woensdag 20 november 2013

Julie: What's on a man's mind

Je bent misschien nog maar net aan het daten, of je hebt al jaren een relatie… Geen idee, maar ongetwijfeld denkt ieder van ons wel eens na over hoe jij je partner tevreden kan houden. Het is wel zo fijn als HIJ jou leuk blijft vinden natuurlijk. Maar wat moet je hier nu eigenlijk voor doen (of net niet!)? In de Cosmopolitan Zomerspecial lieten ze de mannen zelf aan het woord. Zo zeiden ze wat ze wel en wat ze niet leuk vinden. Interessant om weten, dacht ik zo! Lees hieronder dus de opvallendste reacties, in combinatie met eigen opmerkingen/advies.
Eerst en vooral: wat doe je al waar hij niet zo gek van is. Negen verschillende moves, met bijpassende commentaar en advies!

1. Hem verrassen met een vluggertje onder de douche voor het werk.
Eerste reactie? “O, Je bedoelt die 10 minuten die ik broodnodig heb om wakker te worden?”.

Je denkt er hem een groot plezier mee te doen, maar stiekem vindt hij dit niet zo fijn. Op eender welk ander moment is hij er wel voor te porren, maar niet nu. Het is zowat de enige privétijd dat ze op een werkdag hebben, dus laat hem lekker doen, en blijf zelf nog even liggen! Het klinkt ook leuker dan het is, volgens de man hier aan het woord.

2. Hinten dat je zin hebt, vervolgens hard to get spelen en hem laten werken om je te verleiden.
Eerste reactie? “Ja, precies wat ik nodig heb na een dag hard werken: nog meer werk. Nee, dankje!”

Tijdens het daten is deze jacht misschien iets wat mannen fijn vinden, maar dus niet als ze al in een vaste relatie zitten. Het werkt ontzettend vermoeiend, en is een echte moodkiller voor je vent. Af en toe moet het wel eens kunnen, maar geef toe: hij heeft al hard moeten werken om je te krijgen, is het niet?


3. De liefde bedrijven voor een spiegel.
Eerste reactie? “Hier zitten wat non-erotische kantjes aan.”

Net zoals jij, is jouw vriend ook onzeker over zijn eigen lichaam. In bed wil hij zich concentreren op jouw, niet of zijn sixpack wel mooi uitkomt in die hoek. Het kan fijn zijn, als je dit soort dingen vooraf overlegt. Maar het is voor beide partijen moeilijk om in het moment te blijven als je constant met jezelf geconfronteerd wordt.

4. Een topje dragen met tientallen kleine knoopjes en die laaaaaangzaam voor hem losmaken.
Eerste reactie? “Alleen als ik voetbal mag blijven kijken tot je klaar bent.”

Mannen houden van een striptease, laat dat geen geheim zijn. Maar, en nu komt het, er is een reden waarom deze meisjes nooit topjes dragen met ontelbaar veel knoopjes. Namelijk: omdat er weinig dingen minder sexy zijn dan te moeten friemelen met honderdduizend knoopjes! Wil jij je man verwennen: hou het kort maar krachtig!

5. Een peperduur lingeriesetje kopen dat je speciaal voor hem aantrekt.
Eerste reactie? “Het enige moment dat lingerie me opvalt, is als het moeilijk uit te krijgen of los te maken is.”

Natuurlijk mag het wel, als het jou zelf een fijn en zelfverzekerd gevoel geeft. Maar wees niet teleurgesteld als vriendlief niet opmerkt dat je iets nieuws aan hebt. Geef toe, hoe lang heb je het nu werkelijk aan voor het op de grond ligt? Het is alleen spannend als hij nog niet weet wat er onder zit, maar aangezien hij je vaste vriend is…

6. Een zijden sjaaltje in zijn werktas doen, met een briefje waarop staat: ‘Vanavond heb je dit nodig.’
Eerste reactie? “Ehm hoezo, wordt het koud vanavond?”

De meesten mannen weten niet eens wat ze met dat sjaaltje moeten aanvangen, laat staan dat ze het willen gebruiken op de manier die jij voor ogen hebt. Er zullen heus wel mannen zat zijn die houden van attributen, in welke vorm dan ook, maar je zult het zelf wel merken wanneer je zo’n exemplaar te pakken hebt. Zo niet? Niet gebruiken!

7. Elkaar erotische verhalen voorlezen in bed.
Eerste reactie? “Je weet toch wel dat er op internet overal gratis porno te zien is he?”

Overal wordt je er mee geconfronteerd, mannen valt het natuurlijk harder op dan vrouwen. Op de tv, op posters, op internet… Overal zie je wel stukjes bloot, of gewoon geheel blote lichamen. Een man is sowieso al niet zo van de verhaaltjes. Bij mannen werken beelden beter dan teksten. Hij wil liever jouw verhaaltje zijn, dan er eentje te lezen over een ander!

8. Hem opwachten in een sexy setje en hem alle hoeken van de kamer laten zien.
Eerste reactie? “Relax, meisje…”

Oké, deze vind ik een beetje dubbel omdat hij bij vele mannen wél zal werken. Je zal zelf wel weten wanneer je zo’n exemplaar aan de hand hebt. Zo niet… De lust is sowieso al getemperd wanneer je in een lange relatie zit. Mannen vinden het vaak leuker dat bepaalde dingen spontaan gebeuren, dan dat jij ze tot in de puntjes hebt uitgestippeld. Een te vooropgezet scenario geeft hem het gevoel alsof hij enkel de bijrol in jouw film mag spelen, en hij wil de hoofdrol in jouw leven zijn!

9. Hem vertellen dat je binnen een jaar zwanger wilt raken.
Eerste reactie? “Ehm, heb ik er ook nog iets over te zeggen?”

Deze lijkt me vrij logisch, maar desondanks zijn er toch vrouwen die het zich nogal eens laten ontsnappen. Je vent wil ook best kinderen, maar dan zonder tijdslimiet. Samen voor kinderen kiezen hoort geen race tegen de (biologische) klok te zijn. Trouwens, als je het zo vermeldt, lijkt het alsof het je niet uitmaakt wie de vader is: je wil gewoon zwanger worden. Sta even stil bij het feit dat HIJ dan ook wel de vader is van het kind.
Natuurlijk zijn er ook dingen die hij wél ontzettend fijn vind. Hieronder enkele voorbeelden van situaties waar ze wel van houden:

- Een nekmassage, als hij moe thuis komt na het werk/school/…
- De liefde van een man… Juist! Gaat door de maag. Zorg dat je zijn lievelingskostje altijd in huis hebt.
- Een luisterend oor is ook iets wat mannen appreciëren! Luister dus wanneer hij iets verteld.
- ‘Dat ze me met rust laat als ik voetbal kijk, een biertje aanreiken is wel top!’ Typische machopraat, maar het werkt wel natuurlijk…
- Jouw ouders = zijn schoonouders. En die hoeft hij niet per se even vaak de zien als dat jij dat wilt. Ga ook een keertje alleen!
En als laatste wil ik afsluiten met een nuttig weetje voor de mannelijke lezers van deze blog. Bron: datingsite C-Date.

Wist je dat… 72% van de Nederlandse mannen die huishoudelijke klusjes doet, elke dag seks heeft? Dit in tegenstelling tot de mannen die thuis niets doen… Van hen vrijt slechts 10% elke dag. Je weet dus wat je te doen staat! ;-)

Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten