zaterdag 4 januari 2014

Sarah does this?

Hej allemaal,

een allereerste berichtje van mij, Sarah, goede vriendin van Vero en waarschijnlijk binnenkort medeblogger ;-).
Ik denk dat jullie van mij al wel gehoord hebben of me misschien wel kennen. 
En voor diegenen die mij kennen, jullie weten vast en zeker wat mijn nieuwe voornemens zijn voor het nieuwe jaar.
Ik maak al zo lang ik van mezelf nog weet elk jaar hetzelfde voornemen: kilo´s kwijt geraken.
Elk jaar opnieuw en elk jaar opnieuw komt er niks van.


Zo ook vorig jaar, 1 januari 2013. Daarna vertrok ik op buitenlandse stage, tijdens de zomervakantie een weekje naar Turkije en in augustus ging ik op de weegschaal staan. Tip voor mezelf: Ga nooit na een vakantie op de weegschaal staan, wacht een week of twee (of misschien wel drie in mijn geval). Ik kon mijn eigen ogen niet geloven! Ik heb altijd wat te veel gewogen maar zoveel. Nu (een half jaar later) kan en mag ik het toegeven dat ik daar voor het eerst in heel mijn leven een 8 zag staan. Ik werd echt gek!

Aangezien ik zowat heel mijn leven al wat te veel gewogen heb, heb ik al verschillende diëten getest en verworpen… Het is me denk ik ooit één keer gelukt om 10 kg af te vallen. Toen was ik 15 jaar denk ik en had mijn mama me beloofd dat ik permanente krullen mocht laten zetten als het mij lukte. En het was gelukt. Twee jaar heb ik met krullen rondgelopen en toen was ik dat ook weer beu.

Maar zoals gezegd: ik denk dat ik gedurende mijn leven al vaker op dieet ben geweest dan niet op dieet. Elke keer enkele weken en dan… ja je raadt het al wel.
En dus afgelopen zomer was het weer zo ver: ik ging weer op dieet. Tot ik in de streekkrant een advertentie van een gezondheidscentrum zag staan. Stiekem had ik die advertenties al wel eerder zien staan maar de centjes ontbraken me op die momenten ook wel. Nu zag ik de advertentie weer staan en ik dacht: waarom ook niet? Een gesprek en een figuuranalyse kan geen kwaad hé. Ik maakte een afspraak en mijn lichaam werd op 9 verschillende plekken gemeten. Op basis van die cijfers werd er dan gezegd wat voor mij haalbaar zou moeten zijn. Vanbuiten ken ik dit cijfer niet maar het waren behoorlijk hoge cijfers. Wat moest ik er voor doen? 2 keer per week komen sporten, op mijn eten letten volgens hun voorschriften en…. veel centjes betalen. Het kost behoorlijk wat en daarom twijfelde ik maar ergens was het voor mij ook een stimulans want wie gaat er een stuk taart in zich proppen als je zoveel geld betaalt om het er weer af te krijgen? Dus waagde ik me eraan en kocht 20 lessen (met €50 korting). De eerste twee maanden vlogen de kilo´s er af en de centimeters volgden al snel. Ik stond echt versteld van mezelf! Zo een zalig gevoel, was al lang geleden dat ik dat gevoeld had.

Maar in november bleef de weegschaal hangen en ik kreeg het weer moeilijker om overal af te blijven. De centimeters gingen ook steeds langzamer en af en toe kwam er zelfs een halve kilo weer bij, die ik dan enkele beurten erna ook weer kwijt was. De moed zakte me weer in de schoenen… en de feestdagen moesten nog komen!
En vandaar mijn gesprek met Vero. Ik vertel jullie nog wel een keertje hoe ik er bij kom maar ik kreeg het idee om eens neer te schrijven hoe ik me erbij voel en wat er allemaal in mij omgaat.
Dat heb ik een eerste keer gedaan in november en het luchtte ergens wel op. Stilaan groeide het idee dan om echt permanent, wekelijks iets op te schrijven. Maar hoe dan? Anoniem? Niet anoniem? En zou een dieetblog wel lezers aantrekken? Vandaar het plan om het eens uit te testen, zoals jullie zien.

Dus ik maakte dit jaar ook mijn voornemens:
·      - kilo´s kwijt geraken (het hoe en wat leg ik nog wel uit)
·    - regelmatig schrijven (hierbij heb ik al niet zo´n goede start gemaakt want dit ging normaal 1 januari online staan…)

Wens me dus maar succes en hopelijk veel leesplezier ;-)

Puss o kram!
Sarah



PS Ik dacht: laat ik eens een andere afsluiter nemen. Puss o kram betekent Kus en knuffel in het Zweeds ;-)

2 opmerkingen:

  1. Het lijkt me een superleuk idee. Ik zou graag eens wat meer lezen hierover.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent goed bezig, en hopelijk helpt het voor je om deze dingen neer te schrijven. Mijn steun zal je alleszins altijd blijven hebben!

    Puss o kram,

    Din älskling!

    BeantwoordenVerwijderen