zaterdag 7 december 2013

Julie: Het vonnis

Voor zijn verjaardag op 2 oktober had Nick twee cinematickets gekregen voor de Kinepolis bioscoop. Samen zijn we dan een van de eerste dagen dat de film uit was, gaan kijken naar de film Het Vonnis. Ja, die Vlaamse film van Jan Verheyen.

Korte inhoud: RECHT IS NIET HETZELFDE ALS RECHTVAARDIGHEID
Als de moordenaar van zijn vrouw door een procedurefout wordt vrijgelaten, slaan bij Luc Segers de stoppen door. Hij neemt het recht in eigen handen, en zal zich daarna meten met de rechtsstaat die hem in de steek heeft gelaten. 'Het Vonnis' is een pakkende rechtbankthriller, over recht en rechtvaardigheid, over moraal en ethiek. (bron: http://www.hetvonnis-film.be/verhaal.php )

Mijn mening: In één woord? Wauw! Nee echt, wat een geweldige film! Ik wil er eigenlijk niet al te veel woorden over kwijt, gewoon omdat ik vind dat letterlijk ie-de-reen deze film zou moeten zien. Het geeft een goed beeld van hoe onze Belgische rechtsstaat werk, of net niet werkt natuurlijk. Ik moet zeggen dat ik nog NOOIT in zo’n stille filmzaal gezeten heb. Wanneer ik recensies op internet lees, krijg ik dit bevestigd van andere mensen. Het lijkt wel of de hele zaal gedurende 110 minuten zijn adem inhoudt en niet durft kauwen op dat stukje popcorn. De film is echt beklemmend en hij zorgt nog voor erg veel gespreksstof na de film. Verwacht je niet aan veel actie, want de film speelt zich 75% van de tijd af in de rechtbank. Het verhaal raakt iedereen tot op het bod. Dit is nu eens écht een must-see film. Echt een van de beste, misschien wel de beste, Vlaamse film die ik ooit gezien heb. Jan Verheyen laat met dit pareltje zien dat hij niet op zijn mond gevallen is en een regelrechte trap durft geven aan de gang van zaken in de rechtbank, hier in België.

Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn, kijk dan even naar deze schitterende namen die zich de cast van deze film mogen noemen:  Koen De Bouw, Johan Leysen, Veerle Baetens, Jappe Claes, Joke Devynck, Jo De Meyere, Chris Lomme, Hendrik Aerts, Viviane De Muynck, Wouter Hendrickx.

Regie: Jan Verheyen
Duur: 110 minuten
Genre: Drama, rechtbankthriller

Score: 10/10

Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten