donderdag 30 januari 2014

Verslaafd


Ik winkel enorm graag, véél te graag zelfs. Nog leuker zelfs dan het kijken vind ik het kopen. Een lipstick hier, een blush of oogschaduw daar. Noem maar op. Ook douchegels doen het erg goed, zolang het dan maar lekker ruikt. Om dan nog maar te zwijgen over al die bodybutters die ik hier nog heb staan en toch zou ik momenteel naar The Body Shop willen lopen om in de sale m'n slag te slaan. Hier moet duidelijk iets aan veranderen. Niet alleen koop ik dingen die ik totaal niet nodig heb, ook begin ik stilaan plaatsgebrek te hebben. Ja! Serieus! Ook heb ik gisteren een reisje geboekt en moet ik nog wat sparen om de rest van het bedrag te betalen. Kiezen is verliezen, zeggen ze dan en ik heb voor de reis gekozen. 

Dit wil dus wel zeggen dat ik op het vlak van de rest een beetje zal moeten minderen.
Niet meer perse van elke limited edition iets willen en het kopen, niet meer elke week gaan lunchen met Julie... Dit gaat pijn doen. Veel pijn. En eigenlijk wil ik het best drastisch maken. Daarom ga ik in februari een no buy houden. Ja, echt waar! Net wanneer Essence en Catrice hun assortiment vernieuwen... Dit wil ook wel zeggen dat ik in februari niet echt veel shoplogs ga hebben (buiten als papa het betaalt, haha!). Wat mag ik nog wel kopen: dingen die ik nodig heb omdat ze op zijn. (Wat unieke buitenkansjes betreft, dat weet ik nog niet. Eens overleggen met Julie)

Oké, ik kan het nog altijd niet geloven dat ik mezelf op een no buy maand ga zetten. Misschien moet ik daarom morgen maar eerst even Vintage Romance van Sleek bestellen, wie weet halen ze die uit het assortiment in februari ofzo! Neen, ik moet mezelf inhouden. Misschien moet ik toch eens denken aan al die uren dat ik nog moet werken voor ik m'n reis volledig betaald heb. Dat kan toch niet anders dan genoeg motivatie zijn hé? :D 

Terwijl ik dit typ ben ik nog wel aan het twijfelen hoor... Ik ga waarschijnlijk volgende week naar Leuven en daar hebben ze een The Body Shop. Die zal ik na dan waarschijnlijk niet zo snel meer terugzien. Ja, momenteel heb ik niemand om samen op date te gaan naar Antwerpen. Helaas, helaas... Maar nee, ik hou vol en ik begin zaterdag gewoon mooi aan die no buy en ik ga m'n best doen om me er ook aan te houden. 

Wat denken jullie? Zou ik jullie ervan op de hoogte houden? :D 

Liefs
Veronique

2 opmerkingen: