zondag 3 november 2013

Julie: Supermarktontdekkingen

Mijn bezoekjes aan de supermarkt blijven eigenlijk altijd vrij beperkt. Iedere week ga ik met mijn grootmoeder inkopen doen bij de Carrefour in de Korte Gasthuisstraat in Turnhout, and that’s it. Onlangs waren mijn ouders en grootouders echter op vakantie en mochten Nick en ik even 12 daagjes ‘samenwonen’. Dat is natuurlijk erg leuk! Wat het nog leuker maakt is de inkopen doen… Ik voel me net altijd een klein kind in de speelgoedwinkel en kijk mijn ogen uit. Dit was al helemaal het geval toen ik voor het eerst ging winkelen in de Albert Heijn bij ons in Turnhout. In die van Antwerpen was ik al vaker geweest, maar in mijn eigen stad nog niet *schaam schaam*. En ik heb er zoveel nieuwe dingen ontdekt, dat ik deze erg graag met jullie wil delen! Let op: het is allemaal eten en drinken… Zorg dat je niet te veel honger/dorst hebt bij het lezen van dit artikel, of je spurt naar het dichtstbijzijnde AH filiaal!

1. Hero water met druif, citroen & perzik


Beginnen doe ik met dit lekkere water. Ik zag het staan en mijn aandacht was meteen getrokken. Het bestaat uit 77% water en daarbij voegden ze dan druif, citroen en perziksmaak. Een fles van 900ML kost slechts 1.49 euro, daarvoor kan je het echt niet laten staan! Het water is lekker en verfrissend, je drinkt het best goed gekoeld. De smaken zijn subtiel aanwezig wat het een handige dorstlesser maakt die je de hele dag door kan drinken. Het is ook laag aan calorieën! Hoera! Per 100ML bevat het slechts 14 calorieën. Wie goed kan tellen komt voor de gehele fles dan op 126 calorieën. Om een vergelijk te kunnen maken: een blikje cola van 33CL bevat alleen al 139 calorieën. Ohja, mocht je niet zo te vinden zijn voor perzik; er is ook een variant beschikbaar met enkel druif en citroen als toegevoegde smaak. Zeker eens proberen dus!

2. Danone Danio special witte chocolade & perzik


Als tweede wil ik het hebben over deze Danio special. Er zijn verschillende smaken te verkrijgen. Mijn favoriet is deze met witte chocolade en witte perzik. Het is een kwark en yoghurt mengeling en dat vind ik erg fijn. Voor een pot van 450gr betaal je 1.77 euro. Het is echt ongelooflijk lekker als dessert, of gewoon als tussendoortje. Eigenlijk vind ik dat ik dit niet eens moet uitleggen, komop: het is witte chocolade en witte perzik!!! Omnomnom! Varianten zijn er ook in framboos-cheesecake of mango-papaya.


3. Sultana fruitbiscuit met Peer KaneelIk laat de advertentie even voor zich spreken: “Peer en kaneel. Dat zijn twee handen op één buik. Dus zitten ze lekker in Sultana FruitBiscuits Peer Kaneel. Samen met krenten, rozijnen en zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Gemaakt met 100% zonnebloemolie en 75% fruit en tarwe.” Deze koekjes zijn echt super lekker. Niet geheel toevallig omdat er twee van mijn favorieten in zitten: peer en kaneel! Kan er iets meer perfect zijn? Ik dacht het niet! Per product bevat het 50 calorieën, wat zeker niet te veel is voor een lekker tussendoortje! Prijzen variëren afhankelijk van de supermarkt.

Als variant kan je ook kiezen voor de heerlijke Sultana knappers in de smaken kaneel of kokos! (bron foto: http://wwwwww.voordeelmuis.nl/cgi-bin/v.cgi?a=d&d=1196071 )4. Avond melange kruidenthee

Ik was al langer op zoek naar een lekkere smaak van thee die ik dan kon meenemen naar het werk. Grappig dat ik dan net kies voor ‘avond’ thee, maar de appel en kaneel op de verpakking konden me niet tegenhouden. Hij ruikt heel erg sterk, zelfs als je de verpakking opendoet komt de geur van zoethout je al te gemoed. Voor een pak van 15 kopjes thee betaal je 2.45 euro. Ik drink er elke dag eentje, dus dat valt dan goed mee vind ik. Ik moet wel toegeven dat ik bij de eerste slok niet echt overtuigd was. De geur was vrij fel en de smaak vrij speciaal. Maar ondertussen ben ik helemaal verslingerd aan deze thee! Het is eigenlijk na het drinken van een kop van deze thee dat ik op het idee van deze post kwam.


5. Sultana Choco fruit met kersen


Tijdens het maken van deze post kon ik me niet bedwingen om een choco fruit koek te nemen! Deze Sultana koeken zijn echt heerlijk! Het zijn in principe ‘gezonde koeken’ maar dan wel met een streepje chocolade en de lekkere smaak van kersen. (Er is ook een variant met bosvruchten te verkijgen!) Per product zijn het slechts 73 calorieën. “Chocofruit Kersen bevat 20% rozijnen, 4%krenten en het equivalent van 1% kersen.” Ik schrok even na het lezen van deze zin. Slechts 1% kersen? En toch die lekker subtiele smaak? Goed gewerkt Sultana! Ondanks mijn liefde voor peer en kaneel dragen toch deze koekjes de sticker met ‘mijn favoriet’! Save the best for last, as they say!


Zo, dit waren mijn supermarkt ontdekkingen van de laatste tijd. Kenden jullie deze producten al? Of gaan jullie ze nu uitproberen? En hebben jullie zo ook nog enkele aanraders die ik zeker moet proberen?

Julie x

3 opmerkingen:

 1. Ik kende eigenlijk alle producten behalve de kokos variant van Sultana. Grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Typisch voorbeeld van het België Nederland verschil :p

   Verwijderen
  2. Haha, dat is inderdaad typisch! :')
   Wat is jouw favoriet?

   Verwijderen