dinsdag 26 november 2013

Julie: The hunger games: Catching Fire

Voor de echte fans heeft het wachten nu wel lang genoeg geduurd! Ik heb het natuurlijk over Catching Fire, het tweede deel van The Hunger Games. Woensdag 27 november is het eindelijk zo ver en wordt de film gestart hier in België. Nick en ik gingen echter al naar de première op vrijdag 22 november. Utopolis hield een marathon. Voor slechts €13.50 kon je eerst de eerste film nog eens opnieuw bekijken, waarna de tweede film in première werd gedraaid. Voor alle bezoekers was er ook een blikje frisdrank, een zak Lay’s biscuits én een poster voorzien. De eerste 50 bezoekers kregen zelfs een goodie!Korte inhoud: Na hun overwinning in de 74e Hunger Games keren Katniss Everdeen en Peeta Mellark terug naar huis. Er is hen weinig rust gegund: ze moeten hun familie en vrienden achterlaten voor een verplichte zegetocht langs de verschillende Districten. Tijdens de reis voelt Katniss dat een opstand broeit, maar de Capitool onderdrukt de onrust met ijzeren hand. Ondertussen kondigt President Snow de 75e Hunger Games aan... met nieuwe regels die iedereen met verstomming slaan.

Mijn mening: Ik had het niet anders verwacht, maar het moet gezegd: deze film is fantastisch! De jongen naast me in de bioscoop had de boeken niet gelezen en was geen échte fan en toch vond hij beide films wel erg goed! Zoals je ziet hoef je dus niet meteen met een Mockingjay speld op je jasje te lopen om fan te worden van deze films! Ik vind de eerste film écht geweldig en heb hem nu zo’n 3 of 4 keer gezien. Dit wil ik zeker ook doen met Catching Fire! De acteurs zijn geweldig goed gekozen naar gelang hoe de personages werden voorgesteld in de boeken. Johanna, Finnick, Mags, Beetee en Wiress… Er hadden geen betere acteurs kunnen gekozen worden! Dit geldt natuurlijk ook voor Katniss herself. Jennifer Lawrence is gewoon een schitterende actrice die alles aankan! Ook nog even een pluimpje voor Elizabeth Banks, die op een magnifieke manier in de huid kruipt van Effie Trinket! Dat accent, dat kapsel, die kleren, die make-up… Wauw!

Je ziet gewoon dat er veel tijd gestoken is in het perfectioneren van deze film! De kostuums, de acteurs, de kapsels, de make-up… Alles is perfect! Ook hebben de makers van de tweede film knap werk neergezet met het nabootsen van de arena die beschreven werd in het boek. Ja, ik ben écht fan van deze film en vind het een absolute aanrader! Ren zo snel mogelijk naar de bioscoop en… Happy Hunger Games!

Regie: Francis Lawrence
Duur: 2u en 26 minuten
Genre: Drama, Actie, Advontuur, Sience-Fiction
Score: 9.5/10
Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten