donderdag 21 november 2013

Julie: Los Flamencos

Nick en ik hadden tickets voor de avant première van de Vlaamse film Los Flamencos. Vanaf 11 september is deze te zien in alle bioscopen, maar wij zagen hem al op zaterdag 7 september in de Utopolis van Turnhout.Korte inhoud: Los Flamencos is een komedie met Herwig Illegems, Peter Van den Eede en Mark Verstraeten. De drie spelen de drie bejaarde broers Fleminckx die een bankoverval plannen om naar Mexico te kunnen gaan ter ere van hun overleden moeder. Samen noemen zij zichzelf 'Los Flamencos'.

Hun simpel plannetje verandert al snel in een hectisch avontuur gevuld met achtervolgingen, gijzelnemingen, crematies en defecte pacemakers. Zullen ze vinden waar ze echt naar op zoek zijn? En geraken ze tot in Mexico?


Regie: Daniel Lambo
Duur: 90 minuten
Genre: Komedie
Score: 8.5/10


Toen wij hem gingen kijken waren er ook leden van de cast aanwezig! Na een kort interview met hen, kwamen zij gewoon bij in de zaal zitten om de film mee te kijken. Op de foto zie je v.l.n.r: Ben Segers, Kim Hertogs, Kaylee (als ik dat goed schrijf), Herwig Illegems en regiseur Daniel Lambo. Nadien is Nick zelfs nog een praatje gaan maken met Ben Segers!

Ik vind de film zeker een aanrader als je in Turnhout woont! De film is namelijk hier opgenomen en dan is het extra leuk om te kijken, als je de plaatsen herkent. Anders is het echter ook een goede film! Er zitten echt super grappige stukken in, en het plot is eigenlijk ook best ontroerend! Knappe film, met schitterende acteurs. Want ook Sien Eggers, Philippe Geubels, Koen de Bouw en Jonas van Geel zijn te zien in deze film!
Kleine anekdote: Herwig moest wel 4 uur lang in de make-up stoel zitten om er uit te zien als zijn oudere versie, die te zien is op de affiche van de film. Peter van den Eede had hiervoor ook 2 uur nodig! Mark Verstraete (die je kent als Jeeeeeeeeeeeeeef, uit de Kotmadam) had slechts 5 seconden nodig! Hij moest enkel zijn vals gebit uit zijn mond halen en klaar was kees… euhm, Mark!


Julie xGeen opmerkingen:

Een reactie posten