dinsdag 7 januari 2014

Julie: Astrologie voor dummies

Steenbok aka Capricorns

Steenbokken ken ik wel veel, maar ook weer niet allemaal even goed. Wel kan ik het deze maand toch op twee van hen proberen toe te passen: Eva en Sanne. Jullie kennen hen vast niet (als je een van hen bent: hallo!) maar zo kan ik wel zien of de tekst bij hun teken past bij hun persoonlijkheid.


Steenbok lijkt wat op het jaargetijde waarin hij geboren is. Koud, koel, taai, onverwoestbaar als de winter. Steenbok tilt zwaar aan het leven. Al van in de kinderjaren lijken Steenbokken ouder en wijzer dan hun jaren laten vermoeden. Ook fysiek lijken ze wel ouder, maar met ouder worden blijken de jaren geen vat meer op hen te hebben. Ze blijven er steeds even oud uit zien. Steenbok is voor alles zichzelf, speelt geen spelletjes, maar is ernstig en serieus. Steenbok maakt niet veel lawaai, is beheerst, houdt zich zelf in de hand, gaat gestadig en met vaste tred zijn weg. Onderweg kan hij wel dingen naar zijn hand zetten. Steenbok is eenvoudig en zal zich sober, maar degelijk presenteren. 

Steenbok is ordelijk en doet alles in functie van tijd en plaats. Steenbok is een aardeteken, en die aarde wordt naar buiten gestort in vorm en structuur. Steenbok gaat gemakkelijk vormen maken, iets vorm geven. Hij zal de werkelijkheid regelen op een fysieke wijze. Hij wil alles op zijn plaats en op zijn tijd in de wereld rondom zich. Steenbok bouwt, structureert en evalueert. Steenbok is sociaal en zal zich aanpassen aan de gemiddelde norm, hoe de maatschappij het vraagt. Het zijn goede militairen, lopen in de pas en laten wetten toepassen. Het zijn de bouwers, de steunpilaren van onze samenleving. Steenbok komt meestal traag op gang, maar eens op gang, is hij nog moeilijk tegen te houden. De top bereiken is zijn doel. Hiervoor kan hij afzien, ontbering lijden, maar opgeven doet hij niet. 

Steenbok draagt verantwoordelijkheid met zich mee, en dikwijls loopt hij wat voorovergebogen, met een last op de schouders. Steenbok is betrokken bij het leven en bij de mensen. Hij draagt de plicht van de zorgzaamheid over hen. Die plicht kan dikwijls zwaar drukken, zodat hij de schouders plooit en naar de donkere aarde kijkt. Hierdoor merkt hij de geneugten van het leven niet en kijkt hij eerder pessimistisch. Steenbok vindt zichzelf niet zo direct belangrijk en praat weinig over zichzelf. Hij is nuchter, heeft zich leren beheersen en kan zichzelf veel ontzeggen. Hij is bescheiden, maar kan beenhard zijn. Niettemin is hij ambitieus, maar hij zal zich slechts met één zaak tegelijkertijd bezig houden, een één puntige ambitie. Al de rest lijkt dan onbestaande of hij besteedt er gewoon geen aandacht aan. 

De Steenbok ziet er al zwakjes uit van bij de geboorte, meestal een vale teint, een gebrek aan levenslust en stil. Steenbok springt zuinig om met zijn levenskracht, dat heeft hij van jongs af geleerd. Hij is een krakende wagen, die heel lang loopt. Bij het ouder worden moet de Steenbok extra zorg dragen voor het skelet. Artrose komt vaak voor bij Steenbok, alsook een neiging om afvalstoffen in het lichaam op te stapelen. Steenbok kiest best beroepen waarin een bepaalde routine steekt. Steenbok is afstandelijk en beroepen met menselijke contacten zijn niet zo zeer aangewezen, tenzij het beroepen zijn waarin eerder moet gewezen worden op hetgeen mankeert, dan op hetgeen goed is. Bouwers, architecten, kinesitherapeut horen wel bij Steenbok.

Steenbok is het teken van het beendergestel. Steenbok is een eenzaam teken. Hij trouwt omdat het volgens de maatschappij zo hoort. Maar hij kan lang wachten en zelfs blijven wachten op de ideale partner. Als een Steenbok trouwt zal hij het als een plicht zien om het huwelijk in stand te houden. Fysiologisch krijgt Steenbok te maken met het beendergestel, het skelet, de gewrichten. Hij heeft aanleg voor stofwisselingsziekten en spijsverteringsstoornissen, reumatiek, jicht, huidziekten, verhardingen, verkalking, hartziekten met kransadervernauwingen en ziekten die voortkomen uit verkoudheden. Gevoelige knieën.Goh deze vind ik echt moeilijk… Ik vind de tekst niet zo toepasselijk op Sanne en Eva. Behalve het feit dat ze ‘geen spelletjes’ spelen in die zin dat je gelijk weet wat je er aan hebt omdat ze zeggen wat ze denken. Maar dus deze tekst klopt naar mijn mening niet echt. Wel voor de steenbokken die jullie kennen?
Bekende steenbokken: Zayn Malik, Dolly Parton, Liam Hemsworth, Jim Carrey & Elvis Presley.


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten