donderdag 28 november 2013

Winter's coming


Vorige week heb ik mijn Uggs al uit de kast gehaald en ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe winterjas (ja, ik had er nog een maar trends veranderen he ;)). Dit moest wel aangezien het ondertussen ├ęcht al wel koud geworden is. Zo lang als ik kon probeerde ik het nog te ontkennen en in m'n jeansjasje naar school te gaan. Geen goed idee als je toch regelmatig buitenkomt. De koude wind sneed gewoon door m'n jasje heen. Brrr! Waar ik het dus eigenlijk over wil hebben, is dat qua gevoel de winter toch al voor de deur staat. Officieel blijft hij nog een dikke drie weken weg maarja, 'officieel'... 


Toch is de winter niet alleen maar gezeur en bevroren ledematen. Het is ook echt wel een tijd vol gezelligheid! Ja, ik denk dan aan de kerstdagen en oudjaar! :) Het is en blijft een speciale periode waar ik vanaf half november toch naar uit begin te kijken. Kerstmarktje doen in Duitsland, kraampjes op de grote markt in Turnhout en natuurlijk cadeautjes kopen. Het begint al te kriebelen! 


Ik zou nu al kerstliedjes kunnen opzetten en luidkeels beginnen meebrullen. Het enige dat eigenlijk nog ontbreekt om de sfeer compleet te maken zijn kerstbomen en sneeuw. Hoewel ik met beide dan weer een haat-liefde verhouding heb. Kerstbomen zijn mooi en ruiken zalig maar die naalden prikken zo. En sneeuw is mooi als het vers is maar je krijgt er problemen op de weg door en natuurlijk de 'vettige dretsch' nadien. 


Dit is mijn all time favorite wat kerstliedjes betreft. Wie wordt er hier nu niet vrolijk van? 

Helaas duurt de magie niet meer lang wanneer nieuwjaar gepasseerd is. De bomen worden weggegooid en de lichtjes opgeborgen. Dat is altijd wel een beetje een anti-climax. Vaak heb ik dan het gevoel:"Was dit waar ik zo naar uit heb gekeken?" Toch kan ik het niet laten om er elk jaar weer naar uit te kijken. Hoe hard ik mezelf ook probeer wijs te maken dat die sfeer en gezellig niks voor mij is. 

Laten we daar nog maar niet aandenken en gewoon proberen te genieten van de positieve kanten van de winter. Ik zal nog altijd wel zagen dat het koud is maar wanneer hier de eerste sneeuw valt, zal ik de eerste zijn om te roepen:"Oh my god! Kijk! Het sneeuwt! Ziedet?!" Ik hou wel van m'n Uggs en m'n truien en m'n sjaals... De winter is leuker dan de meesten denken. Zie je jezelf al tijdens de zomer op de zetel liggen onder 'n deken met een warme chocomelk? Dacht het niet. Dus, laten we er nu van profiteren! :)

Wat vind jij van de winter? 

Liefs
Veronique


Geen opmerkingen:

Een reactie posten