woensdag 27 november 2013

'Beautyregels' die ik regelmatig aan m'n laars lap

Regels zijn er om gebroken te worden, zeg ik dan maar terwijl ik netjes aan een rood licht sta te wachten tot ik mag oversteken en een of andere lege verpakking terug in m'n tas moffel omdat je toch niks op de grond mag gooien. Dat heet namelijk sluikstorten. Zoals je misschien wel merkt, ben ik toch niet zo rebels en breek ik de meeste regels net helemaal niet. Ja, oké, ik pak de lift op school terwijl erop staat:"Denk aan je gezondheid, neem de trap!" maar ik voel me nog altijd gezonder wanneer ik boven rustig die lift uitstap terwijl de rest hijgend de gang in komt geslenterd. Dat heb je wanneer je perse de trap wou nemen. 

Ma bon, ik heb het gevoel dat ik begin af te dwalen van waar deze post nu eigenlijk echt over zou gaan. De regels die ik wel met enige regelmaat breek: regels op vlak qua huidverzorging, beauty etc. Haal elke avond je make-up van je gezicht
Ik plof vaak ergens halverwege de avond al in m'n bed, met de laptop erbij en de tv op. Eerlijk is eerlijk, zolang het geen noodgeval is, denkt geen haar op m'n hoofd er dan nog op om mijn warme, knusse bedje te verlaten. En nee, bij mij wordt make-up erafhalen niet als een noodgeval gezien. Ook doekjes naast m'n bed leggen, helpt bij mij niet. I'm just waaay to lazy. Als ik echt veel make-up op heb, haal ik het er wel af! :) 

Gooi je mascara na drie maanden weg
Waarom zou ik een mascara die nog perfect z'n werk doet, mijn ogen niet irriteert en niet stinkt weggooien? Waste of money, in my opinion. Het kan wel zijn dat het beter is om regelmatig je mascara te vervangen maar om de drie maanden lijkt me wel vrij snel... Zeker als je mascara 17 eurootjes kost. 

Bescherm je haar altijd wanneer je hitte gebruikt
Vroeger deed ik dat wel ja, ik gebruikte elke keer voor ik m'n haar ging drogen een mousse met heat protection. Helaas, heb ik gemerkt dat mijn haar veel zachter aanvoelt zonder die mousse erin en ben ik daar dus grotendeels vanaf gestapt. Grotendeels, zeg ik, want het komt nog wel regelmatig voor dat ik er mousse in smeer. 

Borstel je haar niet wanneer het nat is
Hoe moet ik er dan voor zorgen dat het wat in model ligt zodat ik het kan beginnen drogen? Ja, oké, met een kam maar dat werkt niet zo goed voor mijn haar. Dus sorry haartjes, borstelen it is! 

Gebruik altijd SPF op je gezicht, ook al schijnt de zon niet
Voor de leken onder jullie, spf is zonnebrand! :) En wees eerlijk, doet iemand van jullie dat? Buiten hetgene dat er misschien in je dagcrème of foundation zit? En let je erop dat de producten die je koopt ook SPF bevatten? Ik eerlijk gezegd niet. Ik smeer al amper dagcrème op m'n gezicht, wat zou ik nog nog een extra crème smeren. ;)

Was je kwasten elke week
Ik heb daar écht geen tijd voor, jullie wel? 

Draag altijd een base - en topcoat wanneer je je nagels lakt
Ik he vaak al geen geduld om twee laagjes kleur aan te brengen, wat zou ik dan nog een extra laagje erboven en eronder willen aanbrengen? Een topcoat gebruik ik trouwens enkel als het zo'n speciale topcoat is, zoals die van Bourjois bijvoorbeeld! Voor de rest: Ain't nobody got time for that! 

Zo, dat zijn voorlopig de beautyregeltjes die ik in gedachten had en waar ik eigenlijk totaal niet naar luister. Zijn er van die regeltjes die jullie totaal niet opvolgen?

Liefs
Veronique

2 opmerkingen:

 1. Make-up haal ik àltijd van mij gezicht, maar ik gebruik het dan ook niet allemaal dagelijks.
  En bij het lakken van mijn nagels doe ik wel een basecoat, twee laagjes en een topcoat!
  Voor mijn haar geföhned wordt, gebruik ik ook altijd een beschermlaagje tegen de hitte.
  Ik gebruik nooit een borstel, altijd een kam, dus ook daartegen zondig ik niet!
  Zie nu eens hoe flink ik ben!

  Tegen die SPF-regel, het weggooien-van-mascara en het wassen van kwasten zondig ik ook... Oeps! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen