maandag 17 februari 2014

Elnett hairspray

L'Oréal Elnett haarlak wordt gezien als dé haarlak. Beautybloggers vinden hem geweldig en hij zogezegd ook de favoriete haarlak van 'de sterren' zijn. Ik wist dat ik hem al wel ooit gebruikt had maar omdat mama altijd die van Nivea gebruikt, deed ik gewoon hetzelfde. Het werd tijd om Elnett dus eens écht te testen. 
Ikzelf heb de Elnett Satin Diamond hold & Shine, dit is 'de zwarte'. Ik ga jullie geen foto van mijn verpakking laten zien want ik heb in een uitverkoop nog een Limited Edition verpakking kunnen scoren. Ik betaalde toen 9,99 euro voor twee flessen van 400ml en eentje van 75ml (dit was in een verpakking verpakt). De haarlak van L'Oréal zit als ik mij niet vergis tussen de 5,5 en de 7 euro voor 400ml. But correct me if I'm wrong. 

Het product itself is erg degelijk. M'n bles blijft evenlang liggen als met die van Nivea maar wordt niet hard. Dit vond ik in het begin wel verwarrend omdat ik dan dacht dat er niet genoeg lak op zat. Maar langs de andere kant is het wel erg positief dat je eigenlijk niet ziet en amper voelt dat je haarlak op hebt. 

De haarlak wordt verspreid in een erg fijne nevel (fijn in de zin van heel kleine 'deeltjes'). Dit is natuurlijk erg goed omdat het zich zo beter verspreid. Terwijl ik dit schrijf, vraag ik me eigenlijk af of er nog tussenformaten zijn. Aangezien 400ml erg veel is voor bijvoorbeeld op reis maar 75ml kan misschien wat weinig zijn. Zeker wanneer je zo'n grootverbruiker bent als ik! 

Ik moet wel eerlijk zijn dat er een groot nadeel is aan de haarlak van Elnett, zo groot dat ik niet snap waarom iedereen er zo laaiend enthousiast over is. De geur is namelijk enorm aanwezig. Zo erg dat het nogal snel op m'n adem pakt en je proeft de haarlak gewoon in de lucht. Misschien is dit doordat het zo fijn verneveld wordt? Ik probeer altijd (tevergeefs) m'n adem in te houden wanneer ik de lak gebruik en dit lang genoeg vol te houden zodat de geur weg is. Je kunt je wel voorstellen dat dit me nog niet zo vaak gelukt is. 

Dus, L'Oréal, mocht je dit lezen.. Doe iets aan die geur en ik zal Elnett met veel plezier kopen en gebruiken want buiten de geur is het echt een fijne haarlak. Zolang daar niets aan veranderd zal Nivea m'n eeuwige favoriet blijven. 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten