maandag 10 februari 2014

Lekker & gezond


Soms denk ik dat ik veel te ongezond en dat ik de meeste gezonde dingen niet eens echt lekker vind. Tot ik dan eens begin te denken. Ik eet inderdaad niet zoveel fruit maar wanneer er groentes bij het avondeten zijn, gebeurt het soms wel eens dat ik bijna alleen maar groentes eet. Daarom besloot ik eens enkele dingen op te noemen die ik lekker vind en dan nog eens gezond zijn ook! Kijk even mee! 
Broccolisoep. Heerlijk gewoon. Zaterdag stond dat nog eens op het menu en ik heb denk ik drie volle pollepels genomen. Oftewel een vol bord soep en ik eet niet zo snel zoveel soep. Wel als het broccoli is! 


Gerookte zalm is superlekker op vele manieren! Bij pasta, in een slaatje, gewoon zo, op een toastje... Je kan het zo gek niet verzinnen. Gerookte zalm is niet alleen superlekker maar ook enorm gezond. En ze beweren dat je van vis eten slim wordt! Mijn favoriet is wel een boterham met kruidenkaas, gerookte zalm erop en wat ui. Erg simpel maar zo lekker! 


Ik ben het type persoon dat dingen wil lusten omdat ze er veel over hoort. Zo moest ik eerst niet weten van avocado en guacamole maar ik heb mezelf gewoon wat verplicht dat te eten en te blijven eten. En nu eet ik (wel in fases) enorm graag avocado. Het bevat natuurlijk erg veel vette maar wel van de goede soort, dus we kunnen gerust zijn. Avocado kun je met veel dingen combineren, zo kun je het gebruiken in de plaats van boter of mayonaise op broodjes, in salades, zo eten... Je hebt enorm veel keuze. 


De laatste tijd ontbijt ik graag met Griekse yoghurt. Deze heeft uit zichzelf niet superveel smaak en daarom combineer ik hem graag met fruit en havermout. Het fruit is afhankelijk van wat we in huis hebben maar de laatste tijd deed ik er altijd bosbessen bij. Het is goed mogelijk dat ik er deze week frambozen uit de diepvries aan toe heb gevoegd omdat we geen bosbessen in huis hebben. Op de foto zie je dus eigenlijk 3 enorm gezonde dingen bij elkaar: yoghurt, bosbessen en havermout, ze doen allemaal positieve dingen voor je!


Fruitsalade is heerlijk en supergemakkelijk. Ik heb wel een probleem met het maken van fruitsalade... Ik ben er gewoon veel te lui voor. Ik zou het dan graag klaargemaakt kopen maar dat kost dan weer zoveel vind ik. Ik word ook altijd gelukkig wanneer er op het werk nog wat over is en we dat mee naar huis mogen nemen. Dit is natuurlijk lekker om gewoon zo op te eten maar ook bij de yoghurt, op ijs... is het heerlijk. 


De foto komt niet helemaal overeen met hoe wij het maken maar de combinatie aubergine, tomaat en mozzarella is goddelijk. Je stapelt de drie op in laagjes, beetje parmezaan over de bovenste laag (dit is dan tomaat bij ons als ik mij niet vergis) en je doet het in de oven tot de mozzarella gesmolten is. Hier zou ik van kunnen blijven eten. Lang geleden dat mama dit nog gemaakt heeft eigenlijk, misschien moet ik hier zelf eens een lunch van maken. 


Dit prutje ziet er misschien niet superlekker uit maar zeker hoe mijn mama het maakt, is het de perfecte pastasaus. En dit terwijl wij het nog maar 1x met pasta gegeten hebben. Dit is dus Ratatouille. Ja, je weet wel, die Disneyfilm met die rat die geweldige ratatouille kon maken. Dat is dus dit. Die film is ook de reden dat mama dit eens gemaakt heeft en ik kan er van blijven eten. Zeker wanneer je er wat parmezaanschilfers over doet. Laatst hebben we dit gegeten met erg vieze ravioli. De ravioli hebben we opzij gelegd en uiteindelijk vooral de ratatouille gegeten. De vrouwen hier in huis zijn erg grote fan! (Van het gerecht en van de film!) 


Als jullie ergens een recept van willen of willen dat ik eens iets uitprobeer, laat het gerust weten! 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten