maandag 31 maart 2014

Everybody lies

Iedereen liegt. Misschien niet even veel of over even belangrijke dingen maar sowieso dat iedereen liegt. Als is het maar tegen jezelf. Vooral studenten zullen het wel herkennen, dat liegen tegen jezelf. Ikzelf merk toch dat het op de een of andere manier altijd iets met school of jong zijn te maken heeft. 
Daarom heb ik vandaag een artikel voor jullie over de dingen waar ik tegen mezelf over lieg. 


1.  Dit doe ik morgen wel, dan heb ik nog tijd genoeg. 
En meestal resulteert dit dan bij mij in nachtwerk, het niet halen van een deadline of bagger werk afleveren. Ja, ik heb last van uitstelgedrag en zou hier dringend eens iets aan moeten veranderen. 
2. Ik drink NOOIT meer (zoveel).
Deze leugen begint meestal met de extreemste uitspraak: "Ik drink nooit meer!". Vaak zwakt deze al snel af naar: "Ik drink nooit meer zoveel!" en je kunt het wel raden wie de volgende TD weer tipsy door de mensen waggelt? Hoewel, ik moet toegeven dat ik mij zaterdag op het galabal extreem goed gedragen heb en volgens mij nog perfect met een auto had mogen rijden als ze me hadden laten blazen. )


3. Deze keer begin ik op tijd aan die taak.
En een dag voor de deadline zit je alweer te stressen omdat er altijd weer iets leukers tussen gekomen is. Je kon naar je vriend, er was een leuk feestje... Ga zo maar verder. Je kent het wel. 

4. Dit is de laatste en dan gaan we naar huis. 
Of er volgt na die laatste nog een laatste en daarna nog een laatste waarna ├ęcht de aller allerlaatste volgt of je staat in plaats van afscheid te nemen ineens nog een hele conversatie te voeren die eigenlijk totaal niet dringend is maar op dat moment ineens boven water kwam. 

5. Vanavond kruip ik voor middernacht mijn bed in. 
Ook weer een van die klassiekers bij mij. Dit zeg ik volgens mij elke dag maar de afgelopen paar weken is het mij geen een keer gelukt. Het maakt dan zelfs niet uit hoe slecht ik mij voel, slapen voor middernacht gaat gewoon niet. 

6. Morgenvroeg sta ik meteen op als de wekker gaat. 
De snoozeknop is eigenlijk echt de slechtste uitvinding ooit. In plaats van om 6u30 op te staan en op m'n dode gemak m'n make-up te doen en te eten, sta ik op om 7u en moet ik alles maar snel snel op m'n gezicht smeren om dan onderweg naar de bus tegelijk te eten, te drinken en te checken of ik alles bij heb. 

7. Maandag ga ik op dieet. 
"Veronique, wil jij een stukje taart?" Tuuurlijk, dat dieet kan wel wachten tot morgen! Weglopen doen m'n vetjes helaas niet. Zou nochtans gemakkelijk zijn, dan moest ik niet eens op dieet kan. 

8. Ik kijk eerst een aflevering en dan ga ik beginnen leren. 
Iedereen weet dat net zoals bij drank de verleiding om te zeggen: "Allez, nog eentje" heel erg groot is. Niet moeilijk dat ik regelmatig maar zo weinig uur slaap haal op een nacht. 

Zo, ik denk dat dit duidelijk en herkenbaar is, of niet soms? 
Zijn er nog andere leugens die jullie aan jezelf vertellen? 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten