zaterdag 18 januari 2014

Ik hou van...


Julie vermoordt me denk ik wanneer ze ziet dat ik iets over deze geweldige boekenserie heb geschreven maar ik kon het gewoon niet laten. Ik herken mezelf te hard in het hoofdpersonage om er over te kunnen zwijgen. Julie heeft me niet voor niets een tijdlang 'Angie' genoemd waardoor zij dan ook mijn J.Lo werd. Niet dat zij op zich zoveel dingen daarmee gemeen heeft maar bepaalde belangrijke dingen toch wel. 

Laatst hadden we zelfs een korte discussie over wie nu wie was, in mijn hoofd heb ik dan ook maar gewoon besloten dat ik van beide personages nogal veel weg heb. Maar Julie, wat denk je? Sarah = Louisa? Ik zal jullie even een korte inhoud geven van "Ik hou van New York". Het is trouwens geschreven door Lindsey Kelk

Angela Clark pakt het eerste vliegtuig als ze haar verloofde betrapt met een andere vrouw – tijdens de bruiloft van haar beste vriendin. Eenzaam en alleen staat ze enkele uren later voor een willekeurig hotel in Manhattan. Ze raakt al snel bevriend met Jenny, de receptioniste van het hotel. Samen verwerken ze Angela's liefdesverdriet met shoppen, cocktails en naar de sauna gaan. Ze date met twee mannen tegelijk en geniet met volle teugen van haar nieuwe vrijheid. Als Angela een baan krijgt als blogger bij een hip tijdschrift lijkt haar leven weer helemaal op orde te zijn. Haar blog over daten in New York is al snel een groot succes en wordt binnen no time door iedereen gelezen – ook door haar twee mannen...
Bron: bol.com 

Voor wie het nog niet door had, dit boek kun je plaatsen tot de categorie chicklit. Ik snap als de meeste mannen nu wegklikken! 

Na New York volgen nog Hollywood, Parijs, Las Vegas en Londen waarna ze opnieuw thuiskomt in New York. En ook die boeken zijn even geweldig als de eerste Angela - Angie voor de vrienden - is klungelig, weet het altijd weer te verpesten, blogt... En ohja, haar vrienden moeten haar weer altijd zien te redden. Sounds familiar? :D Ze is trouwens Brits en ik hou van 't Britse accent. Ding ding ding, we've got a match! 

Nee, even serieuzer. In mijn ogen zijn het wel geweldige boeken en ook Julie is fan. Meestal weten we enkele maanden nadien niet meer goed waarover het boek net ging (dit probleem hadden we met New York) maar wat we altijd wel weten, is dat het een geweldig boek was. Nogmaals een bewijs dat identificatie veel doet tijdens het lezen van het boek. Misschien deels ook omdat we ergens dat ook wel willen meemaken. Succesvol vluchten naar New York... Zucht... Laten we eerst al maar eens beginnen met te sparen om New York eens te kunnen bezoeken. 

Momenteel ben ik zelf nog bezig in "Ik hou van steeds van New York" en ik kan nu al zeggen dat ik ga balen wanneer hij uit is. 't Is misschien wel een idee om te beginnen hopen dat de boeken ooit verfilmd worden. Dat zou wel enkele geweldige romantische komedies geven. 

Bon, genoeg opgehemel over deze boeken. Ik denk dat het duidelijk is. 

Liefs
Veronique

1 opmerking:

  1. Aaaaah, Vero! XD
    Ik ben nu het eerste boek terug aan het lezen!
    En je hebt al die boeken gelezen dankzij... Juist ja, mij! :p
    Ik heb ze allemaal gekocht! Dus ik eigen dit artikel ook een beetje aan mij op! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen