zaterdag 9 november 2013

Julie: Astrologie voor dummies

Schorpioen aka Scorpio 

Tijd voor de schorpioen. Er zijn wel enkele mensen die ik ken die het zijn, maar ik ken hen geen een van allen echt super goed. Ooit was dit misschien anders, maar ik vrees dat ik het niet per se op hen kan toepassen. Als jij een schorpioen bent mag je dus gerust reageren of de tekst voor jou klopt of niet! :-)

Wanneer de Schorpioen jarig is, zijn we in het jaargetijde, waarin alles afsterft en zich terugtrekt van de aardbodem. Zoals de natuur sterft en terug zal worden herboren in het voorjaar, zo ondergaat ook de Schorpioen in zijn leven de transformatieprocessen, die noodwendig zijn om van hem een dieper en rijper mens te maken. Hiervoor moet de Schorpioen soms hard van zich afbijten en veel Schorpioenen hebben dan ook geen gemakkelijk leven en worden getekend door die aftakelingsprocessen. Schorpioen kent liefde en haat, aantrekking en afstoting, passie en afwijzing. Wat wordt aanbeden, zal weer worden afgewezen. Schorpioen is een complex teken, waar men soms moeilijk wijs uit raakt. Schorpioen heeft een geweldig instinct: leven en overleven. Enkel dat is essentieel voor de Schorpioen, niettemin is de Schorpioen veel met de dood bezig en zal zich afvragen wat de dood precies is. Hij zal er in de loop van zijn leven dan ook mee geconfronteerd worden. Hierdoor kan het leven van de Schorpioen beangstigend zijn. Schorpioen is een hard teken, een vast teken. Hij heeft de moed en de kracht om tegen de omstandigheden in te gaan. Schorpioen is wilskrachtig en dapper. Koste wat het wil, hij gaat zijn eigen weg. Schorpioen kan moeilijk loslaten. 

Schorpioen is een waterteken en water is altijd verbonden met emotionele noden. Emoties die vastgehouden worden. Gevoelens zouden zodanig kunnen vastgehouden worden dat ze als het ware sterven. Een typisch Schorpioen kenmerk is passioneel vasthouden, door dat te sterk emotioneel beleven ontstaat sterven. Schorpioen is eigenlijk in alles geïnteresseerd en loopt spiedend door het leven. Schorpioen kan zich discreet opstellen, maar ook vragen stellen waar hij wel degelijk het antwoord van kent. Dit kan zijn om de anderen te testen en hun zwakke plekken op te sporen. Hij kan andere mensen ook heel goed doorgronden. Daar ligt precies zijn sterkte, in het psychologisch doorzicht. Schorpioen kan situaties aanvoelen en daar goed op inpikken. Zijn manipulatievermogen is dan ook zijn machtige wapen. Hij kent de zwakke momenten van anderen en zal op het gepaste moment toeslaan. Uiterlijk lijkt hij kalm en beheerst. Hij schermt zich voor alles af, lijkt weinig aangedaan en is mysterieus. Hij zal zijn eigen leven niet zo gauw blootleggen. Schorpioen toont weinig of geen emoties, lijkt gesloten en introvert. Binnenin is hij nochtans heel intens. 

Er steekt steeds ook veel agressiviteit in de Schorpioen. Wanneer een Schorpioen geraakt wordt kan hij hard, venijnig en scherp terugslaan. Op bepaalde ogenblikken kan hij boosaardig en wraakzuchtig zijn. Schorpioen stelt zich strategisch op. Hij heeft een grote ambitie in het leven. Uitdagingen trekken hem aan. Strijden is zijn leuze. Het is een onbevreesd, onbuigzaam, vastberaden en eerzuchtig teken, dat niet terugdeinst voor grote opdrachten en die wil opklimmen naar de toppen van de samenleving. Schorpioen wordt aangetrokken naar het verborgene, het duistere en gaat vaak op zoek naar de wortels van het bestaan. Schorpioen kan fanatiek zijn, men kan hem moeilijk bepaalde ideeën uit zijn hoofd praten. Hij zal al zijn kracht inzetten om zijn doel te bereiken. Hij zal niets of niemand ontzien en wat hem op zijn weg hindert zal hij vernietigen of gebroken achterlaten. Schorpioen kan vaak in zijn omgeving vernieling en verandering aanbrengen.

Schorpioen is de transformator die beter kan reorganiseren dan opbouwen. Schorpioen is passioneel, die nooit iets zomaar doet, alles heeft steeds een reden en een bedoeling. Schorpioen is waakzaam en kan dan ook heel goed zaken bewaren. Ze kunnen controle uitoefenen. Ook de financiële sector ligt hen, het verzekeringswezen, belastingen, omdat Schorpioen gevoel heeft voor waarden en weet hoe hij moet bewaken en controleren. Schorpioen kan ook reorganiseren, iets een andere vorm geven, iets vernietigen en terug opbouwen, maar onder een andere vorm. Beroepen waar de dood bij betrokken is. Schorpioen zal zich uitdrukken via controleposten, via de diepte, psychologische waakzaamheid. Een beroep bij de politie, de Rijkswacht. Controle over het geld, of de gebouwen van anderen. Kan in het verzekeringswezen zijn. Schorpioen zal te maken hebben met een strategie, er een uitpluizen of testen. Schorpioen is ook al hetgeen uit de grond komt : mazout, steenkool. Het zal vaak dingen aanduiden die donker zijn, ook slachters. Fysiologisch is Schorpioen gevoelig aan het onderlichaam, de geslachtsorganen, de uitscheidingsorganen, keel-, neus- en oorziekten, last van prostaat en aambeien.Bekende schorpioenen: Katy Perry, Carly Rae Jepsen, Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling & Anne Hathaway

Julie x

2 opmerkingen:

 1. Dit stukje

  "Hij schermt zich voor alles af, lijkt weinig aangedaan en is mysterieus. Hij zal zijn eigen leven niet zo gauw blootleggen. Schorpioen toont weinig of geen emoties, lijkt gesloten en introvert. Binnenin is hij nochtans heel intens"

  Zo omschrijft men mij het meest.

  Het blijft moeilijk voor mensen die geen schorpioen zijn om te accepteren dat het some tijd nodig heeft. Maar als je eenmaal in de "inner circle" dan weet je dat je goed zit. Vertrouwen en loyaliteit staat hoog in het vaandel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uit ervaring weet ik dat wat je zegt klopt! :) Enkele van mijn goede vrienden zijn Schorpioenen en het kost bij hen inderdaad iets meer tijd om hun vertrouwen te winnen. Maar vanaf dat ze je dan iets meer over zichzelf en hun situatie vertellen, weet je inderdaad wel waar je staat. :)

   Verwijderen