donderdag 27 februari 2014

Kaasballetjes

Dinsdag had ik na een saaie boterham met kaas ineens zin in iets anders. Iets dat wat specialer was en eigenlijk gewoon eens een lekker snackje. Ja, je kunt het al raden misschien dat het niet super gezond was maar wel erg lekker! 


Na het zien van dit filmpje had ik superveel zin in kaasballetjes en dus besloot ik het ook eens te proberen. Nu moet ik wel zeggen dat ik ├ęcht een dochter van mijn mama ben en wij zijn niet zo goed in het volgen van een recept en verhoudingen onthouden. Fingerspitzegeful ofzoiets. De hoeveelheden die ik heb gebruikt (ongeveer):
- 100 - 125 gram gemalen kaas (best een kaas die goed afsmaakt)
- 1 ei
- paneermeel (beetje op het zicht)
- eventueel kruiden (ik was dit vergeten xD)

Ik begon met het scheiden van het eiwit. Dit moet namelijk opgeklopt worden tot je het boven je hoofd kunt houden zonder dat het eruit valt. Dit kun je uiteraard met een mixer doen maar ik ging de uitdaging eens aan en deed het met de hand. Ging sneller dan ik had verwacht maar toch, het was een work out! 

Hierna deed ik de kaas in een kom (ik had nog kaasblokjes over van een feestje en die heb ik eigenlijk 'gescheurd') en hierbij het eigeel (dit zorgt ervoor dat het goed bindt). Daarna voeg ik beetje bij beetje paneermeel toe, terwijl ik het al wat meng met de kaas en het eigeel. 

Tenslotte doe ik er de eiwitten bij en begint het kneden echt. Het moet uiteindelijk toch een soort deeg vormen en als je merkt dat het nog wat te nat is, doe je er wat paneermeel bij. Je gaat hiervan tenslotte balletjes rollen die niet te hard mogen plakken maar ook niet uit elkaar mogen vallen. 

Wanneer de balletjes gerold zijn, is het tijd voor de laatste stap. De balletjes frituren! Heel simpel in de frietketel voor enkele minuten en tadaa! Tijd om jullie het (best grappige) resultaat te laten zien:Ze zien er redelijk speciaal uit maar het was erg lekker! Zeker wanneer je zo'n kaasliefhebber bent als ik. 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten