zaterdag 8 februari 2014

Julie: DIY Ijskoffie

Het is al weer een hele tijd geleden dat of Veronique of ikzelf nog eens een Do It Yourself artikel gepost hebben… En daar wil ik bij deze verandering in brengen! Ik was namelijk aan het experimenteren met koffie en het resultaat was zo geslaagd dat ik het met jullie wil delen! Persoonlijk ben ik geef fan van warme koffie… Desondanks heb ik toch een Dolce Gusto machine van Nick gekregen voor mijn vorige verjaardag. Dit omdat Veronique me helemaal betovert had met de Chai Tea Latte die je hiermee kunt maken! Meer en meer begin ik eigenlijk wel fan te worden van koude koffie. Ja, zo van die bekertjes die je bij de supermarkt in de koeling kunt vinden. En nu wou ik dus zelf eens zo’n ijskoffie maken!


Benodigdheden:
- iets om koffie mee te maken/zetten
- koffie (eventueel met smaakje)
- vanille ijs
- eventuele likeur als toevoeging


Ik zal jullie exact laten zien wat ik gebruikt heb door middel van foto’s.
- Deze machine om de koffie mee te maken- Deze koffie, ik koos er voor om van elke cup een streepje minder te gebruiken, kwestie van voldoende ruimte te hebben in mijn mok.


- Vanille ijs (merk naar keuze)
Too obvious for a picture. 

- Baileys likeur (of variant Country Lane)Hoe ga je nu te werk? Wel het is heel simpel! Eerst maak je de koffie klaar, ik koos voor de Latte Macchiato Caramel, maar eender welke smaak die jij lekker vind zal wel werken. Daarna deed ik er één goede bol vanille ijs in en roerde ik dit door elkaar zodat het ijs kon smelten en de koffie kon afkoelen. Als je dit goed door elkaar geroerd hebt kan je er ook nog een smaak naar keuze bijvoegen. Ik koos er voor om er een flinke scheut Baileys bij te gieten, of de goedkopere Country Lane variant dan toch… Ook hier nog even goed alles door elkaar roeren! Nadien is je ijskoffie helemaal klaar om te drinken. Erg simpel, maar vooral… Erg lekker!


Gaan jullie dit zelf ook eens proberen? Of hebben jullie het al eens gemaakt? Misschien probeer ik volgende keer wel een ander smaakje van koffie, maar deze met caramel vond ik alvast een echte topper!

Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten