woensdag 11 december 2013

Julie: With love - Christina Grimmie

Ik kan het zelf amper bijhouden hoeveel cd’s ik de laatste tijd al beluisterd heb voor deze blog. Het zijn er ondertussen een flink aantal, en ik doe het ontzettend graag! Het geef mij de kans om nieuwe liedjes te leren kennen, en deze dan ook aan jullie voor te stellen. Deze keer is het de beurt aan het debuutalbum van Christina Grimmie. De meesten zullen haar kennen als meisje dat covers zingt op youtube, net zoals ik. Dit is echter haar eerste album met eigen nummers! Ik ben benieuwd!

Het album ziet er zo uit:


Het album bevat 11 nummers en is volgens mij (nog) niet te koop in de Belgische rekken. Je kan het natuurlijk wel kopen via iTunes voor $9.99. https://itunes.apple.com/us/album/with-love/id677947267

1. Over Overthinking You
Behalve een mooi uiterlijk heeft Christina ook een mooie stem! Eentje die ik onmiddellijk zou herkennen tussen duizenden anderen. Deze opener heeft meteen een erg aanstekelijk ritme. Mooi nummer, met goede tekst en een leuke melodie. Ja, deze wil ik zeker nog vaker horen!

2. Absolutely Final Goodbye
Ook dit nummer start met een leuk stukje pianospel, dat erg aantrekt! Ik voel nu al dat dit geen cd is om bij stil te zitten. Ze heeft echt een krachtige stem, die zowel hoog als lager erg mooi klinkt. En met de tekst kan ze niet duidelijker zijn dan ze is: het is ├ęcht gedaan in die relatie. Net zoals in het vorige nummer eigenlijk… Leuk nummer!

3. Make it Work
Haha, het begin van dit nummer doet me aan Kerstmis denken… Maar de sfeer van het nummer heeft wel een andere bedoeling. Ze wil namelijk een jongen die al in een relatie zit met iemand anders. Het is zeker anders dan de voorbije twee nummers, en die afwisseling is goed. Maar toch vind ik dit nummer persoonlijk niet mijn ding.

4. Get Yourself Together
Haar stem doet me aan iemand anders denken, maar ik kan er mijn vinger niet op leggen. Ze is zo vertrouwd, en toch uniek! Het gaat over een vriendin die in een foute relatie zit, waarop Christina dat probeert duidelijk te maken aan haar. Een moeilijke situatie dus! Wel een mooi nummer, want het meisje verdient iemand beter!

5. With Love
De titel van het album, is ook de titel van dit nummer. Een trage balad, de eerste van het album. Ikzelf hoor haar wel graag trage nummers brengen. Het nummer gaat over die ene persoon die er altijd voor je is als je niet goed in je vel zit, en je er weer bovenop helpt. Echt een gevoelig nummer, knap!

6. Tell My Mama
Dit is haar eerste single (met clip!) van haar album. Het was dan ook het enige nummer dat ik al kende! Een super swingend nummer met big band achtergrond. Alweer gaat het over liefde, maar dan over een ‘gevaarlijke’ jongen waar ze toch echt wel op verliefd is. Niet echt iets waar ik me persoonlijk in kan vinden, maar toch vind ik het een leuk nummer!

7. Feelin' Good
Oh, dit begin doet me aan het begin van ‘Walking On Sunshine’ denken. Wanneer ze begint te zingen hoor je wel dat het nummer helemaal ander is. Echt een feelgood nummer (see what I did there? ;-)) voor van die dagen waarop je helemaal happy bent met jezelf en je leven. Het is niet slecht, maar geen favoriet van me.

8. The One I Crave
Wat een leuk begin! Het lijkt uit zo’n jaren ’50 slapstick film te komen. Haha, echt zo’n grappig nummertje, echt eentje dat je eens gehoord moet hebben. Super leuk, je wordt onmiddellijk goedgezind na het luisteren van dit nummer. Het is catchy, leuk en grappig. Wat wil je nu nog meer hebben?

9. I Bet You Don't Curse God
Oh my God… Dit is echt een ontzettend mooi nummer. De tekst lezen alleen al deed me bijna huilen. Het is een trage balad, vol waarheden over het leven. Het is echt een aangrijpende tekst, en het nummer schept de perfecte sfeer. Dit is sowieso mijn favoriete nummer van dit album. Het bezorgd me kippenvel van de eerste tot de laatste seconde. Prachtig!

10. Think of You
Wauw, alweer zo’n mooi nummer. Ik weet dat ik in herhaling val, maar volgens mij heeft ze de pareltjes tot het einde bewaard. Alweer een traag nummer. En het kan gaan over een overleden vriend, of over eender wie dat je verloren bent. Emotioneel, maar ongelooflijk mooi. Hoe grappig of leuk ik bepaalde nummers van dit album ook vind, de trage nummers zijn het meest aangrijpend.

11. My Anthem
Een schattige ukelele zorgt voor een vakantiegevoel aan het begin van dit nummer. Het is echt een nummer dat erg ‘cute’ is. Het rijmt ook zo leuk, echt eentje om van te gaan glimlachen. Een leuke, persoonlijke afsluiter. “Here is my new song, And it didn't take long. It's not a cover, I hope you won't bother.” Echt leuk!


Je hebt het misschien al door… Ik ben fan van dit album! Vooraf vond ik Christina ook al goed, en had ik enkele nummers van haar op mijn iPod. Maar dit album vind ik echt knap werk. Er zijn echt letterlijk twee nummers die ik niet ├ęcht mijn ding vind. Dus dan is een album wel degelijk geslaagd voor mij! Daarom zou ik het een echt, terecht verdiende, 9/10 geven! Ze wisselt snelle en trage nummers mooi af, er zit variatie in en bovenal… haar stem is to-die-for! Je ziet het, ik zit in Team Grimmie!

Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten