zondag 29 december 2013

Julie: Alive - Jessie J

De laatste tijd komen er veel albums uit, en telkens albums waar ik best benieuwd naar ben. Vaak zijn het artiesten waar ik enkele nummers van goed vind, maar zeker niet allemaal. Om te weten te komen welke je leuk vindt, moet je natuurlijk het hele album luisteren. OF je zou ergens een recensie moeten lezen zodat je doelgericht nummers kan zoeken. Dat is wat ik voor jullie vandaag ga doen, en wel met het nieuwe album ‘Alive’ van Jessie J. Het eerste nummer van het album is haar nieuwe single, en die heb ik dan ook al eens gehoord, maar niet zo vaak. De rest van het album is me volledig onbekend. Ik ga proberen ook de bonus nummers van het Deluxe album te vinden, maar dat is niet altijd zo evident! ;-)

Het album ziet er zo uit:


Het album bevat 13 (+ eventueel 4 bonustracks!) nummers en is te koop voor €18.99 bij Free Record Shop. (* = niet op elke versie van dit album aanwezig) Voor het Deluxe album betaal je €20.99.

1. It's My Party (3:39)
Het begin maakt al meteen duidelijk dat het een typisch Jessie J nummer is. Het doet me wat aan haar nummer ‘Domino’ denken. Het refrein is nogal schel gezongen. Ik weet dat ze vaker zulke nummers heeft, maar bij het ene kan ik het beter hebben dan bij het andere. Dit nummer is niet meteen een favoriet van me.

2. Thunder (3:35)
Het begin is mooi en ook zeer pakkend, naar mijn gevoel. Het refrein is echter opnieuw hetgene me stoort. Opnieuw gaat ze onnatuurlijk hoog en schel, maar ook het woord Thunder komt te vaak terug. Maar ik hou er wel van dat al haar nummers een diepere betekenis uitstralen. Of het nu zo is of niet, ze doet het wel authentiek overkomen en dat apprecieer ik wel.

3. Square One (3:46) (met Claude Kelly)
Dit nummer is zeker iets wat ik hoopte te horen van haar. Het houdt het midden tussen een up-tempo en balad nummer. Ik vind de tekst opnieuw weer wel mooi, alsof ze het meent. En de mannelijke stem er in is dan wel bewerkt, maar het past bij het nummer. Een nummer waarin ze toch meer ingetogen zingt, en dat scoort bij mij. Dit nummer wil ik zeker nog terug horen!

4. Sexy Lady (3:13)
Een echt girl power nummer, waarin Jessie J duidelijk maakt dat je op je strepen moet staan en niemand je zelfvertrouwen naar beneden kan halen. Echt zo’n feel good nummer voor momenten waarop je het allemaal niet meer zo goed ziet zitten. Het heeft ook een aanstekelijke beat die erg herkenbaar is. Ik zie dit nog wel uitkomen als single en dan verdiend het ook airplay op de radio!

5. Harder We Fall (3:57)
Een nummer dat gaat over ‘het leven’ in het algemeen. Hoe verschillend we ook zijn, we maken allemaal dezelfde dingen mee. Ik vind het best een mooi nummer, zeker een goed nummer op dit album. Dit is zo’n typisch concert liedje voor de échte fans zeg maar. Ik zie er geen single in, en dat is precies de reden waarom ik van bepaalde artiesten graag het volledige album beluister. Dit is zo’n on-commercieel pareltje.

3. Breathe (3:57)
Een nummer met een rustig begin, maar met een opbouw naar het refrein toe. Dan barst het nummer meer los, hoewel het natuurlijk niet een echte climax heeft zoals een techno nummer. Ik vind het samenspel tussen piano en drum wel mooi, maar toch is dit zeker niet mijn favoriete nummer van het album. Hoewel het ook niet echt slecht is…

7. I Miss Her (3:58)
Dit is een gevoelige balad. Het nummer gaat over iemand missen, ook al is die persoon toch nog bij je. Het kan wel over iemand gaan dat op sterven ligt, of momenteel flink aan het afzien is. Het nummer raakt je eigenlijk wel echt. Ze laat ook echt alle aspecten van haar stem horen in dit nummer, er is geen sprake van autotune. Gewoon een puur nummer, mooi!

8. Daydreamin' (2:47)
Dit nummer vind ik een beetje een vreemde eend in de bijt. Het past niet echt bij de rest van het album vind ik. Op zich goed dat niet ieder nummer hetzelfde klinkt, maar toch is het een hele omschakeling. Ik ben niet echt fan van dit nummer, maar misschien zijn anderen dat daarom net wel.

9. Excuse My Rude (3:07) (met Becky G)
De tussenkomsten van Becky G vind ik persoonlijk niet geweldig, maar minder storend dan verwacht. Het is een erg speciaal nummer, met de nodige beats in. Het is een nummer dat je sowieso vaker zou moeten horen. Het gaat over iemand haten, en toch zou je dat niet denken aan het ritme of melodie van het nummer. Speciaal…

10. Wild (3:54) (met Big Sean en Dizzee Rascal)
Van dit nummer is ook een Vevo video, volgens mij was dit het eerste nummer van het album. Ik denk dat Miley Cyrus zich spiegelt aan Jessie J, maar Miley doet het op een vulgaire manier, terwijl Jessie het wel kan hebben en op een of andere manier toch classy blijft. Voor mij had dit nummer ook door Beyoncé ingezongen kunnen zijn. Maar de inbreng van Big Sean stoort me ontzettend. Geen topnummer voor mij dus.

11. Gold (3:24)
Het volledige album is wel geweid aan het leven léven. Genieten van ieder moment en gewoon jezelf echt voelen leven. Vandaar ook de titel van het album… Dit nummer is voor mij een uit een dozijn. Niet slecht, maar ook niks speciaals. De tekst blijft niet hangen, en ook de melodie ben je snel vergeten. Jammer.

12. Conquer the World (3:26) (met Brandy)
Alleen de eerste zin al spreekt me meteen aan. Wat je ook meemaakt, dit nummer doet je voelen dat je er niet alleen voor staat. Brandy (die je kent van ‘The Boy Is Mine’) zingt mee in het refrein en heeft niet echt een apart stukje tekst. Hun stemmen passen mooi samen en zorgen voor een mooi geheel. Dit is voor mij weer een van de sterkere nummers van het album.

13 Alive (3:24)
Dit nummer is ook meteen de titel van het album. Dit nummer valt volledig in de lijn van het album. Ook al is het weer niet zo opvallend. Over all geen slecht nummer, maar het stelt me een beetje teleur. Als iemand zijn of haar album naar een nummer noemt, vind ik dat net dàt nummer moet knallen en er uitspringen. En dat is hier niet het geval.

14. Unite * (3:51)
Dit is de eerste bonus track van het deluxe album. Niet per se slecht, maar ik zou voor dit nummer nu niet echt de neiging hebben om meer te spenderen aan de deluxe versie. Het is maar zo-zo eigenlijk. Er zit geen echte climax in, ze klinkt eerder een stukje verveeld. Sorry to say!

15. Hero * (3:19)
Even een wist-je-datje: Dit nummer is de soundtrack van de Kick Ass 2 film! Daarom bestaat er van deze bonustrack ook een lyrics video. Het begin trekt meteen aan, en daarna wordt het steviger. Eerlijk gezegd past het wel bij de film, aangezien het ook een Kick Ass nummer is. Ja, dit nummer vind ik al beter dan het vorige.

16. Magnetic * (3:54)
Dit nummer hoort dan weer bij de film ‘The Mortal Instruments: City Of Bones’. Je hoort dat beide nummers commerciëler zijn dan de rest van haar album, omdat ze horen bij films die het grote publiek moeten aantrekken. Dat is zeker geen slechte kritiek, gewoon een opmerking. Dit nummer is best goed, maar gewoon niet echt helemaal mijn ding.

17. It's My Party [All About She UKG Remix] * (3:44)
Opnieuw het eerste nummer van het album, maar dan ‘in tha mix’ gegooid! Je hoort het echte nummer er natuurlijk nog heel duidelijk in, maar dit is wel duidelijk een remix. Sommige remix’en zijn amper anders van het origineel. Het nummer is nog steeds mijn ding niet, maar an sich een leuke remix!


Ziezo, dit is het einde van de CD. Ik weet niet goed hoe ik nu denk over dit album. Ik heb vier nummers die ik zéker opnieuw wil beluisteren: Square One, Sexy Lady, Harder We Fall en Conquer The World. Jessie J vind ik leuk, maar ik had ook zeker niet verwacht dat ik haar hele album goed zou vinden. Dus zeker niet slecht gedaan. Sommige nummers bleven wat op de oppervlakte, anderen wisten me te raken… Mijn score voor dit album is een mooie 6.5/10.

Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten