donderdag 13 maart 2014

Julie | Paramore self-titled tour

Op 5 september 2013 was het dan eindelijk zo ver: het concert van Paramore in de Heiniken Music Hall in Amsterdam! Wauw, wat had ik daar naar uitgekeken! Na enkele uren voor de deur te hebben gewacht was het eindelijk zo ver en mocht de hele meute mensen naar binnen. Snel besloot ik om eerst naar de merchandise stand te gaan, zodat ik daar nadien niet meer voor hoefde aan te schuiven! Ik kocht er onderstaand t-shirt.


Ain’t It Fun is een nummer van hun nieuwste album, en die zin is dan ook een zinnetje tekst uit dat nummer. Ik kocht het vooral als aandenken, maar ik ben wel van plan het ooit ook effectief te dragen. Hier kan je het nummer live beluisteren zoals het op onze avond klonk: http://youtu.be/oUBSwUyq0gQ

Hieronder kan je trouwens een ander nummer luisteren dat die avond gespeeld en opgenomen is. Het was er echt eentje met veel sfeer en iedereen zong en klapte mee: kippenvel! http://youtu.be/fkaZMAVutwc


We hadden geen super goeie plaatsen, maar dankzij Nick (die groot genoeg is om goeie foto’s en filmpjes te maken) hebben we toch leuke aandenkens aan deze avond, zoals deze foto van de band.

Voor de mensen die nieuwsgierig zijn naar de setlist van die avond… Dit is ‘m:
 1. "Grow Up"
 2. "Fast In My Car"
 3. "That's What You Get"
 4. "Decode"
 5. "Ignorance"
 6. "Interlude: I'm Not Angry Anymore"
 7. "Now"
 8. "Daydreaming"
 9. "When It Rains"
 10. "Last Hope"
 11. "Brick By Boring Brick"
 12. "Interlude: Holiday"
 13. "crushcrushcrush"
 14. "Ain't It Fun"
 15. "The Only Exception"
 16. "In the Mourning" / "Landslide"
 17. "Pressure"
 18. "Misery Business"
Encore
 1. "Part II"
 1. "Interlude: Moving On"
 1. "Still into You"

Het was echt een geweldige avond, om nooit meer te vergeten. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik de nummers opnieuw hoor, op de live filmpjes. Ook moet ik eerlijk zeggend dat er voor mij best een emotioneel moment bij zat. Ik ben niet zo’n huilende/flauwvallende fan… Maar voordat ik die dag vertrok naar het concert had ik op de facebookpagina van onze overleden vriend Michiel wat gepost. Ik zei dat als het het nummer ‘In the Mourning’ zouden spelen, het voor hem was. Het is een nummer dat niet op een van hun albums staat, het is dus echt een nummer dat enkel de echte fans kennen. Ik had dus ook niet verwacht dat ze het gingen spelen, maar zoals je hierboven bij nummer 16 kunt zien, hebben ze dat wel gedaan. Dat was toch een moment waarop ik even mijn tranen niet kon bedwingen… Maar goed, het was dan ook erg bijzonder voor me.

Zijn jullie fan van Paramore? Of had je nog nooit van ze gehoord? En naar welk concert zijn jullie al geweest/willen jullie nog naartoe? :-)


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten