donderdag 9 januari 2014

Julie: All time favorites: douchegels

Even geleden begon ik al eens na te denken om een post te maken rond mijn favoriete producten. Maar je hebt echt geen idee hoe moeilijk het kan zijn om te kiezen! Van alle soorten producten is het assortiment onuitputtelijk, hoe kan ik daar nu één favoriet uit kiezen? Welnu, ik heb besloten om het iets of wat anders aan te pakken. Vandaag krijgen jullie van mij een post met mijn drie favoriete douchegels aller tijden! Terwijl ik deze zin typ, weet ik nog steeds niet welke ik nu op nummer 1 zal zetten. Ik weet zeker welke drie ik wil bespreken, maar over de volgorde twijfel ik nog een beetje. Oké, ik ga nu mijn keuze maken… Benieuwd?

3. Organic Rice Milk & Cherry Blossom van Rituals


Ik heb er even over gedacht om deze douchegel op nummer één te zetten, net zoals bij de twee anderen. Maar toch vond ik beide anderen toch een tikkeltje beter. Vandaar dat ik hiermee begin!

Uitstraling: De uitstraling van dit product is vrij neutraal. Ik vind het systeem wel vrij handig, maar dat merk je natuurlijk pas bij het gebruik. Hij straalt wel een soort rust uit omdat hij zo’n simpele lay-out heeft, en dat is denk ik precies de bedoeling! Jammer dat de verpakking ondoorzichtig is…

Geur: Je kunt hier niet echt aan ruiken in de winkel. Tip hiervoor is om de body lotion eens open te draaien uit dit gamma. (Die is overigens ook zaaaaaaaaaaalig in gebruik, alsof je jezelf insmeert met wolkjes!) De geur is afkomstig van organische rijstmelk en kers bloesem. Beide heel rustig en subtiele geuren. Bij gebruik komt de geur zeker vrij en ik denk dat hij geschikt is voor vrijwel iedereen. Dit lijkt me zo’n altijd-goed cadeautje voor iemand.

Hij belooft: Unieke doucheschuim technologie. Doe een beetje gel in je hand, in contact met water verandert deze in rijk verzorgend schuim. Zensation combineert Rijstmelk, een natuurlijk ingrediënt dat de huid voedt en deze zijdezacht maakt en Kersenbloesem, het Japanse symbool voor puurheid.

Eigen ervaring: Het is ongelooflijk hoe deze gel verandert in schuim vanaf het moment dat het in contact komt met ene beetje water. Het is misschien wel de meest zachte douchegel ooit. Dit geeft echt een zalig gevoel om jezelf mee in de smeren onder de douche. Je voelt gewoon de zachtheid van dit product en dat geeft meteen een proper en fijn gevoel. Deze foam had even goed op nummer één kunnen staan, maar de andere geuren zijn voor mij iets specialer. Zoek je nog een super lekkere, neutrale douchegel om iemand cadeau te doen kan ik deze zeker en vast aanraden! Ook voor de prijs moet je het in principe niet laten. Met een kleine hoeveelheid kan je al bijna je ganse lichaam wassen, dus hij werkt super voordelig.

Score: 9/10
Prijs: €8 voor 200ML2. Cinnamon Buns van Philosophy


Deze overheerlijke douche sensatie kreeg ik van mijn lieve Veronique voor mijn verjaardag in maart. Ik weet dat producten kunnen vervallen maar toch ben ik er super zuinig mee!

Uitstraling: Ik vind de verpakking op zich niets speciaals, al vind ik het over het algemeen wel origineel dat Philosophy receptjes op hun verpakking zet. Verder vind ik het ook leuk dat het een doorschijnende verpakking is. Zo kan je al meteen zien dat deze douchegel heel dik en romig is.

Geur: Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik verzot ben op alles waar kaneel bij komt kijken! Deze douchegel is echt geweldig! Je kunt hem ook gebruiken als shampoo, maar dat doe ik eigenlijk niet omdat ik er net zo zuinig mee wil zijn. Hij ruikt echt heerlijk naar cinnamon buns, ook op je huid en na het afspoelen blijft de geur nog even hangen.

Hij belooft: Smelt als zoet glazuur met cinnamon buns shampoo, shower gel & bubble bath. Fleur je zintuigen op met de verrukkelijke geur terwijl de hydraterende formule huid en haren reinigt en voedt.
* rijk, hydraterend schuim
* milde formule voor dagelijks gebruik
* laat huid en haar super zacht aanvoelen

Eigen ervaring: Ik weet nu al niet meer waarom ik deze op twee heb gezet en niet op nummer 1… Het is een geweldige douchecrème. Hij is best prijzig, maar je krijgt ook een gigantische hoeveelheid. En ik heb hem cadeau gekregen, dus dat is helemaal prima hihi! Hij is zacht, ruikt zalig, schuimt goed… Ik kan echt geen enkel nadeel bedenken bij deze douchecrème. Ga in de winkel eerst eens snuffelen aan deze flacon voor je beslist of de geur ook iets voor jou is. Mocht je hem lekker vinden ruiken in de fles: KOPEN! Verwen jezelf en doe hem gewoon jezelf cadeau of vraag hem bij de eerst volgende cadeaugelegenheid!

Score: 9.5/10
Prijs: €17.23 voor 480ML


1. Spiced Pumpkin van The Body Shop


Ik ga jullie al onmiddellijk teleurstellen: deze overheerlijke shower gel is niet meer verkrijgbaar, voorlopig. Ik hoop echt ontzettend hard dat ze deze ooit terug brengen, want ik houd heel veel van deze douchegel… *snif snif*Uitstraling: De verpakking heeft die typische uitstraling van een douchegel van The Body Shop. Het groene etiket in combinatie met de stroperig warme oranje inhoud doet me onmiddellijk aan koude winterdagen met een warme douche denken. Echt een seizoensgebonden product om tussen Halloween en Kerst te gebruiken!

Geur: Wauw, echt wauw! Ik ben helemaal weg van deze geur. Het ruikt echt naar kruidige pompoen en warmte. Op zich is pompoen niet meteen iets waar ik aan denk als je me naar mijn favoriete geur vraagt. Toch heeft deze douchegel me helemaal omvergeblazen toen ik hem de eerste keer gebruikte.

Hij belooft: This soap-free bath and shower gel leaves skin clean and subtly fragranced with the sweet and spicy scent of homemade pumpkin pie. It's our first ever customer creation.

Eigen ervaring: Ik kocht deze douchegel ooit toen The Body Shop een uitverkoop hield van allerlei producten. Hierbij zitten ook altijd wat limited edition producten. Hij was zo afgeprijsd dat ik er eigenlijk niet super veel van verwachtte. Tot ik hem de eerste keer gebruikt had… Ik ben zo spaarzaam met dit product! Elke keer ik mijn kast open trek en hem zie staan, kijk ik even verlangend en kies dan voor een ander product waar ik minder zonde van maak! Mochten ze deze geur terug brengen sla ik meteen een hele voorraad in. Verval datum of niet! Hij schuimt lekker en bevat echt een geur die al je zintuigen prikkelt. Je zit nu waarschijnlijk te denken dat ik overdrijf maar dat doe ik dus heus niet! Nu weet ik weer waarom die van Philosophy niet op één staat, voor mij is dit absoluut numero uno! Hoe rot is het dat mijn all time favorite niet meer te koop is???

Score: 10/10
Prijs: Géén idee.. Ik kocht hem denk ik voor €2.50 voor een verpakking van 250ML.

Zoals je kunt zien heb ik dan toch mijn keuze kunnen maken. De volgorde is gebaseerd op alle aspecten. Zowel de verpakking, de geur als de werking en de prijs. Voor mij is die van The Body Shop nummer één omdat het een geur is die zo uniek is en dat ik hem voor een mooi prijsje gekocht heb. Alle drie de producten zijn geweldig, dus je hoeft helemaal niet te kiezen… Ze doen alle drie hun werk, ruiken heerlijk en ik zou ze echt zonder twijfelen opnieuw kopen! Mijn nummer één en twee vind ik persoonlijk nogal winters en gebruik ik dan ook voornamelijk deze periode. Die van Rituals kun je het hele jaar door gebruiken omdat de geur licht en subtiel is voor in de zomer maar ook zo lekker zacht schuimt, wat ik dan weer meer met de winter associeer.


Wat is jullie favoriete douchegel? En ken je al een van deze (of meerdere) producten die ik net beschreven heb?

Julie x

2 opmerkingen:

  1. Ik ga hier even zelf nog als opmerking bij zetten dat ik deze post gemaakt heb VOOR ik Snow Fairy van Lush kocht. Misschien al maar goed, anders zat ik echt met een dilemma!
    Waarschijnlijk had ik er dan een top 5 van gemaakt! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn favoriet is zonder twijfel die van Rituals! Heb me vanmorgen gewassen en ik ruik hem nog! :-)

    BeantwoordenVerwijderen