woensdag 29 januari 2014

Sarah: Mijn maat is vol! Van XL tot S

Hej hej!

Jullie vragen je misschien wel af waarom ik zo in een keer ben beginnen schrijven voor Veronique. Wel eigenlijk komt dat door een boek. Toen ik in oktober met mijn vriend naar Brugge ging, botsten we op een gezellige boekenwinkel en kocht ik het boek "Mijn maat is vol! Van XL tot S" van Michèle Van Rees.

Ik las het boek in één keer uit en raakte echt geïnspireerd.Samenvatting van bol.com:
"Reza is het zat. Al sinds haar puberteit worstelt ze met haar gewicht. Samen met haar vriendin Jacq heeft ze werkelijk alle diëten, van Atkins to Montignac, en alle afslankmethoden, van drankjes tot hypnose, al geprobeerd. Maar steeds komen de moeizaam verloren kilo's er weer bij. En met rente. Tot ze op een dag, als haar favoriete spijkerbroek halverwege haar dijen blijft steken, beseft dat de knop om moet. Beetje bij beetje begint ze te ontrafelen waarom ze precies eet en welke leegte ze daarmee probeert op te vullen. Ze gaat weer sporten en schrijft zich zelfs in voor een stepmarathon. Met vallen en opstaan probeert ze zichzelf nieuwe eetgewoonten aan te leren en zo controle te krijgen over haar eetgedrag. Zal het Reza uiteindelijk lukken haar obsessie met eten te overwinnen? En haalt ze de eindstreep van de stepmarathon? Lees mee in haar dagboek."

De schrijfster heeft het boek eigenlijk min of meer autobiografisch geschreven. 
Ik herkende zoveel van mezelf erin! De moeilijke momenten, de persoonlijke overwinningen, de tegenslagen... én de moeilijkheid om vol te houden!
Ik werd heel blij bij het lezen van het boek, ik ben niet alleen! En zo kwam ik samen met Vero eigenlijk op het idee om zelf eens wat neer te schrijven en dat deed ik in november. Het werd een geweldig lange tekst, ik denk wel 4 blz lang. Natuurlijk veel te lang om zo in een keer te posten. Maar Vero vond het wel een leuk idee om kortere stukjes op haar blog te plaatsen. En zo ben ik toch al enkele weken bezig...

Het lucht voor mij af en toe op om wat te schrijven en soms word ik ook weer met de neus op de feiten gedrukt, wanneer ik bijvoorbeeld extra gesnoept heb... Het houdt me met de beide voetjes op de grond: soms gaat het goed, soms gaat het minder. Maar het belangrijkste: ik blijf bezig!

Puss o kram!

Sarah

PS: Voor de geïnteresseerden, ik heb het boek thuis liggen ;-) Je mag het gerust een keertje lenen!

2 opmerkingen:

 1. Ooooh dat lijkt mij een heel leuk boek, waar kun je die kopen? ik denk dat we te ver uit elkaar wonen om het te lenen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hem gekocht toen in Leuven maar misschien eens kijken op bol.com? Echt wel een aanrader. Waar woon je?

   Sarah x

   Verwijderen