vrijdag 24 januari 2014

'Nude' is niet zo heel erg m'n ding


Nude oftewel subtiele make-up. Dit kan erg mooi zijn maar helaas niet bij mij. Ik snap die trend ook niet helemaal. Bij het model hierboven valt het allemaal nog wel mee maar soms dragen ze een lipkleur die bijna even licht is als hun eigen huid. Uhm, ja, érg mooi hoor. 

Nee, wanneer ik make-up draag, mag het opvallen. Of toch m'n ogen en lippen. Ze hoeven niet allebei even hard op te vallen tegelijk maar ik snap het niet helemaal om make-up te dragen zodat het lijkt alsof je geen make-up draagt. Dat je enkel wat foundation op doet als je een minder mooie huid hebt, dat snap ik nog wel. Maar nude lipstick is toch iets waar ik me vragen bij stel. Waarom? 

Zou je dan niet beter gewoon geen lipstick opdoen? Ik wil hiermee ook niet zeggen dat je altijd superfelle lipstick op moet hebben als je lipstick draagt, maar echt dat beige nude? Nee, weg ermee in m'n ogen. 

Toegegeven, bij sommige mensen kan het écht wel mooi staan. Helaas ben ik niet gezegend met een uiterlijk waar zulke nude lipstick bij staat. Misschien dat ik het daarom ook gewoon niet snap? Om m'n punt te bewijzen heb ik hier nog vier foto's voor jullie. 


Zonder lipstick, met helaas verschrikkelijk droge en gescheurde lippen. Ben m'n goede lippenbalsems kwijt (en er is er eentje op!) :( . 


En dit is dan het soort nude/beige lipstick waar ik het in m'n pleidooi over had. Als ik lang genoeg naar de foto kijk, valt het nog een beetje mee maar in het echt was het verschrikkelijk. 'k Vind dit gewoon niks voor mij. :p

(De lipstick is een goedkope van de Action)


Deze lipstick is ook een soort van nude maar meer in de zin van: "My lips but better". Julie is geen fan van deze lipstick van Bourjois maar ik vind hem toch wel mooi. Je ziet hier tenminste goed dat je lippen hebt en ook de rozige ondertoon maakt hem wel mooi. 


Maar jullie kennen me ondertussen al wel. Als het gepast is, ga ik liefst voor fel. En hoe feller hoe beter. Hier heb ik ook een Bourjois lipstick op, deze heb ik van Patricia voor Kerst gekregen. Een fellere kleur geeft mijn gezicht gewoon zoveel meer uitstraling vind ik zelf. 

Voordelen nude: 
- Makkelijk bij te werken
- foutjes vallen amper op

Nadelen nude: 
- soms heel flets
- moeilijk om de juiste kleur te vinden
- saai


Nu ik de foto's zie, wil ik het misschien toch wel eens een kans geven. Verrassend hé! Maar ze gaan nooit het framboosroze en het bloedrode van de troon kunnen stoten. 

Wat vinden jullie van nude make-up en dan vooral lipstick?

Liefs
Veronique

6 opmerkingen:

 1. ooh ik hou wel heel erg van een nude look ! je kunt er alle kanten mee op vind ik! Ik hou ook helemaal niet van 'nude lipsticks' maar je kunt ook roze / parelmoer kleur kiezen. Dat is ook nog heel nude ! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben helemaal pro nude make-up, maar niet van nude lipstick.
  Een nude glossje wel, omdat je dan op zen minst de glans nog hebt! :-)
  Die lipstick van foto twee vind ik inderdaad niet mooi, ik vrees bij niemand...
  De andere twee foto's vind ik even mooi, zowel nude als fel! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou op zich wel van nude lipstick, maar het mag niet TE bleek zijn want dan vind ik het niet flatterend. Nude ooglooks daarentegen zijn echt niks voor mij. Ik voel me naakt zonder wat kleur op mijn oogleden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik heel eerlijk ben, vind ik de eerste foto echt het mooiste. Daar ben je echt prachtig op en heel natuurlijk. Make-up hoeft voor mij niet fel te zijn, ik hou niet zo van heel felle make-up. Natuurlijk is vaak wel veel mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eerste foto is m'n 'every day' look :) Ik draag ook niet supervaak lipstick maar als ik er dan wel draag, draag ik liever wel een iets fellere kleur.. :) Maar goed, dat is persoonlijk natuurlijk :p

   Verwijderen
 5. Ik vind de tweede foto ook wel erg mooi hoor.
  Maar het is zoals je zegt, iets 'neutraler', maar daarom niet minder mooi :).
  De laatste foto is ook mooi en idd iets pittiger !

  BeantwoordenVerwijderen