zaterdag 30 november 2013

Julie: Astrologie voor dummies: Boogschutter

Boogschutter aka Sagittarius 

Net zoals bij de schorpioen het geval was ken ik eigenlijk niet veel mensen goed die boogschutter zijn. Natuurlijk heb ik heel veel kennissen die het zijn, maar hen kan ik niet zo goed beoordelen aan de hand van de onderstaande tekst. Maak dus maar voor jezelf uit of het past bij de boogschutters die jij kent!


Boogschutter wordt voorgesteld als half mens, half dier. Deze dualiteit kan men vaak bemerken in een Boogschutterleven. Misschien hangt Boogschutter in het eerste deel van zijn leven het beest uit, om daarna mens te worden. Boogschutter is joviaal, meeslepend die met veel overtuiging iets kan aanprijzen. Het is de leraar, de gids, ietwat betweterig die zijn kennis doorgeeft. Boogschutter is een vuurteken, dat voortdurend een opkikkertje nodig heeft om zijn vuur te verspreiden. Boogschutter moet kunnen leven van nieuwe vuurtjes, nieuwe idealen, nieuw enthousiasme. Daardoor raakt hij gemakkelijk over zijn toeren en gaat dan grootmoedig zijn boodschap verkondigen, waarin hij ook gelooft. Boogschutter zoekt zijn leven lang naar nieuwe ervaringen. Hij wil zijn horizon verruimen. Hij kan moeilijk stilzitten, loopt de deur uit, ja, trekt zelfs de wereld rond om die ervaring, die opkikker, dat vuur te krijgen. 

Boogschutter heeft veel vrijheid nodig, het is de loper van de dierenriem. Boogschutter is de idealist die steeds zijn grenzen verlegt, die steeds maar hoger en verder reikt. Boogschutter raakt door zijn innerlijke vuur soms zo overweldigd dat hij de concrete werkelijkheid wel eens uit het oog verliest. Boogschutter kan op bepaalde momenten de dingen te groot zien, blufferig, overmatig genotzuchtig, hoogdravend zijn en concrete feiten uit de weg gaan. 

Hij kan soms ook wel wat onrechtvaardig zijn en bepaalde zaken aanpassen aan zijn eigen moraal. Het is een typisch geloofsteken, dat zich richt naar een ideaal en een doel, soms zelfs met fanatisme. Boogschutter legt gemakkelijk contacten en hij wordt even gemakkelijk geloofd, hij schept vertrouwen. Boogschutter is menslievend, humoristisch en verzoenend. Hij beweegt zich vlot door de wereld en sluit vriendschap met velen. Het is een wereldburger die door velen goed verdragen wordt. De Boogschutter heeft een groot gevoel voor morele waarden, die het goed meent met de mensenkudde. Hij wijst anderen de rechte weg en wil hen op de rechte weg zetten. Het is de filosoof die veel te vertellen heeft, die veel geleefd heeft, veel geprobeerd heeft. 

Boogschutter houdt van het avontuurlijke en veroverende leven. Hij jaagt naar de ideale, grote liefde. Niettemin amuseert hij zich onderweg goed. Boogschutter is graag verliefd en leeft met het hoofd in de wolken. Het is het teken dat eeuwig jong blijft en waar geen sleet op komt met de jaren. Boogschutter is optimistisch en brengt dit op zijn omgeving over. Met een Boogschutter omgaan is prettig. Wel moet men er bepaalde trekjes bijnemen. Boogschutter is een vuurteken en vuurtekens hebben de neiging dominant te zijn en kunnen moeilijk een belemmering in hun vrijheid verdragen. Zo is ook de Boogschutter. Hij zal proberen, ook in relatie, de andere, de partner te overtuigen en mee te sleuren in allerlei avonturen. Zijn dolle avonturen eindigen meestal in de late avonduren. 

Op gezondheidsvlak heeft de Boogschutter meestal niet te klagen. Alhoewel, van al dat lopen zouden de heupen wel eens kunnen te lijden krijgen. Boogschutter, de prikkelzoeker, past de prikkels ook toe in zijn eetgewoonten, dikwijls gebruik maken van vreemde, exotische, kruidige, prikkelende spijzen. Hierdoor kan wel eens verstoring van de spijsvertering optreden. Fysiologisch kan hij last krijgen van de heupen, bovenbenen, lever, longen, bronchiƫn en het vegetatieve zenuwstelsel.

Bekende boogschutters: Taylor Swift, Britney Spears, Brad Pitt, Ian Somerhalder & Miley Cyrus.

Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten