zaterdag 8 maart 2014

Julie | Throwing them out

Soms heb je toch het gevoel alsof ‘te veel spullen’ niet bestaat… Jammer genoeg is dit enkel het geval bij schoenen, hihi! Nee, even serieus nu. Af en toe is het nodig om eens te rommelen in mijn make-up spullen. Ik koop graag nieuwe spullen bij, maar dat wil zeggen dat er af en toe ook iets moet gaan. Gisteren heb ik een lipstick helemaal op gewerkt, en dan is het logisch hem in de vuilnisbak te gooien. Maar wat met spullen die nog niet leeg of op zijn? Te lang bij houden is nergens goed voor, er staat namelijk een datum op! Maar ook spullen die je eigenlijk nooit gebruikt kan je beter de deur uit gooien. En dat is dan ook precies wat ik vandaag gedaan heb. Hieronder een overzicht van wat ik precies heb weggegooid en waarom.


Deze zachtroze lipstick is er eentje van Bourjois. Ik kreeg hem ooit opgestuurd, dus ik heb hem zelf niet moeten betalen. Dat maakt weggooien toch net een stukje makkelijker. In mijn ogen was de geur echt niet lekker, net zoals de smaak. Ook accentueerde hij velletjes en lijntjes op mijn lippen wat ook geen positief punt is. De kleur was ook niet goed gepigmenteerd en ik gebruikte hem nooit, dus bye bye Bourjois lipstick…


Je ziet het misschien niet super goed, maar dit is een glossy lipbalm van Essence. Ze waren toen nieuw in het gamma en kosten slechts één euro maar toch vind ik dit alsnog te veel voor dit product. Na twee keer gebruiken, lijkt het alsof de tube al bijna leeg is. Ook zou deze naar Cherry Brownie moeten smaken/ruiken maar ik ruik enkel de geur van chemisch plastic. Kleur afgeven op je lippen doet hij ook al niet… Ik heb uit deze lijn ook de ‘Apple Pie’ variant en ook die vind ik niet goed. Ik gooide deze weg omdat ik hem nooit gebruik wegens veel en betere andere lipglossjes. Dit is dan voor mij ook een product dat ik nooit opnieuw zou kopen en ook niet kan aanraden.


Dit is een ‘Eye Pearls’ palette van Bourjois. Ook dit product kreeg ik opgestuurd, dus heeft het me geen geld gekost. Ondanks het feit dat ik dit weggegooid heb ben ik er wel tevreden van. Dit was mijn eerste palette en de start van vele anderen. Deze heb ik in het begin vaak gebruikt maar nu keek ik het nooit meer aan. De twee rechtse kleuren zijn blauw, en die heb ik nooit aangeraakt omdat ik die kleuren niet bij mij vind passen. Als je nog op zoek bent naar een makkelijk palette om mee te nemen in je tas of op vakantie kan ik je dit palette wel aanraden. Op voorwaarde dat je een applicator meeneemt want deze was niet inbegrepen. Ik heb deze ook al best lang gehad, dus vond ik het tijd om afscheid te nemen.


Deze lipgloss kocht ik ooit bij Yves Rocher. Hij is al zo oud dat ik geen idee meer heb van wanneer ik hem kocht. Het was een bruinige kleur, die gelukkig slechts subtiel zichtbaar was op je lippen. Het is mogelijks een van de eerste lipgloss producten dat ik ooit gekocht heb, zeker in deze kleur. Ik gebruikte hem nu nooit meer en ondanks dat hij nog hetzelfde rook vond ik het toch tijd om hem weg te gooien na zo’n lange tijd. Ik heb veel andere, nieuwere producten die ik liever gebruik dus ja… Jammer voor deze lipgloss!


Als je goed kijkt, kan je zien dat deze eigenlijk nog helemaal vol zit. Ik heb hem een drietal keer gebruikt maar was toch niet zo overtuigd. Ik heb hem voor nog minder dan één euro gekocht bij de Action, dus zonde van het geld is het niet echt. De geur van appel was op zich niet verkeerd. Maar ik heb nadien pas beseft dat ik eigenlijk nooit transparante gloss gebruik… Het was een beetje een miskoop en misschien kwam het omdat ik toen gewoon graag weer eens wat nieuws wou hebben. Ik heb van mijn hart een steen gemaakt en gewoon besloten hem weg te gooien omdat ik hem nooit gebruik.


Deze lippenbalsem kocht ik een hele tijd geleden bij Claire’s. Hij zat in een verpakking samen met wel een stuk of negen andere smaakjes lipbalm. Eigenlijk gebruikte ik deze nooit, maar toch hield ik hem bij.. Gewoon omdat lippenbalsem altijd wel ergens van pas kan komen, niet? Dit was de geur/smaak aardbei. De voornaamste reden om hem weg te gooien was uitdroging. Op een of andere manier was de dop ontsnapt en zat de stick dus onbeschermd in mijn tas. Ik vond beide onderdelen wel terug, maar dat was dan ook alleen maar om samen weg te gooien. Misschien kan je zelfs op de foto zien dat hij nogal ribbelig was aan de bovenkant van de uitdroging. Op zich jammer, maar stiekem vind ik het nu ook weer niet ZO erg.


Zo, dit zijn de spullen die ik recentelijk weggegooid heb. Gooi jij ook wel eens spullen weg, ook al zijn deze nog niet volledig opgewerkt?

Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten