donderdag 23 januari 2014

Recept: Croque zalm*


Ik hou enorm van croques maar soms ben ik de basic croque monsieur wel eens beu gegeten. Daarom durf ik regelmatig wel eens te variëren. Toen ik vorige week vrijdag een Italiaanse versie wou maken, kwam ik tot de  conclusie dat we geen mozzarella meer hadden en dus moest ik iets anders verzinnen. Toen zag ik nog een pakje zalm liggen en besloot ik daar maar iets mee te maken. 

* : Voor de Nederlanders, een croque is een tosti.


Eigenlijk is dit heel simpel te maken, voor de meest 'basic' croque zalm heb je enkel brood, zalm en kruidenkaas nodig. Je kan natuurlijk variëren en nog groentjes toevoegen of smaakjes zoals pesto of nog wat andere soorten kaas. 


Hoe je het maakt: 

Even simpel als de ingrediënten is ook de werkwijze. Je smeert op elke boterham langs een kant de kruidenkaas. Zelf vind ik het lekker om de laag niet te dun te maken. Dit is natuurlijk geheel naar smaak. 

Hierna leg je de zalm op een van de twee boterhammen en de andere boterham doe je er met de kruidenkaas bovenop. Zo, dat is dus eigenlijk de simpele croque zalm. 

Ikzelf heb er nog eentje gemaakt met pesto en parmezaanse kaas. Dat doe je dan eigenlijk gewoon nog bij op de zalm. 


Ik heb ze op 180° in de oven gelegd omdat ik eigenlijk geen pan of ijzer wou vuilmaken. Hoelang het erin moet, kan ik niet zeggen want dat is een beetje inschatten en naar eigen smaak uiteraard. Ik heb op de gewone croque nog wat boter gesmeerd en op die met pesto nog een beetje pesto. Ziet er goed uit en leek me ook wel erg lekker.


En zo zag het eruit toen het klaar was. Persoonlijk vond ik de gewone lekkerder omdat ik wat teveel pesto op de andere had gedaan. het zou waarschijnlijk lekkerder geweest zijn, mocht dat een dun laagje pesto geweest zijn. 

Laat ons zeggen dat dit toch een beetje gezond is door de zalm. ;) 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten