zaterdag 25 januari 2014

The eyeliner battle

Ik weet het nog goed dat ik vertelde dat de stift eyeliner van Essence m'n favoriet was. Daarnaast vertelde ik ook dat mijn favorieten niet zo snel veranderen. Toen leerde ik de gel eyeliner van Max (jaja, de Action!) kennen. Wat was die goed... Maar kon hij die van Essence van z'n troon stoten? Essence Eyeliner pen
Deze herkennen jullie vast en zeker wel. Hij is al enkele keren gepasseerd als een van m'n favorieten en ook wanneer ik ooglooks toonde, had ik deze meestal gebruikt. 

De verpakking
De verpakking van de eyeliner pen is handig. Hij neemt niet veel plaats in beslag en je kunt hem zo meenemen in je handtas. Ook om aan te brengen is het gemakkelijk want je hebt niks anders nodig dan enkel het pennetje. Het enige minpuntje is wel dat je moet oppassen dat de dop er goed opzit. Anders droogt hij extra snel uit en bestaat de kans dat je heel je handtas onder de eyeliner hangt. Ja, helaas, ik spreek uit ervaring! 

Gebruik
Op zich is dit een van de makkelijkste manieren om eyeliner aan te brengen (in mijn ogen dan toch) maar ook niet de meest precieze. Dit kan aan mijn onkunde liggen maar hij lijkt soms wat 'te nat'. Hierdoor brengt hij bij mij nogal dik aan. Ook vind ik dat je met een eyeliner pen nooit heel erg lang kunt doen, zeker niet wanneer je de eyeliner over oogschaduw aanbrengt. 


Ik weet niet of het op deze foto heel erg duidelijk is. Maar ikzelf merk wel dat wanneer ik de eyeliner heb opgebracht het op sommige stukken pikzwart is en op andere stukken zie je echt nog huidskleur. Wanneer ik er dan nog eens over ga, wordt dit vaak erger. Bizar. Voor de rest moet je met deze eyeliner wel oppassen dat er geen water in de buurt komt. Als m'n ogen tranen door de wind, loopt een deel vaak al erg hard uit. Laat staan wanneer je door een stortbui loopt... 

Zoals je hoort, is bij nader inzien m'n mening nogal wisselend... 


Action waterproof gel liner

Zoals je ziet is iets helemaal anders dan dat van Essence. 

Verpakking
Het is een klein potje maar toch is dit niet echt gemakkelijk om mee te nemen aangezien je sowieso je kwastje moet meenemen. Op zich is dat ook niet groot maar dat kan een heel geknoei worden. Je moet het sowieso ook eerst volledig schoonmaken voor je het kan gebruiken, anders zijn je lijnen niet mooi. 

Gebruik
Het is eventjes oefenen maar vanaf dat je de techniek door hebt, is er niets makkelijker dan het perfecte lijntje te tekenen. Nee ok√©, soms moet ik ook nog enkele keren opnieuw proberen maar het loont de moeite wel. Deze eyeliner is waterproof en dat is hij echt. Ik ben er eens mee onder de douche gaan staan in de hoop dat hij er zo wel af ging... Vergeet het maar. 


En hier zie je dan het resultaat. Pik en pik zwart. Het lijkt niet helemaal recht maar dat is door het perspectief helaas. Ook lukte het me vandaag niet supergoed maar wou ik het er niet nog eens afvegen aangezien ik hierna nog een aantal ooglooks moest maken en nog vaak genoeg remover zou gebruiken. Hier zie je de twee nog eens onder elkaar. Ik werk nu gewoon veel liever met de gel eyeliner ook omdat hij net zo goed blijft zitten. 

Gebruiken jullie eyeliner en zo ja, de welke? 

Liefs
Veronique

2 opmerkingen:

 1. Heyla!
  Ik heb onlangs ook de eyeliner van de action gekocht.
  Voordeel? Idd dat hij enorm waterproof is! Maar dat is ineens ook een nadeel, als ik dan weer eens geknoeid heb, duurt het lang eer mijn ogen weer 'proper' zijn en ik opnieuw kan beginnen. Soms zie ik er echt uit als een panda!
  Omdat ik weinig geduld heb, gebruik ik nu terug mijn gewone eyeliner, maar dop ik deze op het borsteltje van de action om fijner te kunnen werken.
  Misschien moet ik toch wat meer oefenen, zodat ik ook terug de eyeliner van de action kan gebruiken, anders is het maar zonde dat die in de kast staat! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een wattenstaafje met een goede make-upremover kan wonderen doen om kleine foutjes te corrigeren! Ik merk ook dat ik hem veel gemakkelijker er 's avonds kan afhalen wanneer er oogschaduwbasis en wat oogschaduw onder zit. Het is alsof hij dan niet zo hard in je huid trekt.

  Enkele kleine tips die je toch een aantal minuten per dag kunnen besparen! :p

  BeantwoordenVerwijderen