donderdag 20 februari 2014

Mijn ochtendroutine

Opstaan is nooit gemakkelijk. Voor mij toch niet. Het maakt niet uit om hoelaat de wekker gaat, het voelt altijd alsof het veel te vroeg is en ik veel te weinig heb geslapen. Meestal slaap ik door de week ook echt te weinig maar goed, zelfs als ik uitslaap in het weekend heb ik er nog last van. 


Uiteraard ligt er nog een lange weg tussen het wakker worden, echt opstaan en er uiteindelijk een beetje menselijk uitzien. Het kost me wel wat tijd 's morgens en daarom dat ik met jullie m'n ochtendroutine even wil overlopen. 
Deze 'routine' is van op een gemiddelde schooldag wanneer ik met de bus naar school moet als ik les heb om 8u25. 

M'n wekker gaat de eerste keer om 06u00. Lekker vroeg maar meestal sta ik dan nog niet meteen op. Ik druk even op snooze en draai me nog lekker om. Tegen 06u30 probeer ik meestal op te staan en als dat niet lukt ten laatste om 06u45. 
Dan is het tijd richting de badkamer te slenteren. Het belangrijkste deel van het 'menselijke maken' gaat beginnen. 


Uiteraard ga ik eerst naar toilet en was ik mezelf. Hierna doe ik wat dagcrème op als ik er zin in heb. Afhankelijk van de hoeveelheid tijd die ik heb (en hoe m'n huid eruit ziet) doe ik eventueel m'n foundation op. Zoniet begin ik aan m'n ooglook. Oogschaduwbasis, lichte oogschaduw op m'n ooglid, donkere in de crease. Daarna nog eyeliner en mascara en ik ben qua make-up ready to go. 

Ik heb de rare gewoonte om m'n tanden pas te poetsen nadat'k m'n make-up gedaan heb. Heel raar, ik weet het. Mama heeft er ook al opmerkingen over gemaakt maar ik krijg die gewoonte er maar niet uit. Wanneer m'n make-up gedaan is en m'n tanden gepoetst zijn, is het tijd voor m'n haar. Als het er niet te slecht uitziet, borstel ik het gewoon even en doe ik wat haarlak op m'n bles. Uiteraard zijn er ook dagen dat er drastischere middelen aan te pas moeten komen en dan plug ik de stijltang in voor ik aan m'n make-up begin zodat deze al warm kan worden. 


Tegen dan ben ik meestal al half wakker en ga ik terug naar m'n kamer om me aan te kleden. Terwijl ik naast m'n bed sta te springen met een been in m'n jeans probeer ik de verleiding te weerstaan om er terug in te kruipen. "Neen, je gaat naar school vandaag. Het kan me niet schelen hoe moe je bent..." Ja, zo gemeen ben ik 's morgens voor mezelf of beter gezegd: zo gemeen is m'n geweten voor mij. 

Tegen dat ik m'n jeans aan heb en nog aan het kiezen ben welk topje ik aandoe, besef ik dat het ondertussen al bijna 07u10 is. Dit resulteert dan in het random kiezen van een topje en schoenen. Ook moet ik dan als een malle nog m'n schooltas in laden. Portefeuille? Check. iPad? Check. Pen? Check! Boeken... Close enough. 

Onderweg naar beneden breek ik minstens een keer bijna m'n nek omdat ik uitschuif of struikel. Ik vul m'n waterflesje bij en als ik nog tijd heb ontbijt ik. Ja, je hoort het goed! Als ik nog tijd heb! Laten we er voor eenmaal van uit gaan van wel. Dan neem ik een potje yoghurt uit de ijskast, wat fruit en wat havermout uit de kast. Dat gooi ik samen in een kommetje en eet ik zo snel mogelijk op aangezien ik ten laatste om 07u25 vertrek om m'n bus te kunnen halen. 

Wanneer ik dan vertrokken ben, zet ik m'n iPod op, steek ik een sigaretje aan en ik ben klaar voor weer een nieuwe schooldag. 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten