donderdag 24 oktober 2013

Schachtje de ezel...

Of beter gezegd, het varken. Zoals ik al wel verteld heb, moest ik op mijn doop een varken zijn and so be it. Gisteren was het zo ver en soms duurt twee uur echt wel lang. Eigenlijk viel dat gisteren ook nog wel mee, ik heb mij twee a drie keer afgevraagd hoe laat het zou zijn (op momenten dat ik echt iets had van: fuck, dit sucks). Benieuwd hoe het komt ik aan die blauwe plekken kom? Klik dan snel op meer lezen. ;)Dat maakt een doop niet erg aantrekkelijk zeker? Dat is maar van op handen en knieën te kruipen over grond met redelijk wat steentjes op de ondergrond. Dat is natuurlijk even tanden bijten en blij zijn als je op je gat mag gaan zitten. Tot je dan ineens wat 'lookshampoo' over je hoofd krijgt. Ik ruik het zelf nog altijd en ik ben al bang voor het moment dat ik weer ga douchen. Dan stinkt alles nog 50x zo hard. 

Maar de clichés over de dopen kloppen wel. Het is vettig, vernederend, niet lekker, je stinkt erna en tijdens... Verzin maar iets en het klopt waarschijnlijk wel. Maar het is niet onoverkomelijk en (zeker in Vorselaar) wordt er wel rekening mee gehouden wanneer er iets mis is (look in je ogen bijvoorbeeld, dat is doodgaan!). 

Wat ik wel moet zeggen is dat ik er totaal geen spijt van heb. Integendeel. Gisteren op de TD was ik zo trots al een pauw, zeker vanaf dat ik m'n lintje en certificaat had. (Vooral het lintje maar bon ;)) Zie mij trots zijn! Nu nog even voor wie wil de tekst om m'n doopcertificaat: 


"Hierbij verklaart het Reprobatum des schools cardinaels dat ondergetekende  


In avondgloren werd uitgemaakt
Letterlijk en figuurlijk gekraakt 
Docht met opgeheven hoofd en trots 
Deze ritus doorstaan heeft als een rots

En daarom bij deze wordt verheven
Om naar een gelijke hoogte te streven
Door ons en anderen te worden erkend
Als zijnde een vriend, een echt student

In hart en ziel met ons verbonden
In bloed zijn weg naar huis gevonden
Voor eens en altijd eervol lid
Met dit als bewijs in zijn bezit


Onze welgemeende felicitaties"
Liefs
Veronique

2 opmerkingen: