Puur omdat het kon. 

De rest van de avond heb ik weer papieren geprint voor m'n tweede les terwijl ik de nieuwe serie Cordon zat te kijken. Erg gezellig eigenlijk. Stage voorbereiden is nog zo erg niet. 

Dinsdag

Dinsdag was geweldig. M'n les Nederlands ging een stuk beter dan die van Engels en op het einde van die les vroeg er zelfs een leerling: "Mevrouw, krijgen wij nog les van u?" Ten eerste: ik word mevrouw genoemd, dat zorgt toch ook wel voor gelukzalige kriebeltjes in m'n buik en ten tweede: als een leerling zoiets zegt, is dat erg positieve feedback en een teken van betrokkenheid. Yay! Toen ik vertelde dat ik nog niet wist waar ik in mei stage moest geven, antwoordde een andere leerling: "Kom dan maar gewoon terug naar ons!" Je kunt jezelf wel inbeelden hoe gelukkig ik hierdoor was. 

In de namiddag moest ik met papa nog op bezoek bij een oom die in het ziekenhuis ligt en hierna had ik eigenlijk met een vriend afgesproken. Die reageerde ineens niet meer en later bleek dat hij harder op mij lijkt dan we wisten. Hij was namelijk tijdens het leren in slaap gevallen! Typisch Vero, zou ik normaal zeggen maar nu... 

Dus ben ik 's avonds gewoon naar hem geweest en daar hebben we enkele afleveringen van series gekeken. Super gezellig! 

Woensdag

Woensdag moest ik weer gewoon terug naar school als leerling en er hing wel een speciale sfeer eigenlijk. De meesten van onze klas hadden stage mogen doen en er was gewoon zoveel te vertellen. 


In de namiddag heb ik me wat bezig gehouden met schoolwerk en een van die taakjes was het schrijven en lesreflecties. Omdat dinsdag in Amerika Pretty Little Liars wordt uitgezonden, kijk ik die altijd op woensdag. Hier zie je dus dat ik de twee combineerde. Het kijken van de aflevering en het schrijven van de reflectie. :D

Donderdag

De eerste twee uur moest ik naar school. We hadden een nieuwe docente voor het vak agogie en ik denk dat onze klas het vak ineens een pak boeiender vond. De docente was ook gewoon heel erg vriendelijk en zorgde voor een extra leuke sfeer op een donderdagochtend. 

Na die les was het al tijd om naar huis te gaan en nadat we gegeten hadden, ging ik weer met papa van de ene plaats naar de andere. Ziekenhuis, bloemenwinkel, fruitwinkel, Action etc. We waren om half 2 vertrokken en pas om half 6 weer thuis. Lichte paniek toen aangezien ik 's avonds afgesproken had, ik nog moest douchen en die nacht de lesreflecties doorgemaild moesten worden.

But I nailed it en ik had wederom een erg gezellige avond! 

Vrijdag

Ik heb erg vaak dat ik de eerste twee uur van de dag les heb en de rest van de dag niks meer. Zo ook afgelopen vrijdag. Ik moet wel toegeven dat ik geen idee meer heb wat ik die namiddag heb gedaan. Volgens mij gewoon wat gelezen en misschien een beetje geslapen. 


's Middags at ik in ieder geval deze lasagne van topchef Herman den Blijker. Wat ik hiervan vond, komt later deze week nog online. 

's Avonds ging ik werken en ondanks het feit dat ik relatief vroeg gedaan had, lag ik pas om 5u in m'n bed. Dat krijg je wanneer je met collega's wat blijft plakken. Supergezellig wel! 

Zaterdag

De week is voorbijgevlogen en ineens was het zaterdag. Die dag heb ik in de namiddag wat voor school gewerkt, boodschappen gaan doen en uiteindelijk nog snel een cadeautje gaan kopen aangezien ik die avond uitgenodigd was om weer een verjaardag te vieren in de Candela. 


De meeste mensen weten dat ze van mijn haar moeten blijven (ondanks dat het afgelopen weekend dat feit ineens genegeerd werd). Hier had ik het tegenspartelen opgegeven en had ik iets van 'zucht'... Marijke daarentegen vindt het allemaal wel prima. Dit was trouwens het feestbeest van de avond! Nogmaals bedankt voor de leuke avond! 

Zondag

En na een hele week vol korte nachten was het tijd om zondag heerlijk te luieren. Nu ja, toch geen fysiek vermoeiende dingen te doen. Ik heb de dag namelijk grotendeels achter m'n laptop doorgebracht werkend voor de blog en voor school. 


Net op het moment dat ik even in slaap gevallen was, kwam Patricia me een ijsje brengen. Zo lief! Dit is de nieuwe Ben en Jerry's met Griekse Yoghurt in de smaak Strawberry shortcake. Lekker! 

Daarna werkte ik weer verder en dat ben ik nu om middernacht dus ook nog even aan het doen. 

Hoe was jullie week?

Liefs
Veronique

3 opmerkingen:

 1. Je stage klinkt echt leuk haha! :-) Tof dat je het zo naar je zin hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lesgeven is echt superspeciaal en inderdaad leuk als je voor een goede klas staat ;)

   Verwijderen
 2. Ik mis je babbels!
  LoveYou Vero <3

  Liefst T. ^^

  BeantwoordenVerwijderen