dinsdag 11 maart 2014

Julie | tag: The thankful project

Tag: The thankful project
Veronique zei dat ze deze Tag erg moeilijk vond, en toch heeft zij het ook mij aangedaan hem in te vullen, aangezien zij mij op haar beurt geTagd heeft. Hartelijk bedankt! ;-) Dus kijken jullie even mee waar ik dankbaar voor ben?

1. A person
Deze zien jullie vast al aankomen… Ja ik ben ontzettend dankbaar voor mijn vrienden, maar toch vooral voor Nick. Hij was dan ook eerst jaren mijn beste vriend voor we een koppel werden. En ook nu we een koppel zijn beschouw ik hem nog steeds als mijn beste vriend. Bij hem kan ik echt mezelf zijn en voel ik me intens gelukkig. Natuurlijk hebben ook wij onze problemen, maar daar komen we altijd nogal snel samen uit. Ik ben nog elke dag dankbaar dat hij mijn vriend is.

2. A role you've played
Ik ben niet iemand die graag in de spotlight staat tijdens toneelstukjes en dergelijke, dus zulke rol moet je ook niet van me verwachten. Misschien trek ik deze even door naar mijn werk situatie. Tijdens mijn stage en ook nu tijdens mijn werk bij de Warande zijn er al verschillende sollicitatieprocedures geweest. Ook al had ik niets te beslissen over wie de baan zou krijgen, ik heb wel alles van a tot z moeten regelen qua contacten met de kandidaten. Dus stiekem voelt het ook een beetje als mijn verdienste wanneer we iemand gelukkig kunnen maken door hem of haar een baan aan te bieden!

3. A place
Mijn allerfavoriete plekje is thuis, wanneer ik samen met Nick kan wakker worden. Dan voel ik me super rustig en veilig. Ik zit over het algemeen best graag thuis, dus dat telt wel als plaats. Verder zijn Tenerife en Gran Canaria mijn favoriete plaatsen om op vakantie te gaan. Als je een vakantie wilt waarbij je veel moet wandelen en veel te zien hebt kan ik je natuurlijk ook altijd Parijs aanraden.

4. An experience
Voor mij is dit toch afstuderen aan de hogeschool. Op zich stelde mijn proclamatie niet zoveel voor, gezien geen enkele van mijn PW docenten de moeite had gedaan om langs te komen die avond… Maar toch is het voor mij soms nog even realiseren van ‘Ik ben daadwerkelijk afgestudeerd’! Ik ben niet zo’n echte studiebol en toch ben ik er in geslaagd om een opleiding af te ronden, en ja daar ben ik eigenlijk best trots op. Daarvoor ben ik vooral mezelf eigenlijk dankbaar denk ik dan?

5. A talent you have
Ai… De moeilijkste vraag aller tijden voor mij! Tijdens mijn opleiding draaide het ook vaak om talenten, maar die van jezelf benoemen? Nee, dat vind ik erg moeilijk. Wel heb ik ooit te horen gekregen dat ik erg zelfbewust ben van wat ik al dan niet kan. En in welke taken ik goed ben en waar mijn beperkingen liggen. Ik kan dus blijkbaar erg goed in het benoemen van mijn grenzen, en anderen zouden dit dan een talent noemen. Voor mij is dit allemaal erg normaal en daarom beschouw ik het vast niet als een talent denk ik dan…

6. A failure
Niet slagen voor mijn eindwerk in juni is het eerste wat hierbij in me op komt. Voor het eerst in 4 jaar hoge school was ik voor al mijn examens geslaagd in januari en juni, het jaar kon niet meer stuk… Dàcht ik. Mijn stage was goed verlopen dus mijn eindwerk leek enkel die laatste formaliteit voor dat ik dan eindelijk kon afstuderen, mijn laatste hindernis. En damn, wat hebben ze me daar gekwetst! Als enige van mijn klas was ik niet geslaagd voor mijn eindwerk, met een 9 op 20 dan nog wel! EEN gammel puntje en het leek alsof mijn toekomst aan diggelen lag… Het duurde even voor ik hier bovenop was, maar ik heb mijn best gedaan en dan is het me uiteindelijk gelukt om twee maanden later wel af te studeren.

7. Words
Oké, mag ik hier weer even doorgaan over Nick? Het maakt me namelijk elke keer weer gelukkig als hij ‘ik hou van je’ of ‘ik zie je graag’ uitspreekt. Dat zijn mijn favoriete woorden, uit de mond van mijn favoriete jongen. Ik vind het ook erg belangrijk om het elkaar regelmatig te vertellen. Ook wanneer je al lang samen bent mag het niet vanzelfsprekend zijn dat je er van uit gaat dat de andere persoon wel zal weten dat je hem/haar graag ziet! Als je van iemand houdt, kan je dit niet vaak genoeg zeggen! Voor je het weet gebeurt er wat en heb je spijt dat je het niet vaak genoeg uitgesproken hebt.

8. A photo
Eigenlijk wou ik ook hier gebruik maken van een foto van mezelf en Nick. Dit zijn er best een pak, waardoor het moeilijk kiezen is! Maar ik denk dat ik toch ga kiezen voor een ander soort foto. Eentje waarvoor ik dankbaar ben omdat ik hem nét op het juiste moment genomen heb…


Dit is een foto van het animatieteam uit Tenerife toen wij er in september 2013 waren. De jongen die vooraan ligt is een gast van het hotel, ook een Belg trouwens. Het is een jongen met het syndroom van Down maar hij is altijd ontzettend lief en schattig. Hier sprong hij spontaan bovenop Lucy voor de foto en dat leverde ontzettend veel grappige gezichten op. Twee seconden vroeger of later en de foto zou net niet op het juiste moment genomen zijn! Het is een super leuke herinnering om aan terug te denken door die foto te zien. Ook omdat er zoveel lieve en leuke mensen op staan, met wie Nick en ik het genoegen hebben gehad onze vakantie mee door te brengen!

9. A memory
Veronique heeft bij deze vals gespeeld en dat ga ik ook doen. Ik heb te veel goede (en slechte) herinneringen om er eentje uit te kiezen. De slechte hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben omdat ik er uit heb kunnen leren. De goede hebben er voor gezorgd dat ik me gelukkig heb gevoeld op die momenten en dat gevoel is onbetaalbaar! Alles wat ik samen met Nick en andere vrienden doe zijn momenten die zo leuk zijn dat je ze niet vergeet! Ook op school zijn er zulke momenten geweest dus ik kan hieruit echt geen keuze maken.

10. An opportunity
Ik ben dankbaar voor zoveel kansen. De kans die Nick me gegeven heeft om tijd voor mezelf te nemen en zo geleidelijk aan verliefd op hem te worden. De kans die Veronique me geeft, zowel om haar vriendin te mogen zijn als om voor haar blog te mogen schrijven. Maar eigenlijk is er wel een bijzondere kans. Na mijn stage bij de Warande hebben zij mij zelf terug opgebeld met de vraag of ik hen nog enkele maanden wou komen versterken op de personeelsdienst, in loondienst deze keer. Zij geven me de kans om als pas afgestudeerde ervaring op te doen, iets wat bij elke sollicitatie gevraagd wordt. Het is een kans die me ook in de toekomst nog van pas zal komen, en daarvoor ben ik dan vooral mijn collega’s Ingrid, Greet en Hilde dankbaar voor, maar ook de gedelegeerd bestuurder Staf…


Zo, dit was mijn Tag met dingen waarvoor ik dankbaar ben. Geen makkelijke opdracht, al ging het in principe vlotter dan verwacht. Gelukkig kreeg ik niet de opdracht zelf nog iemand te Taggen, dat zou nog de lastigste klus van het hele ding geweest zijn. Maar als jij een blog hebt, dit bericht leest, en de tag wil doen: ga je gang en vermeld even Verodoesthis! Dat zou helemaal geweldig zijn! 

Julie x

1 opmerking: