maandag 24 februari 2014

Jong CD&V startcongres

Volgens mij is dit een onderwerp waarover ik nog nooit heb geschreven en ik denk zelfs dat ik het nog nooit vermeld heb tegen jullie. Ik ben sinds eind vorig jaar namelijk lid van (Jong) CD&V maar al wel sinds oktober er eigenlijk wat mee bezig. Het duurde gewoon tot eind december voor ik door had hoe ik lid moest worden, haha! 

http://www.jong-cdenv.be/
Dit weekend was dan ook het startcongres in Antwerpen. We (de voorzitter van Jong CD&V Turnhout en ik) hebben niet heel het congres meegemaakt maar wel een leuk maar toch ook leerrijk deel. We kwamen er zaterdag aan toen de receptie net begon en in het begin liepen we er wat verloren bij omdat we eigenlijk geen bekende gezichten zagen. Uiteindelijk zag Tom hier en daar toch iemand dat hij (her)kende en het netwerken kon beginnen. 

Na de receptie en het eten was het tijd voor het plenum. Er waren bepaalde zaken waar er doorheen de dag nog geen 'oplossing' voor gevonden was en dus moest er nog gestemd worden. Soms best wel moeilijk als je de discussies niet gevolgd had maar toch waren er bepaalde zaken waar we een duidelijke mening over hadden. Turnhout was daar ook redelijk eensgezind over dus ik kreeg geen ruzie met m'n voorzitter. Altijd handig! 

Hierna was het tijd voor de mensen die bleven slapen om al even naar hun kamer in de jeugdherberg te gaan. Aangezien wij daar niet zoveel te zoeken hadden (we zouden 's terug naar Turnhout rijden) besloten we er even eentje te gaan drinken. We besproken hoe het congres al geweest was en ook een beetje de jongerenwerking bij ons in vergelijking met bijvoorbeeld West-Vlaanderen. Ook vond ik nog steeds dat ik de gemiddelde leeftijd wel omlaag haalde! 

Vervolgens was het tijd voor de afterparty. What else did you expect? Nergens beter om mensen te leren kennen dan op een feestje. Ineens ontpopte ik mij tot een enorm sociaal wezen en voor ik het wist stond ik altijd wel met iemand te praten. Heel leuk om eens andere jongeren te leren kennen die zich ook voor CD&V inzetten. Ik kwam zelfs iemand tegen waar ik nog les van heb gehad in het middelbaar maar die heb ik na het plenum niet meer teruggezien. Helaas! Vroeg me anders wel af of ze mij nog zou herkennen. 

Ik kan dus niet anders dan besluiten dat het een heel erg leuke en leerlijke namiddag/avond was met heel erg leuke mensen! Heb al zin in het volgende congres! 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten