zaterdag 11 januari 2014

Sarah: Balans na week 1

Hej hej!

Intussen al een weekje weer bezig en ik wou al even een korte balans voor jullie opmaken! 


  • Zaterdag ging goed, zonder al te veel verleiding. Ik ben voor de eerste keer dit jaar gaan zwemmen! Eerst wat problemen met het badpak maar ik heb toch weer mijn kilometer gezwommen mét 100 m extra. Lijkt niet veel maar voor mij is het enorm ;-).
  • Zondag: veel water en thee gedronken! Blij dat ik terug wat meer thee drink. Het was een gewoonte toen ik in Zweden woonde maar die is eigenlijk wat verwaterd hier in België... ´s Avonds werd het wel weer moeilijker. We hadden eigenlijk al gegeten maar mijn zus werkt in een frituur. Aangezien sommige anderen in het gezin pas maandag op hun eten gingen letten, gingen ze nog snel een laatste keer iets bestellen. Karakter hebben en niets bestellen: check! De geur toen ze binnenkwam was wel verschrikkelijk. Zoveel zin had ik! Mama kwam snel met een stukje boelet af maar ik heb vriendelijk bedankt. Eten - Sarah: 0 - 1!
  • Maandag: Vandaag stond er weer een zwembeurt op het programma maar wegens enorm slecht humeur heb ik het toch niet gedaan. Achteraf had ik er natuurlijk wel spijt van. Misschien had ik die gevoelens wel van me af kunnen zwemmen. Qua eten heb ik het niet slecht gedaan. Op school -ja, ik ben lerares- was het vandaag Driekoningen en alle kinderen werden getrakteerd op snoep. De overschot werd dan zoals altijd in de leraarskamer gezet... verleidelijk! Maar nee, ik ben er af gebleven! In de namiddag kwam er een andere leerkracht met een mand vol koeken en snoep voor haar verjaardag... Grr, ze doen het er echt voor he! Maar nee, ik ben er weer afgebleven! Jes voor mij! Eten - Sarah: 0 - 2!  ´s Avonds heb ik mezelf dan getrakteerd op een vanille soyapuddinkje. Minder calorieën dan echte pudding en toch niet slecht van smaak. So far, so good...
  • Dinsdag: Weer een topdag! Ben weer van die koeken op school afgebleven! Haha voelt zo goed, achteraf dan toch. Op de moment zelf is het ( bijna ) letterlijk doodgaan! Zeker wanneer alle anderen er 2 nemen. Maar op zich beter voor mij want dan is de verleiding sneller weg. Elk nadeel heeft z'n voordeel. 's Avonds moest ik ook gaan sporten en man ik was blij! De weegschaal was niet meer boos op mij! Sterker nog: ik was laatst gaan sporten op vrijdagmorgen en werd toen gewogen ( ja, je moet elke keer op de weegschaal en het wordt ook opgeschreven samen met de letter O voor ochtend en de letter A voor avond omdat dat ook wel scheelt). En vandaag, avondgewicht: 1,1 kg verschil! *hihi* laten we hopen dat ik zo verder kan doen!
  • Woensdag: ik ben net terug van het zwemmen! Doel was minimum de 1,1 km van vorige keer en meer. Nadeel was dat het megadruk was in het zwembad. Waarschijnlijk ook allemaal mensen met goede voornemens zoals ik. Maar dat zijn dus ook mensen die te pas en te onpas in het zwembad stoppen om een babbeltje te slaan. Ik heb me dus echt rot geërgerd! Er zijn ook altijd heel fanatieke mensen die niet afwijken van hun baan en je zelfs omver zouden zwemmen als het moet... Misschien is woensdag geen geweldige dag om te gaan zwemmen. Achja. Qua eten heb ik het vandaag ook niet slecht gedaan. Ik had met mama afgesproken dat ik vanaf nu elke woensdag zou koken zodat ik op die manier ook wat gezonde gerechtjes kan testen om met jullie te delen. Maar mama had vandaag vrijaf en toen ik deze middag terug kwam was de lasagne al bijna klaar. Oei, dacht ik want mama haar lasagne is altijd lekker en met superveel kaas en dus niet echt super voor mij. Dus om 5 u nam ik een grote tas soep gevolgd door een even grote tas thee waardoor ik spontaan minder lasagne nam. Hoera voor de soep en hoera voor de thee!
  • Donderdag: niet veel speciaals te melden. Heb het goed gedaan met het eten, ben met school gaan "zwemmen" en ben naar het gezondheidscentrum geweest. De weegschaal gaf evenveel aan als dinsdag. Ergens had ik wel iets eraf gedacht aangezien ik gisteren ook gaan zwemmen ben, ma kom beter dan iets erbij zeker? De grote uitdaging komt morgen want op vrijdag eten we thuis altijd frietjes, meestal nog van de frituur ook. Kan ik aan de verleiding weerstaan?
  • Vrijdag: exact een week geleden ging ik op de weegschaal staan en dacht ik: shit. Deze morgen deed ik hetzelfde en ik was tevreden. ( en ja, ik weet dat ik niet elke dag op de weegschaal zou mogen staan ) Vandaag ging het goed, heb voor mezelf een lekker slaatje met zalm gemaakt toen ik thuis kwam.  

    Mama had zelf frietjes gebakken en ik besloot voor mezelf dat ik er 10 mocht nemen en geen gefrituurd vlees. Voor mij is dat een enorme verbetering want normaal eet ik een normale friet met 1 stuk vlees. Ik weet, nu ik het zo zie, dat het een enorme portie is, mijn slaatje dan. Ik heb ze dan ook nie helemaal opgekregen. Ik had natuurlijk op voorhand ook een grote kom soep op. Normaal had ik met mezelf afgesproken dat ik op vrijdag een zakje WeightWatchers chips krijg als ik me goed heb gedragen maar eerlijk gezegd zit ik nu, kwart na 6, stampvol. En ik kreeg daarstraks van een kindje op school een klein cupcakeje mee voor zijn verjaardag. Genoeg voor vandaag dus :-). Straks nog een grote kom groene thee en de eerste week van het dieet zit er al op. Benieuwd of ik morgen, vandaag bij het publiceren, van de koffiekoeken kan blijven bij de bakker!
Puss o kram

Sarah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten