maandag 3 februari 2014

Sarah: Recept #1

Hej hej!

Ik had al verteld dat ik sinds kort (gezond) aan het koken ben en daarom wil ik de recepten ook met jullie delen. Ik volg min of meer een kookboek. Met min of meer bedoel ik: ik doe het op mijn manier, kijk niet echt naar hoeveelheden en geef er gewoon een eigen draai aan...

Deze week stonden er courgettesoep en kip op Provençaalse wijze op de menu!



Ik begon met de courgettesoep, hiervoor nam ik:


  • 3 courgettes
  • 3 uien
  • 3 liter water
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bouillonblokjes ( ik had enkel nog kip in huis )
  • peper en zout
  • basilicumkruiden
  • 2 eetlepels light smeerkaas

Zoals je ziet kloppen de ingrediënten niet helemaal met mijn lijstje maar ik heb nog wat extra toegevoegd...

Zo ging ik te werk:

  1. Ik snijd de courgettes in halve plakjes,  snipper de uien en snij het teentje look in 2.                              
  2. Ik zet het water op en doe de bouillonblokjes erbij. Ik denk dat groentebouillon beter zou zijn, maar ja. Het moest maar.

  3. Wanneer het water kookt doe ik de groenten in de pot en laat alles een kwartier ongeveer koken.                                

                                                                                                   
  4. De mixer er in!
  5. Normaal gezien moest er light kruidenkaas in maar dat was er niet in de winkel dus nam ik light smeerkaas en basilicumkruiden. Die doe ik er bij maar laat het geheel niet meer doorkoken.                  
            
  6. Als laatste kruid ik af met peper en zout.

    De moeke kwam net toevallig langs, proefde de soep en keurde ze goed ;-).

Daarna begon ik met het hoofdgerecht, hiervoor nam ik:

  • 3 paprika´s: geel, rood en oranje
  • 1 courgette
  • 1 halve aubergine
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 3 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 gr kipfilet
En zo maakte ik het gerecht:
  1. Ik snijd de paprika´s, de courgettes en de aubergines "fijn". Fijn op mijn manier dan want zo goed kan ik met dat grote mes nog niet overweg.


  2.  

  3. Ik snijd de ui fijn en pers de look. In de pan met 2 eetlepels olijfolie.     

  4. Daarna doe ik de rest van de gesneden groentjes erbij. 
  5. Ik kook wat water om de tomaten in te doen: op deze manier zijn ze veel beter te pellen. Daarna snijd ik deze ook in stukjes en doe ik deze bij de andere groenten.  
  6. De groenten mogen dan een kwartiertje onder een deksel sudderen.
  7. Intussen snijd ik de kip in blokjes van 3 cm ongeveer.  

  8. Ik neem al 4 stukken aluminiumfolie en verdeel de stukjes kip hierover. Kruiden met peper en zout!                                    
  9. Wanneer de groenten klaar zijn, kruid ik deze ook met peper, zout en wat basilicum.
  10. De groenten laat ik uitlekken in een temst en daarna verdeel ik ze ook over de stukjes folie. 
  11. Alles dichtplooien en klaar is kees!
  12. Ik zette het geheel een half uurtje in de oven op ongeveer 200 °, zorg er zeker voor dat de kip gaar is!
  13. Serveren met rijst, pasta of aardappelen!                                      
Smaklig måltid!

Puss o kram! 

Sarah

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen