donderdag 26 december 2013

Julie: Battle of the soapsIk ben weer helemaal in to het reviewen van producten. Omdat vele reviews na elkaar misschien nogal wat saai zijn besloot ik om een vergelijkende battle te houden. Vandaag wil ik voor jullie twee handzepen reviewen en bekijken welke volgens mij de betere zeep is. Zoiets is natuurlijk nogal subjectief, maar ik beoordeel ze aan de hand van dezelfde criteria en leg ook uit waarom ik van een bepaalde mening ben. Het zal gaan tussen de cacao-framboos handzeep van Yves Rocher en de vanilla bliss handzeep van The Body Shop.1. Cacao-framboos handzeep Yves Rocher

Uitstraling: Deze pomp vind ik er echt mooi en strak uitzien. Het is een vrij grote flacon van wel 300ML. De sticker heeft dezelfde opmaak als alle producten uit deze lijn, wat ik goed vind voor de herkenbaarheid. De roze kleur spreekt meteen aan voor mij en ik ben dan ook heel benieuwd hoe deze zeep zal ruiken tijdens het gebruik.


Geur: In de pomp zelf ruikt deze zeep echt lekker, naar (zoals te verwachten) chocolade en framboos. Hoewel ik wel vind dat de framboos de overhand neemt. Tijdens het wassen veranderd die geur, na het wassen ruik ik noch framboos, noch chocolade. Hier ga ik verder op in bij mijn eigen ervaring.


Hij belooft: Voor handen die elke dag onweerstaanbaar geuren naar cacao en framboos. Met deze vloeibare zeep voor de handen geniet u elke dag van de verfijnde geur van cacao en framboos. Een warme traktatie op koude winterdagen! De handen worden zacht gereinigd en op de huid blijft een lieflijke, zachte geur achter. Om van te watertanden!


Eigen ervaring: Hoe mooi ik de flacon ook vind en hoe zeer ik ook hou van de geur in de pomp zelf… Ik kan toch niet 100% positief  zijn over dit product, hoe graag ik dat ook zou willen. Eerst toch maar even de pluspunten: met één druk heb je al voldoende zeep in je handen om je handen goed te reinigen. Het geeft ook snel veel schuim, wat ik wel leuk vind bij een zeep. En dan is er natuurlijk nog de goedkope prijs voor een pomp van 300ML als laatste positieve eigenschap.


Maar dan nu… Ik vind dat er tijdens het wassen een geur ontstaat die ik niet anders kan omschrijven dan een ‘Dreft’ geur. Geen idee of anderen hier ook zo over denken, maar van die cacao-framboos blijft in mijn opinie weinig over. Ook na het wassen en afdrogen van de handen blijft die geur hangen, in plaats van de te verwachten geur. Jammer…


Score: 7/10
Prijs: €2.95 voor 300ML

Product informatie: Het geheim van de formule: wasemulsie, de hydraterende werking van aloë-veragel, cacaobonenwater. De formule is onder dermatologisch toezicht getest. Bevat geen parabenen of ethoxylaten.
2. Vanilla Bliss handzeep The Body Shop

Uitstraling: Oh wat is dat kleine bolletje schattig! Het is een product uit de kerstcollectie van TBS en de vorm van dit pompje doet me dan ook meteen aan kerstballen denken! Het etiket doet me niet meteen warm worden vanbinnen, maar het is gewoon de typische strakke vormgeving van The Body Shop.

Geur: Deze geur in de pomp doet me aan warme winteravonden met vers gebakken koekjes denken. De zoete vanille geur, die toch niet te sterk is, is voor mij een ontzettend pluspunt. Vorig jaar had ik deze ook gekocht! Ik ben normaal geen fan van vanille, maar hierin zit toch wat extra’s wat het voor mij wel een super geur maakt!


Hij belooft: Deze Limited Edition Hand Wash reinigt op zachte wijze je handen en laat de subtiele, zoete geur van vanille achter.


Eigen ervaring: Deze geur is echt ontzettend lekker. Je hebt zeker genoeg zeep met één à twee duwtjes om je handen volledig te reinigen. De subtiele vanille geur komt meteen vrij, net zoals het schuim in je handen. Het voelt ook zacht aan wanneer ik mijn handen hiermee was. De geur voor, tijdens én na het wassen blijft dezelfde! Zelfs een hele tijd na het wassen ruiken mijn handen nog super lekker naar deze zeep. Ja, dit is voor mij hoe een goede handzeep moet zijn!


Score: 9/10

Prijs: €7 voor 240ML

Product informatie: Aqua/Water (Solvent/Diluent), Sodium Laureth Sulfate (Surfactant), Cocamidopropyl Betaine (Surfactant), Sodium Chloride (Viscosity Modifier), Parfum/Fragrance (Fragrance), Glycerin (Humectant), Polysorbate 20 (Emulsifier), Phenoxyethanol (Preservative), Mel/Honey (Natural Additive), PEG-120 Methyl Glucose Dioleate (Viscosity Modifier), Benzyl Alcohol (Preservative), Citric Acid (pH Adjuster), Salicylic Acid (Preservative/Hair Conditioner), Disodium EDTA (Chelating Agent), Limonene (Fragrance Ingredient), Sorbic Acid (Preservative), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Vanilla Planifolia Fruit Extract (Natural Additive), Denatonium Benzoate (Denaturant), Potassium Sorbate (Preservative), Sodium Benzoate (Preservative), CI 14700/Red 4 (Colour), CI 15985/Yellow 6 (Colour), CI 42090/Blue 1 (Colour)Jullie zullen tijdens het lezen al wel gemerkt hebben welke zeep mijn voorkeur wegdraagt, of niet dan? ;-) Ja, het is inderdaad die van The Body Shop! Hij kost misschien wel het dubbele voor een kleinere hoeveelheid, maar dat is deze zeep meer dan waard. Ik wou echt dat ik even positief kon zijn over die van Yves Rocher maar het is toch duidelijk wie deze battle gewonnen heeft voor mij. Het is vooral de geur na het wassen die voor mij de doorslag heeft gegeven, aangezien die van Yves Rocher compleet anders begint te ruiken tijdens het gebruik. Het spijt me zeer, maar voor mij persoonlijk kan er geen betere zijn dan die van The Body Shop.


Beide producten zijn van de Limited Edition lijn van de kerstperiode. Als je ze wil aanschaffen moet je er dus snel bij zijn, want voor je het weet zijn ze verdwenen. Yves Rocher heeft nog varianten in cacao-pistache en cacao-sinaasappel. The Body Shop heeft nog varianten in Cranberry Joy en Ginger Sparkle.

Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten