dinsdag 4 februari 2014

Julie: All time favorites #2

Nog niet zo heel lang geleden schreef ik mijn eerste post met een top 3 van producten. Toen ging het over douchegels. Vandaag wil ik met jullie delen welke drie shampoo’s en conditioners ik het liefst gebruik om mijn haar te verzorgen. Deze keuze is iets gemakkelijker dan bij de douchegels voor mij persoonlijk!


3. Herbal Essences: Beautiful Ends

Uitstraling: Deze producten heb ik jaren aan een stuk gebruikt, afwisselend met enkele andere varianten van Herbal Essences. Van dat gamma is deze zeker mijn favoriet. De uitstraling is niet wauw, maar gewoon normaal voor een shampoo en conditioner. Elke variant heeft zijn eigen kleur en dat vind ik er wel leuk aan! Vrij duidelijke verpakking ook, niks op aan te merken dus.

Geur: Beide producten geuren naar framboos en bevat zijde extracten. Ik vind de geur van deze producten erg aangenaam. Niet te overweldigend maar toch subtiel aanwezig. Ik hou wel van de geur van framboosjes!

Hij belooft: Shampoo: “Ik versla dagelijks gespleten punten en haarafbreuk. Mijn weelderige volume met Rode Framboos & zijde extracten beschermt je haar en maakt het weelderig. De eerste stap van een V.I.P behandeling die je haar verdient.”

Conditioner: “Zoek je een conditioner voor lang haar? mijn formule verwent elke centimeter van je lange haar met fluweelzachte conditioning die je lengte versterkt tegen haarbreuk en gespleten puntjes. Mijn heerlijk ruikende conditioner, met een mix van framboos en Braziliaanse zijde, is het ideale stel. Deze romance zal lang, lang blijven duren.”

Eigen ervaring: Ik vind de omschrijvingen van deze producten wel grappig! Ze promoten zichzelf op een luchtige manier, alsof de shampoo zelf aan het woord is. Ik vind deze producten beide erg prima, zeker als je ze in combinatie met elkaar gebruikt. Als ik de conditioner uitspoel voelt mijn haar erg zacht aan. Ik heb ook minder last van gespleten punten dan wanneer ik deze producten niet gebruik, mooi zo!
Score: 8/10
Prijs: €2.54 per product van 250ML.2. The Body Shop: Banana shampoo & conditioner


Uitstraling: Ik vind deze flesjes er ZO schattig uitzien! Ze hebben een typisch etiket van The Body Shop en je kan meteen zien dat de inhoud van je flesje ook effectief geel is. Strakke verpakking waar voldoende informatie op staat.

Geur: Als je van de geur van banaan houdt in producten MOET je deze shampoo en/of conditioner toch even proberen. De geur is zalig maar niet te overweldigend, vind ik zelf. Ik ben echt een fan van deze geur en heb deze producten dan ook al vaker terug opnieuw gekocht.

Hij belooft: Shampoo: “Een onweerstaanbare shampoo die mild reinigt en het haar zacht, soepel en verzorgd laat aanvoelen. Geschikt voor elk type haar, met name normaal tot droog. Het is een Eighties Beauty Classic van The Body Shop®, oorspronkelijk gelanceerd in 1990.”
Conditioner: “Een heerlijke, romige conditioner die verzorgend werkt en het haar zacht, glanzend en gemakkelijk te kammen maakt. Geschikt voor elk type haar, met name normaal tot droog.”

Eigen ervaring: De geur is wat mij betreft een sterke troef van deze producten. Dat is dan ook de reden dat ze voor mij op nummer 2 prijken in deze post. Qua werking ben ik ook erg tevreden. Ze schuimen niet super hard, maar net voldoende. Bij het afspoelen voelt mijn haar erg proper maar niet super glad. Nadien is mijn haar wel goed door te kammen, dus de producten doen zeker hun werk.

Score: 8.5/10
Prijs: €6.50 per product van 250ML.


1. Pantene voor normaal tot dik haar


Uitstraling: Van de drie verschillende merken die ik in deze post beschrijf vind ik deze de meest ‘klinische’ uitstraling hebben. Ik word niet warm van deze flesjes shampoo of conditioner. Ik had hem dan ook nog nooit gekocht, tot Veronique me (als ambassadrice) enkele producten cadeau deed. Dus qua uitstraling vind ik hem niet echt opvallend.

Geur: De geur van deze producten is vrij neutraal. Er zitten geen bepaalde geuren in zoals bij de vorige twee naar framboos of banaan. Hij ruikt gewoon heel fris en beetje naar de zoete kant. Opnieuw niks bijzonders, maar ook niet slecht!

Hij belooft: Shampoo: “De reinigende formule is ontwikkeld om je de glanzende, schitterende look te geven die je wenst. De gladmakende formule helpt kroes in het haar te controleren en is de eerste stap naar onweerstaanbaar glad haar.”
Conditioner: “De Conditioner is een belangrijke tweede stap naar onweerstaanbaar glad haar. Zijn uitstekende formule verandert beschadigd, weerbarstig, kroezig haar in haarlokken die er gezond, zacht uitzien en die klaar zijn om te stylen.”

Eigen ervaring: Zoals jullie kunnen zien was ik bij de vorige twee producten telkens positiever over de uitstraling en de geur. Waarom staat deze dan toch op nummer 1? Wel, dat is puur door de werking! Deze shampoo en conditioner doen het meeste voor mijn haar. Ik heb ook het haarmasker uit deze lijn dat ik af en toe aanbreng om mijn haar een stevige boost te geven. Mijn haar is enorm vlot door te kammen wanneer de conditioner in mijn haar zit alsook wanneer hij uitgespoeld is. Mijn haar voelt zacht en verzorgd aan en wordt niet snel terug vet. Deze is zeker mijn favoriet en die ga ik zeker opnieuw kopen!

Score: 9/10
Prijs: €3.89 per stuk voor 250ML (shampoo) en 200ML (conditioner).

Voila, dit is mijn absolute top drie van producten op het gebied van shampoo en conditioner! Welke producten gebruik jij hiervoor?

Ikzelf ga zeker die van Pantene volgende keer opnieuw kopen en dan af en toe afwisselen met die van The Body Shop omdat ik die zo heerlijk vind ruiken! En omdat afwisseling goed is voor je kapsel… ;-)

Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten