woensdag 5 februari 2014

Croque Italiaans

Zoals jullie maandag hebben kunnen lezen in m'n LTME heb ik ontdekt hoe lekker een croque Italiaans kan zijn. Dit heb ik dan ook proberen na te maken thuis en het was erg lekker! Heb het natuurlijk een beetje anders aangepakt dan hoe ze het in de Warande gemaakt hadden maar het was alsnog erg lekker! 
Aangezien ik een grote eter ben, maak ik meestal twee croques als middageten. Wat ik hiervoor heb gebruikt: 

- Een bol mozzarella
- 4 kerstomaatjes
- vier plakken gandaham 
- Pesto (naar smaak)
- pijnboompitten


Je begint uiteraard met op elke boterham een laagje pesto te smeren. Zoals je ziet heb ik maar een dun laagje gebruikt zodat het niet te hard zou overheersen.


Daarna leg ik er een aantal schijfjes mozzarella erop. Dit is afhankelijk natuurlijk van hoe dun je de mozzarella hebt gesneden.


Hierop leg ik dan de cherrytomaatjes, die ik in dunne schijfjes heb gesneden. en hierover doe ik dan weer een aantal pijnboompitten. Ook weer naar smaak want ik weet dat niet iedereen dat even lekker vind. Ja, ik heb ze niet geroosterd, had ik geen zin in eigenlijk. xD


Parmaham erover. Hierboven heb ik ook nog de overschot van de mozzarella gelegd.


De oven in op 180° tot ze knapperig genoeg waren.


En dan zien ze er zo uit. Je kan ze natuurlijk ook in de pan bakken of in zo'n machine. Ik had in beide geen zin (nogal veel afwas en 't machine moest ik gaan zoeken) dus besloot ik het gewoon zo te doen. Het was erg lekker in ieder geval! 

Liefs
Veronique

1 opmerking:

  1. Het ziet er echt heel lekker uit!
    Ik heb je getagd in een Liebster Award.
    http://starduck-s.blogspot.nl/2014/02/tag-liebster-award.html
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen