dinsdag 28 januari 2014

Een van m'n minst favoriete klusjes...

Kwasten zou je toch eenmaal per week moeten wassen met shampoo en warm water. Zeker wanneer je deze veel gebruikt en voornamelijk voor 'natte' producten. Ik moet heel eerlijk zijn dat ik dit echt niet doe, zelfs niet met kwasten cleanser. Waarom niet? Het kost nogal veel tijd en 't is echt geen leuk klusje. Het duurt daarna ook altijd zo lang tegen de kwasten droog zijn. Toch heb ik gisteren de moeite eens gedaan. 


Vuile kwasten! Vooral m'n bufferkwast was er erg aan toe. Ik zal jullie eventjes laten zien hoe ik m'n kwasten was (die zeldzame keren dat ik het doe!). 


Ik lees verschillende dingen op internet. Zo zeggen sommige dat je best babyshampoo gebruikt, maar ik gebruik gewoon wat ik voor handen heb. Deze keer koos ik voor deze shampoo omdat ik hem eigenlijk een beetje beu ben. De geur van deze shampoo gecombineerd met de lookgeur in m'n haar (ja nog steeds!) is verschrikkelijk! 


Normaal doe ik dit op m'n hand maar om de foto's te nemen, moest het even zo. Ik doe dus een beetje shampoo op de lavabo (of normaal op m'n hand) en daar dop ik de kwast in. Daarna 'masseer' ik de shampoo in. Je merkt al meteen dat er vanalle viezigheid afkomt. 

Hierna is het eigenlijk vrij simpel. Je spoelt de kwast uit en wanneer je merkt dat er vuil blijft uitkomen, doe je het nog even opnieuw in de shampoo. Zorg er wel voor dat je alle shampoo hebt uitgespoeld anders kunnen je kwasten nogal vet aanvoelen wanneer ze droog zijn. 


Zo zag het schuim eruit dat van m'n blush kwast afkwam. Zo zie je maar dat er een heel wat poeder achterblijft op een kwast. Ook van m'n buffer brush kwam er veel vuiligheid af maar dat is best normaal aangezien ik die af en toe gebruik voor foundation. Dat is dan ook de kwast waar ik het langste werk mee heb gehad. 


Uiteindelijk leg je je kwasten op een handdoek te drogen. Je kan ze beter niet rechtop zetten anders loopt het water in het handvat en kan de lijm loskomen. De volgende dag zullen de kwasten normaal gezien wel droog zijn en klaar om weer te gebruiken. 

Dit zijn trouwens zo goed als al m'n kwasten. Ik heb er ergens nog eentje van The Body Shop maar daar ben ik zo zuinig op en die droogt zo lang dat ik hem gisteren maar niet mee gewassen heb. 
van links naar rechts: 
Ecotools buffer kwast - Catrice blush kwast - Hema Blending brush - Hema lip brush (denk ik) - Nog een Hema kwast - Hema platte oogschaduwkwast - Hema kwast - Max (Action) eyeliner kwast - Essence platte oogschaduwkwast - Essence ronde oogschaduwkwast - Hema blushkwast


Ik ben eigenlijk van alle kwasten content behalve de laatste. Die is uiteindelijk toch veel ruwer dan ik dacht. Hij prikt en durft m'n poeders en blushes stuk te maken. Eigenlijk moet ik die gewoon eens weg doen. 

Of ik voortaan vaker m'n kwasten ga wassen? Ik wil het zeker wel proberen maar eerlijk gezegd vrees ik ervoor... Ain't nobody got time for that, zeg ik dan. 

Liefs
Veronique


1 opmerking: