zaterdag 11 januari 2014

Vrijgezel zijn

Ik ben nu een kleine drie maanden vrijgezel en ondanks dat het niet het plan was om zo lang vrijgezel te blijven (lang verhaal), vermaak ik mezelf prima. De meesten snappen het niet goed wanneer ik zeg dat een relatie nu voor mij niet meteen hoeft, omdat ik andere prioriteiten heb. Je krijgt dan meteen van die preken dat liefde belangrijk is in het leven, dat je zulke dingen niet mag uitstellen... Bla bla bla. 


Natuurlijk zijn er wel momenten dat ik in bed lig en denk: "Hmm, nu had ik toch graag gehad dat iemand me vastpakte." En dan knuffel ik een kussen. Lekker zacht en warm. Eigenlijk heeft een relatie ook echt wel z'n mindere punten, waar ik nu dus geen last van heb. 

Ik heb in bed altijd alle plaats voor mezelf. En ook al het deken en de kussens. Vooral over dat laatste vielen er in een van m'n relaties wel eens woorden. Nu slaap ik op twee kussen, een derde ligt ergens en het vierde wordt door mij geknuffeld. Heerlijk. Al helemaal wanneer ik mezelf in het midden van m'n bed leg en me wentel in zoveel mogelijk deken. 

Wanneer ik in een relatie ben (en zeker wanneer we ook samen slapen), scheer ik mijn benen zo goed als elke dag om toch maar te voorkomen dat er stoppeltjes of haar zou opstaan. Het zou toch verschrikkelijk zijn, mocht je vriend doorhebben dat er haar op je benen groeit? (Om nog maar over zijn benen te zwijgen eigenlijk...)


Wat ik vooral erg vervelend vond, was dat als ik eens een avondje tijd voor mezelf wou het meteen leek alsof er een groot drama was gebeurd. Want oh nee, Veronique wil eens een avondje leren (!!!!!) in plaats van bij mij te zijn. Klinkt onwaarschijnlijk, voor diegenen die mij kennen maar het was echt wel zo. Anders moest ik nog leren wanneer hij naar huis was en dan is het snel 02u voor je slaapt. 

Het enige vervelende is dat mensen denken dat 'het vrijgezel willen zijn' maar een excuus is. Dat je dat jezelf maar wijsmaakt omdat je niemand 'kunt krijgen'. Dan lach ik meestal eens goed, knik ik en geef ik die persoon gelijk. Soms is er gewoon geen beginnen aan om uit te leggen dat je eigenlijk wel eens een jaar erdoor wilt zijn op school en dat je dus geen tijd hebt. Want het antwoord dat je dan toch altijd krijgt: " Tijd moet je maken." 
Ja, want ik kan er ineens voor zorgen dat een dag 34 uur bevat in plaats van 24. 

Achja, genoeg gezeverd. Onthou maar gewoon dat ik me momenteel prima vermaak (tussen het leren door natuurlijk). 

Liefs
Veronique

2 opmerkingen:

  1. Als je ooit terug een vriendje wil moet je maar eens gaan speeddaten ;-) www.citydate.be
    Succes met je single zijn ! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar heb ik geen dating site voor nodig maar bedankt! :P Haha

    BeantwoordenVerwijderen