maandag 25 november 2013

Julie: Bangerz - Miley Cyrus

Het is weeral tijd voor een nieuwe CD review. Deze keer koos ik voor de nieuwe plaat van Miley Cyrus. Love her, or hate her, maar iedereen kent haar wel. Ik ben niet bepaald een echte fan, maar sommige nummers kan ik wel smaken. Ik ben benieuwd naar dit album omdat ik haar eerste single We Can’t Stop vreselijk vind, en Wrecking Ball ontzettend mooi… Dat zijn dan ook de enige nummers die ik al ken! Verder wil ik nog even benadrukken dat het mij niet om haar recentelijke uitspattingen gaat maar puur over de muziek.

Zo ziet het album er uit:

Het gewone album bevat 13 nummers, de deluxe versie 16. Bij Free Record Shop betaal je voor de gewone versie €17.99 en voor de deluxe €19.99. (* = niet op elke versie van dit album aanwezig)

1. Adore You
Dit nummer heeft een heel traag en relaxte sfeer. Het is persoonlijk niet echt iets voor mij, maar ik snap wel dat mensen dit een goed nummer vinden. Snooki (ja, van Jersey Shore) is bijvoorbeeld helemaal weg van dit nummer. Het is een mooie opener van het album maar te oppervlakkig voor me.

2. We Can't Stop
Voor ik aan de review begon, had ik al verklapt dat ik geen fan ben van dit nummer. Eerlijk gezegd heeft het wel iets dat blijft hangen… En ja, haar performance er bij blijft ook zeker hangen, bij de hele wereld. Nee, van deze Miley ben ik geen fan. Hoewel het nummer wel beter is zonder de bijbehorende video.

3. SMS (Bangerz) [feat. Britney Spears]
Heel vreemd nummer vind ik dit… Er zit zo’n vreemde Darth Vader-achtige stem in, die het nummer een beetje verpest voor me. Wel vind ik Britney perfect passen bij dit nummer, in samenwerking met Miley. Als je We Can’t Stop goed vind, zou ik hier ook wel eens naar luisteren. De setting is een beetje hetzelfde, hoewel ik deze persoonlijk dan toch net iets beter vind.

4. 4×4 (feat. Nelly)
Dit nummer kent al een veel aanstekelijker begin! Er zit een leuke beat in, en haar stem klinkt ook best goed. Alleen het ‘and away we go’ zinnetje komt té vaak terug naar mijn mening. Dat stoort, voor de rest vind ik het zelfs bijna een goed nummer. Nelly komt pas vrij laat aan bod in het nummer, maar wanneer hij er bij komt past het wel helemaal. Ze kiest wel goeie mensen om mee samen te werken lijkt me dan…

5. My Darlin' (feat. Future)
Ken je ‘Stand By Me’ van E-king? Wel het zinnetje ‘so darling darling stand by me’ komt ook bijna letterlijk voor in dit nummer van Miley. Ik weet niet of het bewust zo is, maar haar mosterd voor deze lyrics heeft ze zeker daar gehaald. De samenwerking met Future vind ik echter een beetje vreemd. De is een trager nummer, en ik vind het zo vreemd dat ik niet eens weet wat ik er van vind. Maar zeker niet super…

6. Wrecking Ball
Sowieso het mooiste nummer van dit album (tot hier toe?)! Het heeft een mooie tekst en de kwetsbaarheid in haar stem komt zo perfect naar voor. Ja, dit zijn nummers die ik wil horen. Het clipje heeft heel wat stof doen opwaaien, maar vergeet dat even en LUISTER ernaar. Heel, heel mooi!

7. Love, Money, Party (feat. Big Sean)
Positief aan dit album vind ik dat ieder nummer een andere muzikale ondertoon heeft. Big Sean komt ook weer heel laat aan bod in het nummer, maar dat geeft niet zoveel. Ik zie dit nummer nog wel werken als single. Het is zeker geen slecht nummer, maar ik denk niet dat het lang zou overleven op mijn iPod, daarom zet ik het er ook niet op.

8. #GETITRIGHT
Wat een vrolijk begin! En zo… normaal! En nog eens een nummer van haar alleen, zonder samenwerking. Ja, dit nummer vind ik precies nog wel meevallen. Hier past haar stem ook goed in. Het is alsof het meer terug naar haar oude zelf neigt. Het is normaal dat ze opgroeit, en dat hoor je ook, maar het is niet zo vulgair als sommige andere nieuwe nummers.

9. Drive
Geen slecht nummer, het klinkt écht. Het is niet zo fel bewerkt met effecten en stemmetjes en dat vind ik wel fijn. De tekst van dit nummer is mooi, maar niet zo beklemmend als Wrecking Ball. Hoewel ik dit nummer echt wel kan appreciëren. Mocht je ook maar zo-zo fan zijn, zou ik dit nummer toch een kans geven!

10. FU (feat. French Montana)
Het eerste wat mij opviel? De samenwerking met ‘Montana’! Maar wie muziek uit haar eerdere jaren verwacht zit er toch een beetje naast. “I got two, ooh letters for you. One of them is F and the other one is U.” De tekst gaat over bedrogen worden en smsjes vinden van een ander meisje. Dit nummer kan ik wel smaken en het is dan meteen het tweede nummer van dit album dat ik de moeite waard vind.

11. Do My Thang
Dit nummer is eigenlijk een boodschap voor al haar haters en mensen die commentaar op haar geven. Ergens vind ik het knap dat iemand op die leeftijd zo sterk is dat ze van zich af kan bijten. Maar sommige dingen vind ik echt overdreven. Ze heeft al die heisa rond zich niet nodig om aandacht te krijgen. Haar stem zou genoeg moeten zijn. Het nummer is niet slecht, maar de strofes zijn beter dan het refrein. Wel een single in spe, lijkt me!

12. Maybe You're Right
De tekst is heel emotioneel en echt uit het leven gegrepen. Het gaat uiteraard over haar stukgelopen relatie met Liam. Het is zeker een van de sterkere nummers van het album, waar haar stem echt mooi naar voren komt. Zeker de moeite waard om te beluisteren. Het lijkt wel of het album volwassener wordt naarmate de nummers vorderen.

13. Someone Else
Dit gaat over het verbreken van een relatie en alle perikelen die daarbij komen kijken. En over hoe het echte leven niet is zoals de liefde in de films. Weten dat een relatie beter voorbij zou zijn, maar elkaar niet willen kwetsen. “Love is patient, Love is selfless, Love is hopeful, Love is kind, Love is jealous, Love is selfish, Love is helpless, Love is blind.” Ik zou het niet beter kunnen verwoorden…

14. Rooting For My Baby *
Raar sfeertje in dit nummer. Het is een beetje vreemd, en dat spreekt me hierin niet echt aan. Het is niet echt slecht, maar zowel qua melodie of tekst spreekt het me totaal niet aan. Dus hierover kan ik kort zijn: geen super nummer. En zeker niet waard om de deluxe versie aan te schaffen…

15. On My Own (feat. Pharrell Williams) *
Krachtig nummer, met korte zinnen tekst. Je hoort in de melodie duidelijk de invloed van Pharrell Williams. Ik vind het wel gek dat ze zingt dat ze alles alleen kan en niemand anders nodig heeft. Maar dan wel voor dit nummer een samenwerking aangaat met een andere artiest? Hij zingt dan wel niet mee, het is gewoon opvallend. Bon, geen slecht nummer en best aanstekelijk maar niet mijn ding.

16. Hands in the Air (feat. Ludacris) *
Typische Miley afsluiter vind ik deze. Het gaat weer over feesten, en de handen in de lucht gooien. Het is wel beter als bepaalde andere partynummers. Ik zou het album niet kopen, maar als je fan bent zou ik toch de deluxe versie kopen. Want de twee laatste bonustracks zijn dat wel waard. Toch blijf ik er bij dat ik geen fan ben, ook niet van dit nummer.

Ik weet niet of het iemand is opgevallen, maar alleen de titels van deze nummers verwijzen al naar haar relatie met ex-verloofde Liam. Het gewone album begint met ‘Adore You’ en eindigt met ‘Someone Else’… Maar goed.. Ik heb eigenlijk maar twee nummers die ik goed vind: Wrecking Ball & FU. Dat is natuurlijk niet veel, maar ik hou ook niet echt van dit genre muziek. Daarom wil ik toch dit album een 5/10 geven. Omdat ik van bepaalde nummers écht wel kan begrijpen dat mensen ze goed vinden.


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten