dinsdag 12 november 2013

Julie: Honeymania scrub

De laatste tijd maak ik meer CD en film reviews dan product reviews! Tijd om daar wat verandering in te brengen. Want eigenlijk zou ik niets liever doen dan de hele dag door nieuwe producten testen en er over schrijven. Helaas is mijn portefeuille het hier niet mee eens en moet ik me beperken. Jammer! Maar eerlijk is eerlijk, ik koop nog steeds best wel veel… Zeker bij The Body Shop en al helemaal als er iets nieuws is. ‘Mama, ik kon er niks aan doen; het is een nieuwe lijn!’ Zo ontzettend nieuw is die Honeymania nu ook al niet meer, maar voor mij wel. Ik kocht de scrub een tijd geleden al, maar was toch vastberaden eerst wat anders op te werken.

Op deze foto kan je de verpakking alvast bewonderen 
Normaal kijk ik nog niet om als het een oranje verpakking is, omdat zoiets meestal betekent dat het een sinaasappelgeurtje heeft… Maar gelukkig had ik alvast info gewonnen bij de nieuwsbrief van The Body Shop dat dit niet zo was, dat het een honing lijn zou zijn. Hooray!

Uitstraling: Zoals ik al zei, val ik meestal niet voor oranje verpakkingen. Ik moet echter toegeven dat de druipende honing op de verpakking me wel deed verlangen naar dit product. Dat lijkt gewoon extra zalig onder de douche, dat warme en stroperige gevoel. Verder is de verpakking weer even strak en clean als altijd. De typische The Body Shop verpakking voor scrubs!

Geur: Hij ruikt, nu moet je driemaal raden… naar, jawel: HONING. Maar dan wel in een subtiele versie. Wees niet bang dat je achteroverslaat van de geur, want het is erg beperkt. Eigenlijk ruikt hij gewoon schoon en fris.

Hij belooft: Deze crème achtige Body Scrub verwijdert dode huidcellen waardoor je huid weer heerlijk zacht aanvoelt. Deze scrub heeft een heerlijk bloemachtige, zoete geur van honing. Elke pot bevat Community Fair Trade-honing, gemaakt van de nectar van duizenden wilde bloemen.
 • Verwijdert dode huidcellen
 • Stimuleert de microcirculatie van de huid
 • Laat de huid zijdezacht aanvoelen
 • Heerlijk zoete geur van honing.
Eigen ervaring: Eerlijk gezegd schrok ik behoorlijk toen ik mijn vinger onder de douche in de pot stak. Wat een vreemde textuur, dat had ik nog nooit gehad. Ik heb al gebruikt gemaakt van hun Body Polish (aardbei & vanille) en hun andere Body Scrubs (bv: chocomania & moringa) maar dit was nieuw voor me. Het is een heel crème achtige scrub. Voordeel hierbij is dat hij geen dikke korrel bevat (zoals je misschien op de foto een beetje kan zien) en dat hij echt huidvriendelijk is voor iedereen.


Nadeel vind ik een beetje dat het lijkt of je je hand in een pot lijm of gelwax gestoken hebt. Het is heel plakkerig en daardoor moeilijker te verdelen over de huid. De geur is heerlijk, en hij maakt je inderdaad zijdezacht. Maar ik denk dat het verspillingsgehalte vrij hoog is, aangezien de klonters moeilijk uit te smeren zijn. Beetje jammer, maar zeker geen slechte scrub! Hij doet wel wat hij belooft en dat is voor mij wel het belangrijkste!

Score: 7.5/10
Prijs: €15 voor 200ML.


Product informatie: Glycerin, Sodium Chloride, Cetearyl Alcohol, Cera Alba/Beeswax/Cire d’abeille, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Sodium Cocoyl Isethionate, Zea Mays Starch/Zea Mays (Corn) Starch, Mel/Honey/Miel, Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Parfum/Fragrance, Aqua/Water/Eau, Hydrogenated Castor Oil, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Geraniol, Linalool, Limonene, Citric Acid, CI 77891/Titanium Dioxide, CI 19140/Yellow 5 Lake, CI 77491/Iron Oxides.

Julie x

5 opmerkingen:

 1. Niet om betweterig te doen he Julie, maar heb je als eens een pot honing bekeken? :P Dat plakt ook als zot hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat weet ik wel hoor! :p
   Daarom ook dat ik het niet slecht vind, het was gewoon een beetje raar in het begin :p
   En ik denk toch dat het wel de bedoeling is dat je het vlot kunt uitsmeren? ;-)

   Verwijderen
  2. Bwoa, tis een scrub geen bodybutter he :)

   Verwijderen
  3. Als het in dikke klonters van uw lichaam valt en in het putje verdwijnt, is uw lichaam niet zo gescrubd hoor! ;-)
   Gelukkig valt het hiermee te beperken als je eerst alles heel goed in je handen warm wrijft! :-)

   Verwijderen