zaterdag 2 november 2013

Julie: Urban legends

Ik weet dat Halloween al achter ons ligt, maar waarom dan stoppen met in die sfeer te blijven? Ook november is voor mij zo’n typische herfstmaand en dan passen pompoenen en zelfs griezelverhalen daar ook nog wel bij. Iedereen heeft vast al eens gehoord van Urban Ledgends (of hier Broodje Aapverhalen genoemd). Wel in de Joepie van deze week (nr. 44) stonden enkele verhalen waarvan er ook een paar niet verzonnen zijn, compleet échte verhalen dus. Zeven van de tien verhalen komen uit Joepie. Kan jij de echter verhalen herkennen tussen onderstaande voorbeelden? (De meeste verhalen komen van: http://www.broodjeaap.nl )1. Vrouw in de kast
Een dakloze Japanse vrouw heeft bij een man ingebroken en een jaar lang ongemerkt op de bovenste plank van zijn kast gewoond. Het opzienbarende nieuws speelt zich af in Japan. De man begon argwaan te krijgen omdat er telkens voedsel verdween. De stille huisgenote werd uiteindelijk ontdekt nadat de man camera’s in zijn huis had laten installeren die beelden verzonden naar zijn mobiele telefoon. Op een van de camera’s zag hij donderdag een persoon en belde de politie met de melding dat er bij hem een inbraak gaande was. Toen agenten bij zijn woning arriveerden troffen zij echter alle ramen en deuren netjes afgesloten. Bij het doorzoeken van het huis naar een mogelijk verstopte inbreker werd de 58-jarige vrouw gevonden, nerveus en opgekruld op haar zij. Ze had het piepkleine verblijf wat comfortabeler gemaakt door een matras neer te leggen. Ook zei ze geregeld een douche te nemen. De politie beschreef de vrouw als ‘netjes en schoon’. Ze is gearresteerd wegens inbraak.

2. Alleen in het donker
Jane en Melissa deelden samen een studentenflat op de campus van een Amerikaanse universiteit. Rond 9 uur 's avonds herinnerde Jane zich dat ze haar bibliotheekboek nog terug moest brengen. Ze vertelde haar huisgenote dat ze naar de bibliotheek ging en waarschijnlijk nog even de kroeg in zou duiken. Ze vroeg Melissa of ze meeging, maar die vertelde dat ze vroeg ging slapen. Ze vroeg Jane of die de lichten uit wilde doen als ze naar buiten ging.
Jane deed dit en ging op weg naar de bibliotheek. Onderweg kwam ze een vriendin tegen, met wie ze even bleef praten. Opeens realiseerde ze zich dat ze het boek was vergeten. Ze ging terug naar huis om het op te halen. Om haar huisgenote niet wakker te maken, zocht Jane in het donker naar het boek. Met het boek onder haar arm ging ze vervolgens opnieuw naar de bibliotheek, waarna ze met een paar vrienden de kroeg inging. Toen Jane midden in de nacht terugging naar huis, stonden voor haar deur een ambulance en een politie-auto. Een agent nam haar mee naar haar studentenflat. Daar zag Jane twee dingen die ze haar hele leven niet meer zou vergeten: de matras van haar huisgenote zat onder het bloed, en iemand had met lipstick op de muur geschreven: "Ben je niet blij dat je het licht niet hebt aangedaan?"

3. De vallende baby
Een Amerikaans echtpaar is op weg van Utah naar Californië. Na een paar uur rijden wisselt het echtpaar bij een benzinepomp van plaats, omdat de man moe is van het rijden. De stop wordt ook gebruikt om de baby, die achterin zit, even eten te geven en te verschonen. Het kind wordt in zijn stoeltje op het dak gezet. Na de korte stop gaat de reis weer verder. Ongeveer twee uur later kijkt de vrouw naar achter om te zien of de baby nog slaapt. Met een schok ontdekt ze dat het kind niet achterin de auto zit. De baby is met stoeltje en al van het dak gevallen toen de auto wegreed. Terug bij de benzinepomp lijkt de baby de val wonderwel overleefd te hebben.

4. Bijlmoordenaar
Een Amerikaanse studente rijdt op een regenachtige zondagavond met de auto terug naar haar studentenflat, 400 kilometer verderop. Op de radio hoort ze het bericht dat een bijlmoordenaar in de buurt ontsnapt is. Ze besluit onderweg niet te stoppen, maar meteen door te rijden naar haar huis. Ongeveer 50 kilometer voordat ze thuis is, is de studente echter genoodzaakt om te tanken. Ze stopt bij een benzinestation. Daar wordt ze geholpen door een ongeschoren man die de helft van zijn tanden mist. De studente draait haar raam op een kiertje en vraagt de bediende om de tank vol te gooien. Terwijl de man dat doet kijkt hij haar een aantal malen zeer indringend aan. Als de pompbediende klaar is met tanken geeft de studente hem door het kiertje van haar raam haar creditcard. Zelf blijft de vrouw in haar goed afgesloten auto zitten.
Een minuut later komt de pompbediende terug met de mededeling dat haar creditcard geweigerd is. De pompbediende heeft de credit card maatschappij gebeld en zij vragen of de vrouw even aan de telefoon wil komen. De vrouw weet echter zeker dat er niets met haar credit card aan de hand is en weigert haar auto te verlaten. De man dringt aan en dreigt haar credit card door te knippen. Boos geworden stapt de studente uit en beent naar het kantoortje van de pompbediende. Als ze binnen is, hoort ze dat de deur achter zich op slot wordt gedraaid. Verschrikt draait ze zich om. Daar staat de pompbediende. "Sorry dat ik je bang heb gemaakt, maar onder je achterbank zit een man met een bijl in zijn handen."

5. Lijk in matras
Een Amerikaans koppel gaat op roadtrip door het land en besluit de nacht door te brengen in een model. Eens in de kamer merken ze een vieze geur op, maar omdat ze moe zijn na een lange dag in de auto gaan ze toch maar slapen. Halfweg de nacht, nadat geen van beiden echt in slaap raakt door de ranzige geur, vragen ze iemand van het hotel om te komen onderzoeken waar de geur vandaan komt. Na een vluchtige inspectie wordt niets gevonden, tot de matras van het bed wordt omgedraaid. Het koppel en de hotelbediende ontdekken dat die langs onder is toegenaaid en dat er in de matras een rottend lijk verstopt zit…

6. Huilbaby
Een buurvrouw wordt gevraagd om via de babyfoon een avondje op de baby te passen. De moeder waarschuwt de vrouw dat het kind altijd erg lang huilt voordat het in slaap valt, en dat ze liever heeft dat de buurvrouw dan niet gaat kijken. De baby moet namelijk leren om meteen te gaan slapen. Door de babyfoon klinkt inderdaad een flink gehuil. De buurvrouw heeft wel medelijden met de baby, maar besluit het advies van de moeder op te volgen en niet te gaan kijken.
Als de baby na anderhalf uur nog steeds huilt, wordt het de vrouw te gek en loopt ze toch naar het huis van de buren, naar de babykamer. Daar begint een grote rat net aan het vijfde vingertje…

7. Griezelige clown
Een jong stel met kinderen gaat een avondje uit. Het stel heeft een nieuwe babysitter en na een uurtje komt de vader erachter dat hij vergeten is zijn mobiele nummer aan de babysitter te geven zodat ze kan bellen als er wat mis is. De man belt naar huis en geeft zijn nummer door. De babysitter meldt dat de kinderen net in bed liggen en vraagt of ze in de slaapkamer van het stel tv mag kijken, zodat ze de kinderen beter kan horen als ze wakker worden. Geen probleem. Natuurlijk mag dat, antwoordt de vader. De babysitter heeft tot slot nog een verzoek. Of ze een doek over het standbeeld van de clown in de slaapkamer mag hangen. Ze wordt nerveus van de grijns op zijn gezicht. "Pak onmiddellijk de kinderen en ga meteen naar de buren", zegt de vader. "Ik bel nu meteen de politie. We hebben geen standbeeld van een clown op de slaapkamer." De politie weet de clown op te pakken terwijl hij de straat uitvlucht. Het blijkt een psychopaat te zijn die niet terug was gekeerd van proefverlof.

8. Tandarts
Een Amerikaanse tandarts is aangeklaagd omdat hij vrouwelijke patiënten zijn sperma heeft laten doorslikken. De patiëntes kregen tijdens de behandeling een substantie toegediend die verdacht veel leek op sperma.
De assistentes van de tandarts kregen argwaan nadat ze tijdens behandelingen van vrouwen de praktijkruimte uitgestuurd werden om uit het magazijn spullen te halen die eigenlijk zelden gebruikt werden. Een van de assistentes ging op onderzoek uit nadat ze John Hall tegen een patiënte hoorde zeggen dat ze iets door moest slikken uit een injectiespuit. De tandartsassistente viste de injectiespuit aan het eind van de dag uit de prullenbak en stapte ermee naar de politie. De politie doorzocht daarop de praktijkruimte en vond vijf reageerbuisjes met sperma. DNA-onderzoek bewees dat het sperma inderdaad van de tandarts was. Inmiddels hebben zes vrouwelijke patiënten van de tandarts zich bij de politie gemeld. Een van hen verklaarde dat ze tijdens de behandeling al het vermoeden had dat het sperma was, maar dat de tandarts haar verteld had dat het een schoonmaakoplossing was.

9. De knipbeurt
Een nette, oudere zakenman kwam tegen sluitingstijd een kapperszaak binnen. Hij wilde graag nog geknipt worden aangezien hij de volgende ochtend een belangrijke afspraak had. De kapster, die alleen in de zaak stond, had zo haar bedenkingen maar toen de zakenman vertelde dat hij desnoods wel het dubbele tarief wilde betalen ging ze overstag. Nadat ze het haar van de zakenman gewassen had, plaatste ze de man in een stoel en deed hem een kappersschort om. Van een andere kaptafel pakte ze een kam en een schaar. Toen ze weer terugkwam zag ze dat de man ritmische bewegingen maakte onder zijn schort.
De kapster zag al visioenen voor zich van verkrachting en aarzelde geen moment. Ze pakte een fohn en sloeg de zakenman daarmee buiten westen. Daarna belde ze de politie. Die arriveerde binnen een paar minuten. De zakenman was nog steeds buiten bewustzijn. Toen een van de agenten het kappersschort terugsloeg bleek dat de man alleen de glazen van zijn bril aan het poetsen was.

10. Regels zijn regels
Tijdens een tentamen op de universiteit van Cambridge vond enige jaren geleden de volgende conversatie plaats nadat een student aan de examinator vroeg om gebak en een glas bier:
Examinator: "WAT zeg je?"
Student: "Meneer, ik verzoek u om mij gebak en een glas bier te geven."
Examinator: "Het spijt me. Nee."
Student: "Meneer, ik verzoek u met klem om mij gebak en een glas bier te geven."
Hierop haalt de student een exemplaar van de vier honderd jaar oude "Laws of Cambridge" tevoorschijn. Hoewel de tekst geheel in het Latijn is, zijn de reglementen nog steeds van kracht. De student wijst de examinator op de passage waar staat: "Gedurende tentramens is het de heren toegestaan te verzoeken om gebak en een glas bier."
De student accepteert cola en hamburgers als moderne vorm van deze versnaperingen en luid slurpend voltooit hij de rest van zijn tentamen. Drie weken later ontvangt de student van de universiteit een boete van vijf pond wegens het niet dragen van een zwaard tijdens de tentamens.


Zo, dit waren de 10 verhalen… Welke denken jullie dat echt zijn???


Julie xOplossing: verhaal 1, 3, 5, 8 & 9 zijn échte verhalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten